Allergifri? Efter Biopat, Kinesolog og 6 ugers detox.

Kære dig, der overfusede mig idag på p-pladsen foran Meny!

Til dig der i dag overfusede mig på parkeringspladsen foran Meny i Bagsværd.

Jeg forstår og respekterer fuldt ud at vi alle er forskellige og har forskellige holdninger. Det er da vidunderligt at livet og verden er sådan indrettet. Virkelig.

Men at overfuse, og råbe af mig, på den måde du gjorde i dag, det var både grænseoverskridende, ubehageligt og ubehøvlet.

Det du måske så…

…var at jeg havde ladet min datter på 4 år sidde alene i bilen. Vel og mærke med åbent vindue og en i øvrigt ulåst bil, da det mig bekendt ikke er lovligt at spærre børn inde i biler. Men at lade dem vente er, så vidt jeg er informeret, ikke ulovligt.

Det du ikke så…

…eller ville se, var at jeg gik i Meny for at købe det knækbrød hun rigtig godt kan lide. Jeg spurgte hende adskillige gange om hun ville med mig ind, men hun var træt efter en lang dag i børnehaven og havde allermest lyst til at blive i bilen, med hendes Kinus (red. tøjkanin). Det har hun prøvet før, og jeg kender mit barn og stoler på hende. Hun render ingen vegne. Til sammenligning kan jeg fortælle at hun knap kan være alene i stuen, uden at savne mig, eller have brug for min hånd. Hun render ingen vegne. Så det er et kæmpe stort skridt for min skønne datter, at hun tør sidde fint og vente på mig imens jeg er væk i 5-10 min, for at hente knækbrød i Meny.

Jeg er i øvrigt også den slags mor, der for blot 3 dage siden købte en bæresele til større børn, for at kunne give hende den tryghed og det nærvær hun har brug for. For det har hun, og det respekterer jeg. Og jeg bærer altså gerne min 4-årige datter på 18kg rundt på ryggen, fordi jeg kan mærke at det er hendes behov. Og nej, jeg gør ikke alt hun siger. Oh believe me, jeg kan os godt sætte grænser. Men jeg sætter kun de grænser hvor det giver mening.

Jeg gør mit allerbedste som mor. Og jeg er ret sikker på at mine børn synes det samme, og sikkert også til tider synes at jeg er den værste af slagsen når jeg siger nej til en is. Jeg styrker dem i deres tro på at verden er et godt sted, at de er seje og modige små individer, der udvider horisonter i den hast de har lyst.

VOKSENSKÆLDUD

At du i dag, skælder mig hæder og ære fr,a midt på p-pladsen foran Meny i Bagsværd. At du råber til mig at jeg er sindssyg, at jeg ikke tænker mig om, at jeg er uansvarlig og at jeg ikke burde have børn. Det er langt over min grænse.

At du samtidig truer mig med at du melder mig til politiet, tager billeder af mig, bilen og mit barn, er endnu mere grænseoverskridende.

Men det allermest intimiderende og ubehagelig ved hele oplevelsen var, at du gjorde det imens min datter hørte det hele. Jeg ville ønske at jeg havde været så sej at jeg havde taget Anna i mine arme. At jeg havde skærmet hende for alt hvad du sagde, og fysisk vist hende at hun kunne være tryg. Men jeg var så målløs og paf ved hele situationen, som jeg på INGEN måde havde set komme, at jeg først kom til mig selv efterfølgende.

Jeg kan fortælle dig, at din reaktion, dit råberi, dine trusler, og dine overgreb da du tog billeder af os, var LANGT mere ubehageligt for min datter at opleve, end at hun stille og roligt kunne få lov at sidde og hygge i en tryg bil uden at fremmede mænd skulle tale med hende.

Jeg rystede som et espeløv i 20 minutter derefter, både af raseri, frustration, vrede og, ikke mindst, følelsen af at være blevet gjort kriminel over noget der slet ikke var kriminelt.

Min datter, kan jeg fortælle, var ked af det, mut, indelukket og trist i et par timer derefter og sagde et par gange “Mor, manden kan ikke nå os hér, vel?”

Så kære dig, på p-pladsen foran Meny,

Jeg er en fremragende mor, jeg gør mit allerbedste for mine børn, og jeg ville ALDRIG bevidst gøre noget der kunne skade dem. ALDRIG!

Jeg respekterer og anerkender at vi alle har forskellige holdninger, og ser situationer forskelligt. Jeg er selv meget tro mod dét at bruge cykelhjelm, men jeg kunne da ALDRIG drømme om at true andre mennesker med polititilhold og anmeldelse, fordi de ikke deler samme holdning som mig. Og så vidt jeg ved, er det endnu ikke ulovligt at cykle uden hjelm.

Jeg er glad for at jeg var så vanvittig rolig overfor dig idag, hvilket tydeligt også provokerede dig yderligere. Jeg fik sågar sagt tak for din omsorg og din opmærksomhed, men at der var mange måder at sige ting på.

Og det mener jeg i den grad. For dit udbrud i dag, kommer til at sidde længe i min datter og i mig, og har gjort langt værre skade end hvis du bare havde ladet hende sidde og hygge sig i bilen, om hun så sad på taget af den. Så vil du ikke godt tænke dig om en anden gang? Og skal du absolut blande dig? Så træk vejret, dæmp dit toneleje og tag fat i mig diskret. Der er INGEN grund til for evigt også at gøre små børn angst for fremmede mænd.

Det jeg ægte havde lyst til at råbe…

Når det er sagt, så er jeg fanme os færdig med et være høflig. For det jeg i virkeligheden har lyst til at råbe er

“Din store idiot! Pas dig selv! Og du skal KRAFTEDDERMANME IKKE BLANDE DIG I MIN OPDRAGELSE OG MINE BØRN! SÅ HOLD DIN KÆFT! JEG VAR FOR HELVEDE BARE INDE FOR AT KØBE KNÆKBRØD!”

Men forskellen på dig og mig er, at jeg tænker det. Og lader det blive ved det.

God dag!

 

Følg endelig mit daglige, helt almindelige liv, på... Instagram -hvor jeg laver en kongestory (sku du spørge fra nogen) ... Facebook ... Bloglovin

9 kommentarer

 • Lotte Sandbäck

  RESPEKT 🤘 Jeg var nysgerrig på dig efter jeg mødte dig idag. Så jeg snusede lidt herinde på din blog. I LIKE what I see 😂 Skønt at møde dig….Smil Lotte (Køge)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da helt sommerferie – man kunne jo lige se, om der var styr på det, før man går amok. Folk altså.

  Man kunne, hvis man absolut vil sige noget sige, sige: “Ah, der kom du – troede lige hun sad i varmen, og måske var blevet glemt, så holdt lige øje, for at være sikker på en voksen var undervejs” og så kunne du sige “virkelig? Tak, for betænksomheden -jeg var bare lige væk i 10 minutter for at hente knækbrød” 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene

  Alt det du ville råbe, det syntes jeg faktisk ville have været helt OK. At sige fra, og vise dine vrede, er så sundt for dig og for dit barn at se. Lige netop her mener jeg at vreden godt måtte have vist sit ansigt. Når det er sagt, så forstår jeg virkelig godt at du ikke fik det gjort – man bliver jo så paf! Men ja, til en anden “god” gang så jåber jeg du får sagt mere fra. Det gør så godt indeni. Og er også en rollemodel – selvom det ikke er så pænt som at være høflig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laila

  Jeg så din story på instagram og følte med dig. Og jeg ved at du er mere end en fremragende mor❤️ Intet var ok fra den mand. Han skulle have været diskret hvis han absolut fandt noget alarmerende! Forstår udemærket at du blev handlingslammet med sådan et udbrud

  Har selv prøvet at bliver råbt af og irettesat foran mine børn helt uberettiget, første gang var jeg som du, paf og rolig med mine børn ved min side. 2 rockerlignende mænd i vores gård på Vesterbro, syntes børnene fyldte for meget (mine og andres) Gården brugte de kun til lige at gå ud af deres tatoo butik med stor skrald og evt ryge fjolle tobak.
  Anden gang af samme mænd gik jeg helt basærk for min grænse var nået med dem! De råbte og skreg, den ene pegede fingre og satte sit ansigt en meter fra mit stadig råbende… jeg havde min søn i ladcyklen men glemte alt, jeg satte mit ansigt 30 cm fra hans og råbte tilbage at han aldrig skulle opfører sig så grimt og tåbeligt over for mig og at hans lille personlighed ragede mig en høstblomst.
  Og meget andet fik jeg også sagt🙈
  Jeg rystede længe efter jeg var gået, og blev så derefter ked af at min søn havde overværet alt… han var nu mest forskrækket over at manden og de andre igen have overfaldt mig verbalt pga børn og legetøj i gården, men han syntes også det var sejt at sådan en stor “farlig” mand med tatoveringer i ansigtet ikke skræmte hans mor når han sådan råbte højt og havde truende kropssprog..
  Jeg var skide skræmt, men jeg havde det også sådan at mine børn skal se at man ikke skal blive ved at finde sig i at blive verbalt overfaldet på den måde…
  Det er svært at være korrekt hele tiden, jeg håber at mine børn lære af det hele og jeg ved at de får bearbejdet det vi/de oplever for vi taler om alt med hinanden. Og det er jeg sikker på du også gør med Anna om denne oplevelse.
  Håber virkeligt at manden læser din skrivelse eller at en anden person får stoppet ham i hans ubehagelige måde at håndterer ting han finder forkert.
  Ønsker at du får sluppet den dårlige energi ud af kroppen og fokusere på hvor fantastisk en mor du er for dine søde unger❤️
  Knus fra @myowninstaworld

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Kære Christina.
  Jeg kan godt forstå din frustration over at blive overfuset på den måde, og det hører på ingen måde hjemme!
  Mht at efterlade børn i bilen, i solskin, kan det imidlertid være virkelig farligt! Kan huske i gamle dage, at Oprah hvert år tog det op i sine shows, fordi der hvert år er børn der dør i varme biler. Iføle FDM kan temperaturen hurtigt nå op på 80 grader, se link https://fdm.dk/alt-om-biler/bilen-hverdagen/sikker-trafikken/pas-pa-bilen-varmen
  Jeg er ikke i tvivl om, at du er en dejlig og betænksom mor, men jeg vil alligevel til enhver tid anbefale at tage selv trætte børn med sig – selv for en kort bemærkning, når det er sommer og solskin.
  Håber I hurtigt får glemt episoden og får en dejlig sommer. Kærlig hilsen Lise.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mig

   Nu nævner hun jo netop, at bilen var ulåst og vinduet åbent, så de 5-10 min. går nok (med sund fornuft). Skulle hun være væk i længere tid, er jeg sikker på, at hun havde taget Anna med ind for en sikkerheds skyld – også for at hun ikke blev utryg ved at sidde alene så længe. Hav en dejlig dag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Øv da en oplevelse.
  Der må være noget galt siden nogen bare kan reagere så voldsomt og fordømmende uden at stikke en finger i jorden.
  Håber I kan ryste det af jer og ikke få flere sådanne oplevelser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg håber at manden på den ene eller anden måde får dit indlæg at se. Det er SÅ grænseoverskridende opførsel!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Jeg sidder helt målløs over at nogen rent faktisk kan finde på det der. Mine børn sidder også ofte i min bil, hvis jeg lige skal hente en liter mælk.. Håber i begge snart har lagt den grimme oplevelse bag jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Allergifri? Efter Biopat, Kinesolog og 6 ugers detox.