Det blev et nej tak! Og en status på leverpostejslivet.

24 små julehilsner fra julenissen. En billig og sød kalendergave idé.

f609e25e-37b2-4c7e-bffd-a28f3033c647

Har du brug for inspiration til en super hyggelig og billig kalender’gave’? Jeg har på opfordring (tak for reminder Pouline) udvidet sidste års indlæg og forberedt 24 små hilsner fra Julenissen Julius. Tips til drillerier (scroll ned i bunden). Samt tips til hyggelige juleaktiviteter med børn (scroll ligeledes ned i bunden). Konceptet har været et HIT herhjemme. I kan simply copy and paste😀. Og del endelig gerne med jeres venner med børn. Det ville gøre mig glad, hvis andre kunne få glæde af alt det krudt jeg har lagt i projektet.

SIG GODDAG TIL JULENISSEN JULIUS!

9b059973-9eca-472b-8de0-ef3d750df9bc

Hvem er Julenissen Julius?
D. 1 dec. flytter Julenissen Julius ind hos os. Han har sin helt egen indgang (fra Kvickly, men det ved ungerne jo ikke). Med sig har han en snor, hvorpå der sidder 24 bitte små klemmer (både snoren og nummerklemmerne er fra TIGER). Hver dag lægger Julius en lille håndskrevet hilsen. En hilsen med hvad der skal/kan laves i løbet af dagen. Og anden hyggelig info.

En detalje som, i øvrigt, betyder MEGET for et barn på 3 (+/-) år. Altså at de ved hvad dagen bringer. Læs evt. mit indlæg “min 2-årige siger nej til alt” eller “Piktogrammer en hjælp til selvhjælp”

Hvert lille brev hænges op på nummerklemmerne. Oftest en win for den godt 4-årige, der på den måde lærer tallene samtidig.

bf6bbb48-d6fa-4767-ae56-d9a220165c23

Vores Julehilsner fra Julius (feel free to copy and paste)

D. 1/12

Godmorgen kære børn,
Idag er det d. 1. December og I må tænde jeres fine kalenderlys som jeg så I lavede med mor. Jeg hedder Julius og jeg er jeres husnisse. Jeg er en af julemandens hjælpere og jeg skal bo hos jer helt indtil juleaften og julehygge om jer. Jeg går mest i rødt tøj og så har jeg altid min fine røde nissehue på. Jeg er en lille bitte fyr, ikke meget større end din hånd. Jeg vil skrive en lille hilsen til jer hver dag og lægge den foran min nissedør. HOV! Har I mon set min nissedør?
Jeg kunne ikke selv finde den imorges. Så vil I ikke gøre mig en tjeneste at lede efter den. Når I finder den, må I meget gerne lægge denne pebernød foran. Så kan jeg lugte mig frem til hvor jeg skal lægge jeres brev i morgen. Idag har jeg lagt 2 ting til jer: en snor med 24 bittesmå klemmer som I skal hænge op sammen med jeres far. På dén snor kan I hver dag hænge min hilsen op ud for det rigtige tal. Og så er der også en julekalender som i kan åbne.

I dag skal I heller ikke i børnehave . For i dag er det store julebagedag hos mormor. Så LIGE så snart I har spist morgenmad, skal I med mor derop. Og ved I hvad? Jeg har hørt at jeres kusine og fætter også kommer.
Nisse hilsner fra Julius

D. 2/12
Godmorgen og velkommen til d. 2.  December. Håber at I har sovet dejligt og at I er klar på en ny juledag. Jeg synes at I er en rigtig dejlig familie og jeg kan godt lide at være jeres husnisse. Men jeg synes der mangler lidt jul i jeres hus, så idag har jeg fundet noget julepynt frem som I kan pynte op med når I kommer hjem fra børnehave og dagpleje. Mon I kan finde hvor jeg har sat det? Så kan vi nemlig alle komme i julestemning. Håber at I vil hjælpe mig, da jeg jo bare er en lille bitte fyr med en rød nissehue.
Nissemøsser fra Julius

D. 3/12
Godmorgen I to skønne børn. Så blev det d. 3. December. Hvor har I bare gjort det hyggeligt med alt det fine julepynt. IIIH hvor kan jeg godt lide at være her nu. Og sikke nogle søde nisser I har. De ligner lidt mig med deres fine røde nissehuer. I dag har jeg været en drillepind. Mon I kan opdage hvad jeg har lavet?
Nisseklem fra Julius

D. 4/12
Godmorgen. Så er det søndag og 4. December – nummer 4 dag i julemåneden. Ligesom at du August er 4 år. Det betyder at jeg har lagt en lille gave i jeres sok. Og det er fordi I har været rigtig rigtig søde. Mon I kan finde sokkerne? Jeg har hængt dem op et hemmeligt sted. I dag skal I ud og gå julemærkemarch med hele familien. Det har jeg hørt at I gør hvert år. Og bagefter får I æbleskiver og masser af mad. Og ved I hvad? Jeg tror faktisk også at alle børnene fra Afrika kommer. HOV husk at tænde nr 2 lys I adventskransen. Hav en pragtfuld dag.
Nissenus Julius

D. 5/12
Godmorgen dejlige familie. Så er det blevet d. 5. December. Tjuhej hvor tiden går. Dejligt at se at I nyder denne søde juletid. I kunne måske se om I kunne finde lidt julehygge ude i byen idag efter børnehave og dagpleje. Det bliver man så glad i låget af. Og måske I kunne hjælpe mig med at finde min træsko. Den er nemlig blevet væk og jeg fryser sådan om min ene fod. Ha en skøn juledag!
Julius

D. 6/12
1000 tak fordi at i fandt min lille træsko og for den fine hilsen og den gode småkage. Det blev jeg rigtig glad for. Det lød til at i var ude og finde julehygge i byen igår. Så i en masse juletræer? Måske I kan finde et lille juletræ til jeres værelse idag efter børnehaven? Og en mistelsten. Hvis man står nedenunder sådan en, ja så må man kysses på. Rigtig dejlig dag til jer alle.
Julius

D. 7/12
Godmorgen unger. I dag skal I lære hvordan man giver en nisse-møsser. Prøv med far om I kan. Først stikker man næserne sammen og bagefter puffer man numserne sammen.
Nøøj hvor flot! IGEN!
Nissemøs fra Julius

D. 8/12
Godmorgen dejlige nissebørn. Jeg har lagt 2 fine nissehuer til jer. Kan I finde dem? Jeg tænkte I kunne have dem på idag:-). Så kunne I lege at I var nisser ligesom mig.
Kram fra Julius

D. 9/12
Godmorgen kære børn. Jeg har været en værre drillenisse idag. Så det er måske en GOD idé at mærke efter med hænderne i jeres sko. INDEN I tager dem på:-).
Hav en dejlig dag.
Julenissemys Julius

D. 10/12
Jamen godmorgen unger. Ved I hvem der har fødselsdag idag? Det har far. Så jeg tænker at det kunne være RIGTIG hyggeligt om I sang en god sang for ham. Og kan I huske hvordan man lavede nisse-møsser? Kan I ikke give ham sådan én? Hav en skøn dag.
Kram fra Julius

D. 11/12
Glædelig d. 8 Dec. Idag er det søndag og I må hellere tjekke sokken! Jeg har nemlig lagt en lille weekend gave. Idag er det også 3. Søndag i advent, så I skal huske at tænde nummer tre lys i adventskransen. Vi nisses ved imorgen.
Julekram fra Julius

D. 12/12
Eiiii jeg er kommet til at drille i nat. IIIH jeg er så SPÆNDT på om I kan finde ud af hvad jeg har lavet!?! Hav en dejlig dag.
Mange nisseklem Julius

D. 13/12
Godmorgen smukke børn. Ved I hvilken dag det er idag? Det er d. 13 december. Og dagen idag kalder man også for Santa Lucia dag. Måske I er begyndt at øve Rudolf og Lucia optog i børnehaven?
Nissenussere Julius

D. 14/12
Godmorgen I skønne børn, Har I sovet godt? Jeg har sovet som en sten. Og så blev det sørme d. 14 december. Og jeg er så sulten efter kager. Kunne I ikke spørge mor og far om I må bage nogle julesmåkager til mig idag efter børnehave og dagpleje? Så kunne I bare sætte dem foran min nissedør?
Nissemøs Julius

D. 15/12
Uhm tusind tak for de lækre småkager. Men mangler vi ikke noget? Jeg synes det er SÅ LANG tid siden jeg har fået risengrød. Tror I ikke at I kan lokke mor og far til at lave noget risengrød til aftensmad? Så kan I jo stille en lillebitte skål til mig? Og så har jeg lavet lidt narrestreger igen. Kan I gætte hvad det er?
Klem Julius 

D. 16/12
Godmorgen dejlige børn. Nu er det på tide at vi får skrevet nogle julekort. Men kunne I ikke gøre mig den tjeneste at hjælpe med at dekorere dem? Så kan I få mor og far til at skrive dem. Bagefter skal de lægges i konvolutter og sendes med posten. Folk bliver så glade for julekort. Så dén tradition synes jeg I skulle hjælpe med at føre videre. Jeg har lagt lidt ting frem til jer. Hvem vil I gerne sende et julekort til?
Mange nissehilsner husnissen Julius

D. 17/12
Godmorgen til d. 17 dec. Så er det sørme weekend igen. Og I skal ikke I børnehave og dagpleje. Men ved I hvad? Jeg har da helt glemt at spørge jer om hvad I ønsker jer? Vil I ikke fortælle mig det? I kunne lave hver jeres tegning med ting I ønsker jer? Eller få hjælp af mor og far til at skrive det på en seddel? Så kan I lægge sedlen hos mig, og jeg vil sørge for at julemanden får den inden juleaften.
Mange nisseklem Julius.

D. 18/12
Godmorgen mine søde små nisser. Idag er det 4. søndag i advent. Det betyder I skal tænde det 4. lys i adventskransen. OG det betyder at jeg har lagt en lille bitte ting til jer i hver jeres julesok. Og så synes jeg bestemt at vi mangler et juletræ herhjemme. Kan I hjælpe med at finde det og stille det op I stuen?
Nisse møs Julius.

D. 19/12
Godmorgen, hvilken farven tror I mon mælken har idag??? HIHIHIHI
Mange nisseklem Julius

D. 20/12
Godmorgen vidunderlige børn. Så er der kun 4 dage tilbage til juleaften. Kan du hjælpe med at tælle til 4. August? Glæder I  jer til juleaften? Måske I har nogle gaver vi kan pakke ind sammen idag. Så kan vi lægge dem klar under juletræet. Jeg har lagt lidt gavepapir frem I kan pakke ind I.
Hav en DEJLIG dag Julius

21/12
Godmorgen jeg er sådan en fræk nisse. Undskyld. Men jeg kan ikke lade være. Hvis I gætter hvad jeg har lavet. Så vil jeg lægge en lille småkage til jer imorgen tidlig. Kan I mon det?
Nissenus Julius

22/12
Godmorgen søde børn. Er der sne udenfor? Skulle vi så ikke tage ud og kælke? Det kan være vi kan tage ud i Hareskoven og kælke sammen med de andre børn. Og så kan I bygge en snemand sammen med mor og far. Det ville være så flot ude foran huset.
Åh dét vil jeg glæde mig til at se.
Nisseklem Julius

23/12
Godmorgen. Idag er det lillejuleaften. Nøj hvor er jeg spændt på imorgen. Kunne I ikke få far til at sætte en rigtig hyggelig julefilm på? Og måske I kan hjælpe med at gøre klar til imorgen når det er JULEAFTEN!
NISSEKLEM Julius

24/12
SÅ BLEV DET JULEAFTEN! NØØØØJ hvor har jeg glædet mig meget til idag. Så kommer hele familien over. Og vi skal hygge og lave god mad. Vi skal se Disneys juleshow. Og danse om juletræet. Og I skal synge højt på alle de gode julesange. Og så skal vi allesammen pakke mange gaver op. Det har været super hyggeligt at være jeres husnisse igen i år. Jeg håber jeg må komme igen næste år. Pas nu godt på jer selv og hinanden. Og så ses vi næste år.
Mange nisse møs Julius.

072a221d-7cec-45cb-9fb0-55adbccc226a

Det er kun fantasien der sætter grænser. Jeg har tænkt mig at skrive brevet aftenen før, således at der måske kan indgå info om hvad der er sket i løbet af dagen. Brevene er A5 størrelse og så brænder jeg dem I kanten med en lighter, for at give stemning.

Drillenissestreger
Nogen dage vil Julius have lavet ballade herhjemme. Og det gælder for ungerne om at finde ud af hvad Julius har fundet på. Det kunne være:
– Farve mælken rød med frugtfarve
– Sætte støvlerne i køleskabet
– Flytte rundt på møbler
– Dække morgenbord under bordet
– Binde jakken sammen
– Pakke stolene ind i gavepapir
– Flyt legetøjet ind I sofaen
– Lav teselskab med bamserne
Lave muselmalet farvet æg

Aktivitetsforslag til December
Jeg har også et par bud på hvad man kan lave med sine unger i løbet af December:
– Spis risengrød
– Pynte op
– Købe juletræ
– Bage julekager
– Julemarked/tivoli
– Juletegninger
– Skrive julekort
– Klippe julepynt

– Læse julehistorier
– Lave snemand
– Pakke gaver ind
– Gå med nissehue
– Spise æbleskiver
– Lav nisselandsskab
– Skøjte
– Slæde
– Gå til julefrokost
– Købe mistelten
– Se julefilm
– Skrive ønskeseddel
– Fodre ænder

Kunne I bruge det? Og har I andre hamrende gode idéer? Så del ENDELIG!

Nissemøsser Mama C (der tænker dagligt at snappe hvad nissen har lavet. Så synes man dét er sjovt, så følg mig ENDELIG dér. KARMAMILLI)

14 kommentarer

 • VenterPaaVinBlog

  Hvor er det altså bare skidehyggeligt. Må jeg altså holde i mente til, når jeg skal avle 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pouline

  Nu er det 3 år siden jeg kopierede din julekalender for første gang og jeg skal sørme til det igen. Nu forventer ungerne jo at “Kanelius” snart flytter ind. I år inkluderer det den Bette på 2 år, men det er nu mest for storesøstrene skyld. 🙂
  Rigtig glædelig jul og endnu engang tak for at gøre det hele lidt lettere for os andre. 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nøj hvor er det nogle godt ideer. Tak for inspiration.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pouline

  Loooove you looongtime, Christina! 😉 Tak for at gøre det så nemt for alle os andre småbørnsforældre!
  Jeg glæder mig vildt til at se hvad vores to tøser synes om det – ikke mindst fordi den store på 4 flere gange har plapret løs om den pakkekalender hun skal have til jul. 🙂
  Rigtig glædelig jul, søde Christina
  PS. og tak for referencen i indledningen. Jeg bliver jo helt stolt. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina M

  Det kan du tro jeg nok skal 😊 Altså fortælle hvad han siger til det. Jeg tror han vil forstå en del af det, altså fx hvis Nissen gemmer noget og vi skal finde det. Den er nok straks værre når Nissen flytter hjem igen ha ha 😂
  Og ja nemlig, så er der en ref til næste år, hvor han vil forstå alting 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Det indlæg sidste år var det første jeg læste på din blog (siden har jeg læst næsten alt).
  Nå, men ville lige dele med dig at jeg dengang troede du var lesbisk. For i et par dage omtalte du ikke Bastian og at august skulle med mor og anna til dans var jo ikke givet at anna var en baby.

  Husker ikke helt om jeg tjekkede din “om’ eller om det kom til at fremgå at anna var baby og at der fantes en Bastian .

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • karmamilli

   HAHAHA det er altså sjovt. Og kan sagtens følge dig. Faktisk:-).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina M

  Ajjjjj, hvor er det FEDT!!!! Jeg tyvstjæler det hele! Havde allerede tænkt at lave en nissedør. Min søn er til december 21 måneder gammel. Jeg ved ik helt hvor meget han får ud af det?? Men det er jo en vildt hyggelig ting at vokse op med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • karmamilli

   Ja stjæl stjæl stjæl!!!! Det er nok begrænset hvad han forstår. MEEEN, jeg tror godt de fatter lidt af det. Og så har de en reference ramme til næste år. Og hvis alternativet er en gave hver morgen, tror jeg på alle måder at denne idé er bedre. Det er billigere. Og det med gaverne fatter de ikke. Og jeg har hørt om flere der bliver sure d. 25 dec når der pludseligt ikke er gaver længere. Men det er nok ikke alle. God fornøjelse:-). Og skriv ENDELIG hvad han siger til det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla K

  Ihh hvor er jeg glad at netop idag havde valgt at læse din blog – for ellers havde jeg jo helt glemt hvad jeg planlagde sidste år; nemlig totalt at stjæle ideen (og alle tilhørende detaljer) om julenissen og “kalender-brevene”! Det blir skægt!! Tak søde du!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • karmamilli

   HAHA nogen gange har man lov at være meget heldig:-) Og du stjæler bare løs!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana

  Så fin ide <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det blev et nej tak! Og en status på leverpostejslivet.