En rimelig stor beslutning!

En hemmelig kostskoletid #1 -Den første dag

akademiet

Jeg husker ikke den timelange biltur fra Hørsholm til Sorø. Men jeg ved at bilen var proppet. Proppet til randen med mit habbengut. Mit habbengut som talte min dyne. Min pude. Min bamse. Mine plakater med East17 og Madonna. Mit konfirmations anlæg med plads til både kassettebånd, radio, Mini disc og 5 cd´er. Jeg var 15 år gammel. Og jeg var i gang med at flytte hjemmefra. For hvad der senere skulle vise sig at være for altid.

Jeg havde mine blå bomulds-viscose stretch bukser på, med svaj i benene. En hvid undertøje der sikkert var alt for kort. Og Bufalos.

Og jeg var spændt. Spændt som en flitsbue strukket til sit maksimale. Sommerfuglene havde ikke kun invarderet maven, men hele kroppen.

Jeg skulle starte på kostskole! I 10 klasse. Jeg skulle bo der. Helt alene. Sammen med de 100 andre kostelever. Nye som gamle.

Jeg var fræser.

“Du var hvad?”

Jeg var fræser! Det hedder en førsteårselev. Eller hed. Jeg ved ikke om det stadig gælder.

Jeg skulle bo på Frederik d. 2 hus. Det midterste ud af 5. Værelse nr. 10. Det sidste på gangen ned mod stuen. Jeg husker det tydeligt. Vi tømte bilen. Og bar det hele op på mine 7 kvm. Jeg smilede nervøst til dem jeg mødte på min vej. Jeg kendte ikke et øje. Ikke ét. Men ooooh det kom jeg til!

Jeg må have vinket farvel til min mor og min stedfar. Jeg husker det ikke. I dag er jeg selv mor. Og kan kun gisne om hvordan det må have været at efterlade sin datter. På 15 år. Alene. Og bare håbe på at alt ville gå….

Min kostskoletid står lysende for mig. Jeg har længe villet fortælle jer om den. Berette om de 4 år i en kronologisk fortælling, iblandet små historier, og anekdoter. Det her var bare starten. Der er meget mere. Husk på, jeg var i mine bedste teenageår, og havde kun lige fået øjnene op for det andet køn, og den store verden udenfor barndomshjemmet. Sorø. 

Håber I vil læse med. Og hvis I har spørgsmål til hemmelighederne fra et kostskoleliv. Så hold jer ikke tilbage…


 

 

Følg endelig mit daglige, helt almindelige liv, på... Instagram -hvor jeg laver en kongestory (sku du spørge fra nogen) ... Facebook ... Bloglovin

8 kommentarer

 • Sia

  Jeg vil gerne høre om dine forældres overvejelser – hvorfor de tænkte at kostskole ville være noget for dig? Var du selv med til at vælge (fx at det skulle være kostskole og ikke efterskole)? Og også om du ville (turde) sende Anna og/eller August afsted?
  Og så vil jeg gerne høre hvilke værdier det har givet dig med i livet, som du tror du ellers ikke ville have fået i en “normal” skolehverdag? 💋

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Det er modtaget……Og det vil jeg MEGET gerne svare på:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette (Pjevs)

  Det tøj kan jeg huske!!! Som havde det været igår du havde det på! Glæder mig så meget til at læse denne del af din blog!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Ih, hvor er det spændende. Kommer der indlæg med hvorfor kostskole og om du ville anbefale det, I så fald til hvilken type ung/ og elev?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Glæder mig til resten af den historie… Mon man har set tingene på samme måde eller levet i en anden verden?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En rimelig stor beslutning!