Åh den mig tid!

APA vs. Mindful Moving -En sammenligning og min erfaring

Rytmik på APA

August til rytmik på APA

Jeg har været gravid to gange. Jeg har født to gange. Ét barn per gang. Én Charmetrold på Hvidovre. Og én Fashionabel flødekind på Herlev. Og jeg har gået til fødselsforberedelse to gange. På APA og Mindful Moving. Mange har spurgt mig hvad der var bedst og hvad jeg ville anbefale. Jeg synes det er svært. Men nu kaster jeg mig ud i en lille sammenligning og min komplet subjektive anbefaling. Husk ingen affiliates, bare mig.

Med August gik jeg på APA på Østerbro. Både træning, fødselsforberedelse, efterfødselstræning og rytmik. Med Anna, hapsede jeg en omgang hos Mindful Moving i Vanløse. Hér forberedelse og efterfødsel.

Lokalerne/området:
APA er stort, Mindful Moving er småt. Når man kommer ind hos APA er der et stort flot lækkert lyst fællesrum, med reception, fisk i akvarie, slyngevugger og en masse træningslokaler. Når man derimod kommer ind til Mindful Moving, er det et lille hyggeligt fællesrum, med tæpper på gulvet, sofaer, madrasser, et lille tekøkken og klods op. Èt stor træningslokale. Parkering er besværligt begge steder afhængigt af tidspunkt. Ligemeget for os, da vi alligevel altid gik eller tog toget. Begge steder er der kroge i loftet i træningslokalet til slyngevugger og sansegynger. Dog kun på APA at der også er mulighed for sansegynge.

Instruktørerne:
Hos APA er der mange forskellige instruktører. Dog har jeg en opfattelse af at de gør hvad de kan for at man har den samme instruktør både før og efter fødsel. Vi var bare uheldige på mit hold og var igennem 3 forskellige af slagsen. Alle søde. Vel og mærke. Og kompetente. Hos Mindful Moving har vi kun haft Pia. Pia er indehaver af konceptet og stedet. Super sød og har en del erfaring at trække på. Både qua egne unger, men også igennem de mange hundrede babyer hun har haft igennem sine hold. Rygterne vil dog vide at der er flere instruktører nu, til at køre hold fremadrettet.

Holdene
Træningen, både før og efter fødsel, er rimelig meget den samme begge steder. Undervisningsgangene til fødselsforberedelsen er inddelt i emner per gang, træning af den gravide krop og øvelser/værktøjer til fødslen. Samt et par `ta´ din partner med aftener´. Og på efterfødselsholdet, igen det samme. En hvis mængde træning af morkrop, leg med baby og god tid til at spise medbragt mad (som går på skift imellem holddeltagerne). Samt vende evt. udfordringer, bekymringer, glæder, erfaringer, etc. Eneste forskel til fødselsforberedelsen er at man hos Mindful Moving havde besøg af en jordemoder 2 af gangene til at svare på spørgsmål ang. fødslen. et koncept jeg faktisk syntes var meget fedt. Dog måske en anelse langt.

Konklusion
Konklusionen må være at jeg har fået noget med mig fra begge steder. Udover to super fødsler. To dejlige unger. Og en masse kage. Så også en ordentlig røvfuld gode veninder. Som jeg stadig ses med. Og vigtigst af alt, en hel værktøjskasse til dét at være gravid, føde og være mor. Så spørger jeg mig selv: “Hvis jeg skule føde igen (which is NOT gonna happen), hvilket sted ville jeg så vælge?

Lad os kalde den, den fiktive kommende fødsel. Når den kommer og jeg stadig bor i Brønshøj. Ville jeg af logistik årsager vælge Mindful Moving. Hvis jeg derimod boede nærmere Østerbro, ville APA være mit sted. Ergo har jeg været ret godt tilfreds begge steder. Og går man ind til det med et åbent sind, og mod på at få nogle værktøjer. Kan man virkelig få noget godt ud af det. Jeg bliver dog nødt til at knytte en kommentar til Mindful Moving her til sidst. Om end det ved første øjekast kan føles en smule spelt, så formår Pia altså at give den gravide en uundværlig ro og afslappet tilgang til fødslen. Om det var hendes værktøjer, eller om det var fordi det var min nr. 2 fødsel, at min fødsel af Anna var en OL værd. Det ved jeg ikke. Men jeg ved, at på et hold med 12 piger, havde vi 10 super fødsler. Og vi var altså kun 2 der var andengangs.

God fødsel og uanset hvad, vil jeg altid anbefale at man hopper på et forberedelseshold. Også når man er gravid anden gang.

Rytmik på APA

Rytmik på APA

Efterfødselstræning hos Mindful Moving

Efterfødselstræning hos Mindful Moving

KNUS C

Følg og få updates på Karmamilli.dk:
Facebook ? Klik her
Instagram – Klik hér
Bloglovin? ? Klik her

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Åh den mig tid!