Afsløring. Hvem er Anna? Og se Anna som 19-årig.

Sådan lærer dit barn at bruge sugerør

Sugerørs anna

Noget på fransk…. “fvvvvvvuuuuuuuuuuuup” (red. sugelyd). Noget på fransk, igen….. “fvvvvuuuuuuuup”. Jeg må have stillet min nysgerrighed, og vender mig rundt. Bag mig sidder en vidunderlig lille brunøjet dreng. I hånden har han en lille kakaobrik med sugerør. Foran ham sidder hans smukke mor, der ihærdigt gør ALT, hvad hun ejer af evner, for at vise hvorledes man suger! Det er svært. For begge parter. Men de er stædige begge to. De bliver ved. Og lige lidt hjælper det. Vi sidder allesammen på Lagkagehuset. Dem? For at have en mor/søn dag. Mig? For at arbejde.

Normalt blander jeg mig aldrig. Men idag kunne jeg ikke dy mig. Jeg rejser mig fra stolen, og går henimod dem.

“Excuse me? Do you speak danish or maybe english?”

Velvidende at mit franske udelukkende rækker til “Je NE parlez pas francais”. Som betyder jeg taler IKKE fransk. Iøvrigt en sætning jeg altid har fundet særdeles fjollet. Det må da virke YDERST sært på en franskmand, om man kommer ham imøde på perfekt fransk, og påstår at man IKKE taler sproget. Anywho, det gør jeg ikke. Taler sproget altså. Åh jow jeg kan én mere. Min første sætning jeg lærte på fransk (af min mor!?!?!) var “Je suis en grand fous”. Som vistnok betyder, jeg er et stort fjols. Tak mor?!?!

Tilbage til Lagkagehuset.

“Dansk, taler jeg” Svarer den smukke franskmand.

“Åh gud hvor befriende” TÆNKER jeg.

Ellers skulle jeg til at forklare på mit ikke eksisterende franske, hvorledes man lærer sit barn at suge på et rør.

Jeg forklarer hende (efter at have spurgt om det er ok at jeg blander mig… og hvad skulle hun egenligt os´ svare til det?! “øh nej, skrid!?). Men jeg forklarer hende altså, at jeg lærte min datter at suge på sugerør da hun var 8 eller var det 10 måneder (det kan jeg ved den gode grød ikke komme i hu)?

Det var såre simpelt, især hvis man har en lille brik juice eller lign.

Man skal simpelthen bare hjælpe den første tår op til barnets mund, ved at trykke LET (og jeg mener LET -især med kakao) på brikken. Når først barnet har forstået at der kan komme lækre sager ud af det rør, så slår der en refleks til, og barnets sugeri tager automatisk over.

Start i det små, med små og KORTE sugerør, og opgradér langsomt til længere og tykkere sugerør, og til sidst af glas.

Jeg så det ske idag.

1 nanosekund efter, sugede den lille gut flittigt på sin kakaobrik.

#selvtak. Og undskyld jeg blandede mig.

Hav en fremragende tirsdag aften.

2 kommentarer

 • Lika

  Feeeedt! Tak for tip. Vil afprøve det på min søn snart👌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   JAAAA, gør endelig det. Og det var så lidt. God aften.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Afsløring. Hvem er Anna? Og se Anna som 19-årig.