Børneeksem og gode råd -Har dit barn tør hud? Kløe? Eller rødme?

decubal

"Du må ikke smøre din nyfødte ind med creme!"

"Det er vigtigt at huden danner sin egen balance!!"

Da Anna var blot et par uger begyndte hendes hud at blive meget tør. Altså sådan udover normen. Men på grund af ovenstående kommentarer (os fra sundhedsfaglige personer), holdt jeg mig fra cremer eller andet godt. Jeg hældte i ny og næ lidt olie i badevandet, og hun fik da lidt smørrelse hist og her. Men kun lidt. Jeg ville jo nødigt fucke med hendes naturlige balance. Så jeg ventede på, at huden skulle finde sig selv. For det sagde de kloge, at den ville. Men de kloge bliver os klogere. Og den smidige hud, kom aldrig. Skulle det vise sig. Nu er hun snart 2 år. Og i et par måneder har jeg jævnligt (nærmest dagligt) smurt hende med creme. Hver aften inden puttetid. I søndags var jeg inviteret til et event med Decubal (pisse god timing). Jeg havde takket ja. Fordi jeg kunne have August med, og altså en unik mulighed for lidt enetid. Og så passede det skide godt for min krudtugle, at de havde fået Cecillie ind til at lege akroyoga med os (iøvrigt MEGA SEJT!!!! Vi har allerede gentaget nogle af øvelserne herhjemme, med succes). Jeg var lige ved at melde (svært presset) afbud, men vi fikumdikkede med planerne, fik hjælp af en sød veninde, og så lykkedes det hele. Heldigvis da. For SJIT jeg er glad for at jeg trodsede regnen, og tog afsted. Jeg lærte tosset meget, og ville ønske jeg havde vidst det for 2 år siden.

Har dit barn også tør hud? Kløe? Eller rødme?

Så læs med fra mine noter (som jeg flittigt tog, imens August spiste muffins, og lå på maven og tegnede med en gul farveblyant):
  • Babyer, med to forældre eller én forældre og én ældre søskende med børneksem, er i højrisiko for at arve det og udvikle det. Man kan derfor med fordel smøre babyer allerede når de er 3 uger, hvis de viser tegn på tør hud. Det hedder forebyggelse. Og det er rigtigt godt. (det kan jeg skrive under på, jeg har en kraftig mistanke om at Annas ringe søvn, kan hænge delvist sammen med at hendes hud har været DRØN irriteret, og måske ligefrem har gjort ondt om natten).
  • Jævnlige og korte bade.
  • Smør barnet/baby ind MAX 3 min. efter badet (hvis muligt). Dér absorberer huden allerbedst. Det gælder os dig selv.
  • Lad barnet sove køligt.
  • Lav hudplejen (indsmøring af creme) i god tid inden putning, så det kan nå at trænge ind.
  • Lad barnet sove i bomuld eller silke (ikke uld)
  • Får barnet konstateret børneeksem, kan man søge om tilskud til cremer. Læs mere på Astma- og allergiforbundet, der skriver de iøvrigt mange flere råd til børneeksem.
Bonus info: Jeg har nu smurt Anna ind i Decubals nye Junior creme hver dag siden. Hold.Nu.Kæft. Jeg har tidligere sværget til La Roche Possay, som har været den eneste der har virket. Men efter 3 dage med denne tube, kan jeg faktisk se på Annas hud at den er blevet bedre. Markant bedre. Hun er blevet helt blød at røre ved, og det er nu kun knæene der mangler at komme af med den ru overflade. Den er super nem at smøre ud, og man skal ikke bruge vanvittig meget (den del er Anna så ikke helt enig i, stod det til hende, tømte hun tuben). Og så er hun overraskende interesseret i de to børn der er tegnet på. Hver aften har hun peget på pigen og sagt ”Nana?”. Vi arbejder på at lære hende at hun hedder ANNA. Jeg vil lige indskyde at jeg ikke er blevet bedt om at lave dette indlæg, heller ej får noget for det. Cremen fik vi som en gave til eventet, og tak for den. Jeg er, simpelt som det er, bare kisteglad for den info jeg har fået, samt at det lader til at cremen sgu ovenikøbet virker på min datter, så det har jeg lyst til at skrive om. Bum.