En dag i himlen...-kun for mig!

Oxytocin…-Kram og kærligheds hormonet. Godt til fødslen og livet generelt

Oxytocin
Selvom det kun er 2 år siden jeg poppede vores lille charmør, August, så ved man altså ikke nødvendigvis alt. Jeg har eks., her ved nr. 2,  lært at der er noget der hedder Oxytocin, og ved en hurtig søgning på Wikipedia fandt jeg følgende, underholdende, forklaring. Bare lige for at sætte scenen:

Oxytocin er et hormon, der dannes i hypothalamus og lagres i hypofysens baglap (neurohypofysen). Hormonet findes i meget lille udstrækning hos mænd. Hos kvinder findes hormonet i større mængde. Det udskilles bl.a. ved kram på over 30 sekunder, hvorfor det kaldes kram-hormonet eller kærligheds-hormonet:

 1. Hormonet fremkalder kontraktioner i den gravide uterus (livmoder), hvorfor det er af vigtighed for at fødslen går i gang.
 2. Oxytocin er essentielt for overlevelsen af det spæde barn, da det er ansvarligt for nedløbsrefleksen.[2]
 3. Det er påvist, at hormonet i større mængder har indflydelse på menneskers tillid og gavmildhed

Fun fact (også fra Wiki): I Illustreret Videnskab nr. 4, 2013[3] beskrives et tilfælde, hvor oxytocin i næsespray morgen og aften gav en mand større sexlyst.

Så frem med næsesprayen damer!

Derudover beskriver de i bogen `Hallo – er der hul igennem´, at Oxytocin frigives under graviditet og amning (nok derfor mænd ikke har så meget, endnu) og den gode nyhed er at man som kvinde beholder hormonets evne efter graviditeten, og det skulle efter sigende gøre os rustede til eks. krævende lederjobs! BUM! Det er da værd at tage med.

Til slut har jeg lært på det fødselsforberedelse jeg har gået til, mindful moving, at jo mere Oxytocin jo bedre, roligere og sandsynlighed for hurtigere fødsel er der!

Så lige nu hører jeg dagligt denne playliste (Fødsel), for lissom at komme in the mood. Og planen er at når dagen oprinder, så indeholder den famøse taske et sæt noise canceling headphones og min opladede tlf med ovenstående playliste:-).

Bare et godt tip til andre gravide ladies out there!

Knus og god fødsel

Christina

Følg og få updates på Karmamilli.dk:
Facebook ? Klik her
Instagram – Klik hér
Bloglovin? ? Klik her

6 kommentarer

 • julie riber

  taaak tak tak. glæder mig til at bruge den

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   ÅRH DET VAR SÅ LIDT!!!! God fødsel!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har ledt efter sådan en liste med afslappende, god musik til fødslen og op til fødslen, men har ikke haft heldet med at finde en. Og så falder jeg tilfældigvis over din blog og får øje på dette indlæg 🙂 Fantastisk liste, tusind tak! Nu ved jeg, hvad jeg skal have med på hospitalet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   EJ HVOR ER DET GODT DU FANDT DEN! Jeg elsker den og født begge mine børn til den. Den er HELT særligt sammensat af musik der skulle fremme oxitocin!!!! Have en fantastisk fødsel!!!! Og de var så lidt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • 30 sekunders kram!!! Yay!!! Jeg er til det <3 let's hug…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • karmamilli

   Det er da SÅ FEDT!!! Jeg krammer fra nu af og til jeg føder! Alt imens jeg lytter til Spotify…-det er det nye sort!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En dag i himlen...-kun for mig!