#nærmestlykkelig

8 grunde til at puslespil er sundt!

8ae57520-8847-4e6d-900b-9ace9a107f72

Den der følelse, når man finder en brik i mængden og ved præcis hvor den skal passer, og den så gør det! Oh lord! Kender I dén?

Det sker desværre ALT for sjældent, men når jeg lægger puslespil, går min verden midlertidigt i stå (på den virkelig fede måde). Det er som et drug for mig. Som en pose chips. Selvom det er sent, og jeg endnu mangler omkring 800 brikker, bliver jeg ved at sige til mig selv: “Bare én brik mere, SÅ holder jeg for idag”.

Puslespil er det nye sort!

Lad mig skære det ud i pap. Jeg er normalt typen der falder i søvn, bare jeg tænker på en hovedpude. Jeg rammer drømmeland inden jeg ligger vandret. Og det kan tælles på én hånd hvor mange gange jeg er lykkedes med at se en fredagsfilm til ende, uden at sove undervejs. Eller for den sags skyld være passager i en bil og køre mere end 20 min., førend jeg sover. Som teenager var jeg sikker på at jeg havde en mild form for narkolepsi.

Men puslespil. Det er mit ‘vågen’ drug.

2dc7fea4-e09d-4ea6-813f-072204a619af

Jeg tror hvis jeg gav mig lov. Og iøvrigt ikke havde to små børn. Eller et arbejde. Så ville jeg kunne holde mig vågen en hel nat udelukkende dopet på Matadormix og puslespil.

Det lyder så sindssygt mormor agtigt. Og gammelt. Jeg kan godt høre det.

Men hey! Vi kan jo bare bestemme at puslespil er det nye sort.

Igår googlede jeg eks.: “Hvad er fordelene ved at lægge puslespil”

Og så blev jeg meget klogere.

8 grunde til at puslespil er sundt

 1. Puslespil er fitness for hjernen. BUM!
 2. Puslespil udvikler hjernens evne til at se og huske mønstre, samt fremmer den logiske sans.
 3. Det er en sund måde at slappe af på. I en travl hverdag har hjernen brug for pauser, for at koble fra og fordybe sig med noget andet end det den plejer (også noget andet end devices). På dén måde kan den bedre klare spidsbelastede perioder.  Her er puslespil er super værktøj.
 4. Nogle steder bruger man puslespil til at forebygge Alzheimers. (Mega sejt!)
 5. Flere arbejdspladser har indført puslespil i fællesområderne. Både fordi det samler folk. Men også fordi det lægger op til at huske de små pauser i hverdagen. (har selv lige slæbt et 1000 brikkers krydderifoto med på job, nåede at lægge 10 brikker inden jeg gik hjem igår, er spændt på hvor meget/eller OM der er lagt noget når jeg er retur på mandag).
 6. Puslespil træner tålmodigheden. Især de rigtig svære af dem.
 7. At lægge puslespil øger koncentrationen og lærer én at tænke logisk og se både enkeltdele og helheder på samme tid.
 8. Lægger man puslespil sammen med sine børn, veninder, ægtefæller eller andet, har man kvalitetstid, der virkelig vil noget. Her kan man få nogle gode snakke om stort og småt.

972c1c27-6c9e-4fa5-b88e-1907255d4a14

 

Følg endelig mit daglige, helt almindelige liv, på... Instagram -hvor jeg laver en kongestory (sku du spørge fra nogen) ... Facebook ... Bloglovin

18 kommentarer

 • Hanne

  Puslespil er SÅ godt. Har det på samme måde.
  Køber ved Hyggeonkel.dk
  Glæder mig til at blive pensionist om 20 år – så skal der lægges puslespil 😝😝

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Rytter

  Må jeg høre dig, hvor du har fundet din udgave af Manarola-puslespillet. Den gad jeg nemlig godt at lægge:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg kan helt sikkert nikke genkendende til det med frirummet i puslespillet samt at det er et drug! Når først jeg er igang med et puslespil kan jeg ikke slippe det igen. Jeg drømmer om det om natten, ser brikker for øjnene når jeg lukker dem og har svært ved at koncentrere mig om andet, hvis jeg er tær på mit puslespil.
  Jeg laver mindst et puslespil på 1000 brikker om ugen og meget gerne flere.
  Jeg elsker det og tænker jeg er afhængig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   HVOR ER DU SEJ!!!!! Jeg kommer helt sikkert også til at lave flere, i takt med at børnene kan være mere med. Det er så TOPHYGGELIGT!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birthe

  Hej Christina for mange år siden købte jeg et puslespil, som skulle fordeles i 4 gange 24 pakker (kalendergaver!!) det vakte ikke ligefrem jubel de første 4-5 morgner, men så begyndte familien at se fidusen. Der blev til mange morgner, hvor jeg havde svært ved at overbevise unger og mand om, at det var ved at være skole/job tid.. En go portion brikker den 24 gav hygge til nogle timer juleaftensdag,

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Uh Faster Birthe, det var en mega god ide!!!!! Det må jeg se om ikke jeg kan huske til december 👏

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er så enig. Vi har lige lagt 2×1000 brikker. SÅ hyggeligt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke D

  Jeg ELSKER puslespil og har det ligesom dig med, at det er det eneste, der kan få mig til at udskyde nattesøvnen 😄 Og udover det er som et drug, så er det nærmest også ligesom meditation, en pause hvor man bare kun kan falde ned, trække vejret roligt og lige absorbere dagen. Troede jeg var alene med denne mormor-tendens 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   You are NOT alone…. Og helt enig i alt du siger!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Såååå enig! Puslespil er fantastiske! Har selv lige samlet mit første 1000-briks puslespil i laang tid (små børn, hverdagstravlhed etc etc). Det er skønt! Og mega mormor-agtigt. Lidt lig’som kryds-og-tværs’er, som er klart min pendler-tidsfordrivs-favorit😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Puslespil er så undervurderet!!!! Det er MEGA FEDT!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne Juhl

  Elsker simpelthen puslespil. Men ejer ikke et puslespil – nu skal jeg ud og have fat i et 👏🏻👏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Asmund

  Jeg lagde godt mærke til puslespillet på A4 i går og nåede at tænke “sejt!” inden jeg stæsede videre. Må komme forbi og lægge en brik eller to i næste uge 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   HA FEDT! Er spændt på om det stadig ligger der og hvor meget af det, på mandag:-). Kom endelig forbi!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Den solgte du simpelthen så godt, så nu har jeg lyst til at lægge puslespil. Jeg må få fat i et:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#nærmestlykkelig