En hemmelig kostskoletid #1 -Den første dag

akademiet

Jeg husker ikke den timelange biltur fra Hørsholm til Sorø. Men jeg ved at bilen var proppet. Proppet til randen med mit habbengut. Mit habbengut som talte min dyne. Min pude. Min bamse. Mine plakater med East17 og Madonna. Mit konfirmations anlæg med plads til både kassettebånd, radio, Mini disc og 5 cd´er. Jeg var 15 år gammel. Og jeg var i gang med at flytte hjemmefra. For hvad der senere skulle vise sig at være for altid.

Jeg havde mine blå bomulds-viscose stretch bukser på, med svaj i benene. En hvid undertøje der sikkert var alt for kort. Og Bufalos.

Og jeg var spændt. Spændt som en flitsbue strukket til sit maksimale. Sommerfuglene havde ikke kun invarderet maven, men hele kroppen.

Jeg skulle starte på kostskole! I 10 klasse. Jeg skulle bo der. Helt alene. Sammen med de 100 andre kostelever. Nye som gamle.

Jeg var fræser.

"Du var hvad?"

Jeg var fræser! Det hedder en førsteårselev. Eller hed. Jeg ved ikke om det stadig gælder.

Jeg skulle bo på Frederik d. 2 hus. Det midterste ud af 5. Værelse nr. 10. Det sidste på gangen ned mod stuen. Jeg husker det tydeligt. Vi tømte bilen. Og bar det hele op på mine 7 kvm. Jeg smilede nervøst til dem jeg mødte på min vej. Jeg kendte ikke et øje. Ikke ét. Men ooooh det kom jeg til!

Jeg må have vinket farvel til min mor og min stedfar. Jeg husker det ikke. I dag er jeg selv mor. Og kan kun gisne om hvordan det må have været at efterlade sin datter. På 15 år. Alene. Og bare håbe på at alt ville gå....

Min kostskoletid står lysende for mig. Jeg har længe villet fortælle jer om den. Berette om de 4 år i en kronologisk fortælling, iblandet små historier, og anekdoter. Det her var bare starten. Der er meget mere. Husk på, jeg var i mine bedste teenageår, og havde kun lige fået øjnene op for det andet køn, og den store verden udenfor barndomshjemmet. Sorø.  Håber I vil læse med. Og hvis I har spørgsmål til hemmelighederne fra et kostskoleliv. Så hold jer ikke tilbage...