Da vi glemte farmor! Og hvad August vil være når han bliver stor.

Kropsidealet starter ved middagsbordet

IMG_3546

Jeg scroller ned over facebook feeded. Min curser lander på en video af en svensk pige der spiser is, altimens hun fortæller en historie. Gengivet nogenlunde som jeg husker det (og oversat til dansk)…

“Jeg trækker i mine nye bukser. Jeg vender og drejer mig foran spejlet. Jeg er glad. Min mor kommer ind. Hun kigger på mig og siger:

“Jeg synes bestemt ikke din røv ser stor ud i de bukser.”

Tanken havde end ikke strejfet mig, at min røv kunne se stor ud. Men fordi min mor italesatte det for mig. Flyttede mit fokus sig med et trylleslag om på min mås!”

Videoen er meget længere og god, kan desværre ikke finde den nu. Men pointen er GULD VÆRD!

Samme aften sidder vi alle fire om bordet herhjemme og spiser aftensmad. Som så mange gange før, aftaler Bastian og jeg, at NU bør vi altså til at leve lidt sundere.  Vi er blevet for tykke. Og det er ikke pænt.

Jeg stopper os. Midt i snakken.

Vi er overhovedet ikke tykke! Bevares man kan have det godt og mindre godt med sig selv. Men højlydt at sidde foran ungerne, gang på gang, og kommenterer på at man er tyk (især når man ikke er det). Det er jo SÅ forkert. Ser jeg pludseligt.

For hvad sker der egentligt? Vi er i fuld krig med at sætte værdien og normerne for vores børn. Vi lærer dem at man bør være på evig slankekur. Og ved at kritisere os selv, viser vi dem at man er tyk ved den mindste lille bitte delle.

Så kan det godt være at vi ikke nævner et ord om dem. Ungerne altså. Men små gryder har meget store ører og de lapper alt i sig der kommer fra os. Endnu:-).

Idag putter jeg August. Vi ligger i hans seng og skal til at læse Hakkebakkeskoven. Han hiver nattrøjen op og siger

“Se mor, jeg har en tyk mave!”

Jeg svarer ham: “Ja, hvor er den fin. Så har du nok været sulten! Godt far lavede ekstra meget mad idag!”

Selvfølgelig skal man lære sine børn at spise sundt, men det tror jeg kommer helt naturligt hvis det er det mad de bliver introduceret for (det meste af tiden, vi er sgu da ikke overmennesker). Men jeg har vitterligt fået en øjenåbner!

For der er kæmpe forskel på at sidde og sige at man er tyk, til at sige `jeg tror sgu jeg løber en tur, jeg har brug for lidt energi og lidt frisk luft´.

For kropsidealet bliver ikke (kun) skabt af medierne. Oh no! Det starter allerede hjemme omkring middagsbordet. Og da vi er vores børns største idoler, burde vi nok sætte scenen og slutte fred med den slankekur. Så må vi sgu tale om den i smug, eller når ungerne er puttet. For der er da ingen grund til at ødelægge Augusts dejlige indstillling til sin egen lille tykke mave!

Egentligt skulle dagens tip have været et mad tip, det blev det så ikke.

p.s. billedet er fra vores sommerferie for 2 år siden. Et billede jeg ikke har været stolt af, men tænker er OPLAGT at lægge ind hér. For gu fa´en skal jeg da have bikini på. Post gravid mave eller ej. Så længe jeg selv bærer den med stolthed.

God aften Klem MamaC

 

6 kommentarer

 • TinePJ

  Hvor er det en vigtig pointe du har. Den burde råbes fra alle hustage, så alle vi forældre får chancen for at tænke over det tankesæt, som vi giver videre til vores børn.
  Det her burde du (også) komme i aftenshowet med og fortælle om til folket 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Åh tak. Det synes jeg også selv! Og fuldstændig enig. Det burde spredes alle vegne! Tænk sig, så kunne det også være at man undgik at børn mobbede hinanden med at være for tykke. For i den ideelle verden ville der ikke være noget for tykt. Og hvis der var, så var det ikke noget man kommenterede på eller gjorde noget stort nummer ud af. HAHA du er sød. Det ville jeg skam MÆGTIG gerne. ALTID for et godt formål. Især om børn! Hav en skøn skøn aften. OG TUSIND tak fordi du læser med og kommenterer:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone Smidt

  Super god pointe. Jeg tror bestemt du har helt ret. Og lige til dit – jeg synes din mave er rigtig flot på det billed! 🙂 god dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   TAK! Og tusind tak for at læse med OG kommentere, det er uvurderligt hvor godt det føles når der reelt sidder nogen i den anden ende:-). Og tak! TUSIND TAK FOR KOMPLIMENT! God dag lige tilbage på dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det er en supervigtig debat!! Jeg har to piger herhjemme, og den store der går i 0. er blevet meget selvbevidst pludselig. Jeg prøver at være så afslappet omkring min egen krop for at vise hende, at når man kan lide sig selv, bliver man automatisk bedre til at danse, slå vejrmøller og løbe. Og det har faktisk også en afsmittende effekt på mig.
  Og btw: Du ser skøn ud i bikini!! Jeg vil sgu også have sådan en denne sommer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Årh hvor fedt! Og selvfølgelig, det giver da mega god mening at den positive omtale er selvforstærkende. Ej hvor er jeg glad for din kommentar. MEGA tak for at bruge tid på både at læs og smide en hilsen:-). Og btw. PISSE TAK!!!!! Go for it girl!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Da vi glemte farmor! Og hvad August vil være når han bliver stor.