Kan I se noget nyt?

Tip: Billig kalendergave idé

DSC_0637Et kalendergave budget på 2000dkr?? Er der nogen der har råd til det??? Ikk´ os. Desuden har vi huset fyldt med legetøj. Så det sidste jeg tænker vi mangler er. LEGETØJ. Og da slet ikke 24 små plastikdimser fra TIGER. Sidste år havde jeg, af samme årsag, pakket 24 figenstænger ind. August havde en FEST med at pakke dem op.

Men ku man ikke spice det lidt op?
Og hvad er det der er så fedt ved kalendergaver?

Min barnehukommelse husker `spændingen´ som værende højdepunktet. Så hvorfor bruge én milliard på gaver, hvis man kan lave spændingen og hyggen på anden vis? Og oveni købet simpelt? Så….

SIG GODDAG TIL JULENISSEN JULIUS!

nisseHvem er Julenissen Julius?
D. 1 dec. flytter Julenissen Julius ind hos os. Han får sågar sin egen indgang (fra Kvickly, men det ved ungerne jo ikke). Med sig har han en snor, hvorpå der sidder 24 bitte små klemmer (både snoren og nummerklemmerne er fra TIGER). Hver dag lægger Julius en lille håndskrevet hilsen til August. En hilsen med hvad August skal lave i løbet af dagen. Og anden hyggelig info.

En detalje som, i øvrigt, betyder MEGET for et barn på 3 år. Altså at de ved hvad dagen bringer. Læs evt. mit indlæg “min 2-årige siger nej til alt” eller “Piktogrammer en hjælp til selvhjælp”

Hvert lille brev hænger August op på nummerklemmerne. Nogen dage, har Julius været en drille nisse. Andre, en rigtig sød nisse. Og så er det op til August at finde ud af hvilke narrestreger Julius har lavet. Nedenfor har jeg givet et par eksempler på `Julehilsner fra Julius´, `drillenissestreger´ og `aktiviteter Julius kan foreslå at barnet kan lave i løbet af December´.DSC_0630

Eksempler på julehilsner fra Julius
D. 1/12
Kære August og Anna
Idag er det d. 1. December og I må tænde jeres fine kalenderlys som jeg så du lavede med mor, August. Jeg hedder Julius og jeg er jeres husnisse. Jeg er en af julemandens hjælpere og jeg skal bo hos jer helt indtil juleaften og julehygge om jer. Jeg går mest i rødt tøj og så har jeg altid min fine røde nissehue på. Jeg er en lille bitte fyr, ikke meget større end din hånd. Jeg vil skrive en lille hilsen til jer hver dag og lægge den foran min nissedør. HOV! Har du mon set min nissedør? Jeg kunne ikke selv finde den imorges. Så vil du ikke gøre mig en tjeneste og lede efter den. Når du finder den, må du meget gerne lægge denne pebernød foran. Så kan jeg lugte mig frem til hvor jeg skal lægge dit brev i morgen. Idag har jeg lagt 2 ting til jer: en snor med 24 bittesmå klemmer som du skal hænge op sammen med din far. På dén snor kan du hver dag hænge min hilsen op ud for det rigtige tal. Og så er der også en julekalender som i kan åbne.
I dag skal du heller ikke i børnehave August. For i dag er det store julebagedag hos mormor. Så LIGE så snart du har spist morgenmad, skal du med mor og Anna derop. Og ved du hvad? Jeg har hørt at kusine Freja også kommer!
Nisse hilsner fra Julius

D. 2/12
Godmorgen og velkommen til d. 2.  December. Håber at I har sovet dejligt og at I er klar på en ny juledag. Jeg synes at I er en rigtig dejlig familie og jeg kan godt lide at være jeres husnisse. Men jeg synes der mangler lidt jul i jeres hus, så idag har jeg fundet noget julepynt frem som I kan pynte op med når du kommer hjem fra børnehave. Mon du kan finde hvor jeg har sat det? Så kan vi nemlig alle komme i julestemning. Håber at I vil hjælpe mig, da jeg jo bare er en lille bitte fyr med en rød nissehue.
Nissemøsser fra Julius

D. 3/12
Godmorgen August. Så blev det d. 3. December – nummer 3 dag i julemåneden, ligesom at du August er 3 år. Hvor har I bare gjort det hyggeligt med alt det fine julepynt. IIIH hvor kan jeg godt lide at være her nu. Og sikke nogle søde nisser I har. De ligner lidt mig med deres fine røde nissehuer. I dag har jeg været en drillepind. Mon du kan opdage hvad jeg har lavet?
Nisseklem fra Julius

D. x/12
Godmorgen August. Så er det søndag. Det betyder at jeg har lagt en lille gave i din sok. Og det fordi du har været rigtig rigtig sød. Mon du kan finde sokken? I dag skal du ud og gå julemærkemarch med hele familien. Det har jeg hørt at I gør hvert år. Og bagefter får I æbleskiver og masser af mad. Og ved du hvad? Jeg tror faktisk også at alle børnene fra Afrika kommer. Hav en pragtfuld dag.
Nissenus Julius

D. x/12
Godmorgen dejlige familie. Så er det blevet d. x. December. Tjuhej hvor tiden går. Dejligt at se at I nyder denne søde juletid. I kunne måske se om I kunne finde lidt julehygge ude i byen idag efter børnehave. Det bliver man så glad i låget af. Og måske I kunne hjælpe mig med at finde min træsko. Den er nemlig blevet væk og jeg fryser sådan om min ene fod. Ha en skøn juledag! Julius

D. x/12
1000 tak fordi at i fandt min lille træsko og for den fine hilsen og den gode småkage. Det blev jeg rigtig glad for. Det lød til at i var ude og finde julehygge i byen igår. Så i en masse juletræer? Måske I kan finde et lille juletræ til dit værelse idag efter børnehaven? Og en mistelsten. Vis man står nedenunder sådan en, ja så må man kysses på. Rigtig dejligt dag til jer alle. Julius

D. x/12
Godmorgen August Honning Krukke. I dag skal du lære hvordan man giver en nisse-møsser. Prøv med far om du kan. Først stikker man næserne sammen og bagefter puffer man numserne sammen. Nøøj hvor flot! IGEN!
Nissemøs fra Julius

D. x/12
Glædelig d. x. Dec. Idag er det søndag og i må hellere tjekke sokken! Jeg har nemlig lagt en lille weekend gave. Idag er det også 3. Søndag i advent, så I skal huske at tænde nummer tre lys i adventskransen. I kan kigge efter et juletræ, så kan I pynte det og sætte lys i. Vi nisses ved imorgen.
Julekram fra Juliu

D. x/12
Godmorgen til d. 19 dec og til juleferie. Når I kommer hjem fra arbejde og børnehave er der dømt juleferie og så kan i tro der skal hygges! Det vil være en rigtig god ide at sende julekort afsted snart, så de kan nå frem inden jul.
Vi nisses ved i morgen Julius

Det er kun fantasien der sætter grænser. Jeg har tænkt mig at skrive brevet aftenen før, således at der måske kan indgå info om hvad der er sket i løbet af dagen.DSC_0625Drillenissestreger
Nogen dage vil Julius have lavet ballade herhjemme. Og det gælder for August om at finde ud af hvad Julius har fundet på. Det kunne være:
– Farve mælken rød med frugtfarve
– Sætte støvlerne i køleskabet
– Flytte rundt på møbler
– Dække morgenbord under bordet
– Binde jakken sammenDSC_0619

Aktivitetsforslag til December
Jeg har også et par bud på hvad man kan lave med sine unger i løbet af December, som Julius ligeså fint kan skrive om:
– Spis risengrød
– Pynte op
– Købe juletræ
– Bage julekager
– Julemarked/tivoli
– Juletegninger
– Skrive julekort
– Klippe julepynt

– Læse julehistorier
– Lave snemand
– Pakke gaver ind
– Gå med nissehue
– Spise æbleskiver
– Lav nisselandsskab
– Skøjte
– Slæde
– Gå til julefrokost
– Købe mistelten
– Se julefilm
– Skrive ønskeseddel
– Fodre ænder

Jeg har fået idéen fra min sejeste veninde og partner in crime siden studietiden. Tak Louise.

Hvad gør I hjemme hos jer?

Nissemøsser Mama C

10 kommentarer

 • Loui

  Så godt du har delt ide LaChris og tak for dine fine ord : ) vi havde debut med hus-Nissen Julius herhjemme sidste år hvor B var 3,5 og E knap et år. Det var et kæmpe hit – altså mest for B. Men det hjalp virkelig hans 3-årige hjerne med at manurerer sig gennem en sød – men også tiltider noget kaotisk juletid. Og noget af det fede var virkelig at fantasien fik frit spil – både for store og små. Siden vi flyttede i hus i foråret har B dog været noget bekymret for om Julius mon kan finde det nye hvide hus, men mon ikke…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karmamilli

   Så lidt smukke du!!! SÅ MEGA LIDT:-). Det er mig og alle de rosende kommentarer der takker DIG!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er virkelig en god idè!!! Ved ikke om jeg kommer til at gøre meget ud af julenfor min søn i fremtidrn.. selvom jeh srlv elskede kalendergaver som barn! Men hvis det skulle være, så synes jeg helt klart oplevelser/aktiviteter er bedre end tusind små dimser. Og billigere selvfølgelig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karmamilli

   Kunne ikke være mere enig. Og tænker børnene ville svare det samme. De vil bare gerne have tid med os:-) God jul til dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig god ide! Min søn er for lille til at forstå det i år, men jeg tror helt sikker det er sådan en type kalender jeg vil benytte mig af næste år 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karmamilli

   Årh ja fedt!!!! Og mega tak. Jeg sender rosen direkte videre til min seje kilde. Rigtig god jul.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Fed idé, Chris/Loui! Nu glæder jeg mig helt til at Andrea bliver stor nok til at få sådan en julekalender!
  Tak for endnu engang at bidrage med underholdning til natamningen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Genialt!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan I se noget nyt?