15 måder at hjælpe en startup

  Når man sådan starter en virksomhed fra bunden. Så tager det tid. Rigtig meget tid. Mange tanker. Og mange timer. Og det er fedt. Mega fedt! Man har opture og nedture. Ved ikke om i husker vores mavepuster tilbage i november hvor vi pitchede? Hop endelig tilbage og læs den, når du er færdig med dette indlæg. På startuprejsen er der mange der gerne vil hjælpe. Hvilket er helt igennem fantastisk. TAK! Men så er der også dem der er lidt i tvivl om hvordan man egentligt bedst hjælper en startup. Eller som måske slet ikke tænker over det. Hvorfor skulle man? Det skal jeg fortælle. Som iværksætter er noget af det allermest dyrebare (næstefter salg) god omtale, og hjælp til at komme bredt ud. Og det kan de fleste faktisk hjælpe til med. Udover den åbenlyse grund, at vi har vores egen lille virksomhed, så er bevæggrunden for dette indlæg ligeså meget at mange af jer med garanti har andre I jeres netværk der har startet en virksomhed. Og som iværksætter tør jeg godt tale på alles vegne. Vi har brug for den hjælp netop DU kan give. Så here goes.

15 gode måder at hjælpe en startup med at komme udover rampen:

  1. Følg virksomheden på sociale medier (facebook, Instagram, pinterest, LinkedIn...) og anbefal meget gerne venner at gøre det samme. Hvis det er nemmere at dele et særligt blogindlæg, billede, eller andet fra hjemmesiden, så er det faktisk endnu bedre. HUSK at skrive en lille note til din deling. De ´tomme delinger´ batter sjældent særlig meget.
  2. Like hvad virksomheden post'er på sociale medier så det bliver delt bredere. Jo flere der liker, jo flere visninger.
  3. Besøg virksomheden på messer og lign. Hvis muligheden byder sig. Det betyder alverden.
  4. Skriv jer op til evt. nyhedsbreve og del det gerne med gud og hver mand.
  5. Køb virksomhedens produkter til jer selv eller som gaver, hvis det giver mening. Hvorend startup virksomheder gerne ville give rabat til hele vennekredsen, så kan de ikke. De kan (ofte) ikke engang betale løn til sig selv. Så hver en krone bliver vendt.
  6. Kom med gode forretningsideer til virksomheden. De bliver altid vel modtaget.
  7. Tilbyd din specielle egenskab (revision, økonomi, fotografi, billed og hjemmeside redigering, salg og marketing, design, ansøgning hos fonde, jura, eksport, hjælp til prototyper...). Åh denne er vigtig. Som startupper har man alle kasketter på. På én gang. Nogle bærer man lidt bedre end andre, og der er med sikkerhed områder hvor man virkelig kunne bruge hjælp. Og det er hér I kommer ind i billedet. Fem minutter hist og her kan snildt gøre det.
  8. Tilbyd at passe evt. børn når der til tider er travlt.
  9. Spørg ind og anerkend det virksomheden laver. Vær endelig nysgerrig.
  10. Tilbyd netværk. Jeg kender nogen der kender nogen, der måske kan hjælpe jer.
  11. Tilbyd arme og ben (eks. til at pakke, lægge ting i postkasser...). Et kvarter hist og her, er guld værd.
  12. Hjælp med at finansiere udvikling af forretningen en dag hvis der bliver behov. Ja den er jo næsten selvskrevet. Al finansiel støtte er mere end velkomment
  13. Hjælpe med at rate på Trustpilot og andre lignende steder.
  14. Finder du stavefejl på hjemmesiden? Så vær ikke bleg for at tage et billede og sende feedbacken til virksomheden.
  15. Fortæl dem at de er skide seje. Det har man nogle gange (ofte) brug for at vide.
Nu håber jeg ikke listen har taget pusten fra jer. SELVFØLGELIG skal man ikke det hele. Men bare én af tingene er guld værd. Så hvis I nu er blevet inspirerede og har lyst, så ville jeg da være et skarn og lidt dum, hvis ikke jeg i det mindste linkede til min egen lille startup. Men ellers tænk over hvem I jeres netværk der kunne bruge en hånd eller en tanke. Det kan være alt fra frisør, grafisk designer, webshop, produktudvikler, psykolog, rengøringshjælp, etc. ALT. Jeg lover det vil blive taget godt imod, og husket.

Vores lille startup

...hedder Designed Learning. Al indtægt går (so far) til produktudvikling, og til Børns Vilkår. Vi laver og udvikler pæne værktøjer der kan hjælpe til en rolig hverdag med børn. Og vi ELSKER hver og én der vil følge med på vores rejse. Vil du? Så klik dig igennem nedenstående:

Like os på Instagram

Følg os på Facebook

Tilmeld dig nyhedsbrevet (find linket nederst på siden)

Vi sender breve ud til hver højtid og helligdag med en forklaring i børnehøjde. Fastelavn -coming up.

Rate os på trustpilot

Ps så kan I hér læse indlægget om da jeg hjalp en startup fotograf. Jeg faldt tilfældigt over hendes website, så hun var engelsktalende, men alligevel havde kastet sig ud i danske tekster på sitet. Der var derfor, og ganske forståeligt, stavefejl så jeg satte mig med en god kop te og korrekturlæste hele hendes site. Derefter sendte jeg hende en ydmyg mail om hvad jeg havde gjort og at jeg håbede hun ville tage godt imod min hjælp. Og det gjorde hun og jeg siger jer, jeg er stadig SÅ stolt, for det føles mega godt at hjælpe andre. Og Jess blev SUPER GLAD!