
Jeg har lovet søde
Danica jeg deler kontor med, og nogle stykker på snappen, denne opskrift.
Den er ved at være fast inventar herhjemme. Jeg tror jeg bager dem cirkus 3 gange om ugen. De er geniale som en snack bolle til turen, som morgenbrød, eller som sandwich til frokosten.
Såååå med andre ord. Til alt.
Here goes.
Du skal bruge:
3 dl koldt vand
2 ært gær (som i gær i en mængde svarene til 2 ærter)
1 tsk salt
1 æg
1 spsk olivenolie
350 gr. Speltmel (groft eller fint)
50 gr. havregryn
Sådan gør du:
- Opløs gær, salt, æg, og olie, i vand. Rør speltmel og havregryn i. Blandet til det har en konsistens som tyk havregrød. Læg et fugtigt klæde over,. Og stil i køleskab natten over (eller min. 10 timer).
- Tænd ovnen på varmluft og 200gr, med bagepladen i.
- Når ovnen er varm, tager du pladen ud og fordeler dejen i små knytnævestørrelser på bagepapiret.
- TIP: brug en ske til at fordele dejen. Dyp den i et glas med vand imellem hver bolle, så slipper dejen nemmere,
- Bag i 10 min. ved 200 gr.
- Skru derefter op på 250 gr. og bag i 5 min. Vend evt boller om til sidste bagning, så bliver de sprøde hele vejen rundt.
- Når bollerne er færdige, tag dem ud af ovnen og læg dem med det samme på en bagerist, for at bevare sprødheden.
Velbekomme!