11 Gode råd til at flytte med børn

dsc_0334 Da vi skulle flytte søgte jeg efter gode råd til en nemmere flytning med børn. For det ER svært at blive omplantet. Både for børn og voksne. Måske I kender nogen der snart skal flytte? Måske I selv skal? Uanset så lad jer endelig inspirere af nedenstående liste af fifs vi enten brugte (med glæde) eller ville ønske vi havde brugt. Og del den da ENDELIG med jeres netværk.

Mine gode råd til at flytte med børn:

 1. Afmystificér det nye område ved at tage på småture derud med madpakke og cykel eller andet der lige kunne passe.
 2. Besøg den nye institutions legeplads i weekenden når der er lukket. Det gør det meget nemmere for barnet at forstå hvad man taler om når man kan referere til vuggestuen med den seje rutschebane el. lign.
 3. Giv børnene en flyttekasse, en stak klistermærker, skriv deres navn på, og lad dem lægge deres legetøj i, og forsikr dem om at det hele kommer med
 4. Tal om flytningen (primært børn over 3 år, det er svært at forstå tidligere). Spørg hvad de tænker, og glæder sig til. Og forklar dem hvad det betyder at flytte (som at man tager alle sine ting med, og kun lader huset stå tilbage). Find nogle gode børnebøger om at flytte og læs højt.
 5. Ryd kalenderen for aftaler i månederne efter flytningen, så I kan få ro på familien igen. Det er stressende nok i sig selv at flytte. Så fjern alle andre (mulige) stressfaktorer.
 6. Giv barnet lidt kortere dage de første måneder I den nye institution (hvor muligt)
 7. Vent med at fjerne sut, ble og andre større ændringer for barnet. Til min. 4-6 mdr efter I er flyttet (min helt igennem subjektive vurdering). Der sker RIGELIGT i det lille liv.
 8. Tal KUN positivt om flytningen når barnet hører det (og vent med at tale om økonomi og irriterende mæglere) til den bette er puttet. Barnet skal forbinde flytningen med noget godt. Og KUN noget godt.
 9. HVIS det er en mulighed, så hold barnet i den gamle institution i et par måneder efter I er flyttet, og flyt derefter til den nye institution. Det ville jeg ønske vi havde gjort. Men ellers går det jo nok alligevel.
 10. Har man mulighed for at få passet børnene et par weekend dage hvor I så kan knokle igennem med at få tømt flyttekasser og grovinstalleret jer, så er det godt givet ud.
 11. Brug et flyttefirma til at flytte for jer. DE BEDSTE PENGE, EVER, givet ud! Vi brugte Holger Danske, som jeg VARMT kan anbefale!
Når det er sagt, så mærker barnet at det er en god ting, hvis I synes det er en god ting. Og små børn mærker mindre end store. Det begynder først at blive rigtig svært når de er 5+ år. For der har de reelle venskaber i børnehaven og de forstår enormt meget. Så jo yngre, jo bedre. Vores Anna har kun reageret fordi August har reageret. Ellers er hun bare blendet ind som hun plejer. Se også meget gerne mine gode råd til den gode aflevering i institutionen. Hvad er jeres bedste råd? Skriv endelig en kommentar💪