Lækre (virkelig nemme) Speltboller

boller Jeg har lovet søde Danica jeg deler kontor med, og nogle stykker på snappen, denne opskrift. Den er ved at være fast inventar herhjemme. Jeg tror jeg bager dem cirkus 3 gange om ugen. De er geniale som en snack bolle til turen, som morgenbrød, eller som sandwich til frokosten. Såååå med andre ord. Til alt. Here goes.

Du skal bruge:

3 dl koldt vand 2 ært gær (som i gær i en mængde svarene til 2 ærter) 1 tsk salt 1 æg 1 spsk olivenolie 350 gr. Speltmel (groft eller fint) 50 gr. havregryn

Sådan gør du:

- Opløs gær, salt, æg, og olie, i vand. Rør speltmel og havregryn i. Blandet til det har en konsistens som tyk havregrød. Læg et fugtigt klæde over,. Og stil i køleskab natten over (eller min. 10 timer). - Tænd ovnen på varmluft og 200gr, med bagepladen i. - Når ovnen er varm, tager du pladen ud og fordeler dejen i små knytnævestørrelser på bagepapiret. - TIP: brug en ske til at fordele dejen. Dyp den i et glas med vand imellem hver bolle, så slipper dejen nemmere, - Bag i 10 min. ved 200 gr. - Skru derefter op på 250 gr. og bag i 5 min. Vend evt boller om til sidste bagning, så bliver de sprøde hele vejen rundt. - Når bollerne er færdige, tag dem ud af ovnen og læg dem med det samme på en bagerist, for at bevare sprødheden.  

Velbekomme!