Den perfekte (og orginale) Spaghetti Carbonara -MUMS blev der sagt!
Det skal du bruge:
2 øko æg (buræg er naturligvis ingen option...) Ca. 100 gr parmesan 200 gr bacon 400m gr spaghetti (det tynde) Salt og Peber
Sådan gør du:
Sæt vand og 2 tsk salt over i en gryde til spaghetti (vandet må gerne smage af middelhav)
Skær baconen i små tern
Når spaghetti vandet koger -hæld spaghetti i og kog som anvist på pakken. Husk at røre i spaghettien undervejs (VIGTIG DETALJE)
Steg bacon på pande til sprødt og lad den ligge på panden inkl. stegefedt
Riv parmesanen fint og rør sammen med de 2 hele øko æg og peber i en lille skål
Brug en pasta ske eller tang til at tage (den færdigkogte og AL DENTE) spaghetti direkte fra kogevandet og op på panden med baconen (det gør ikke noget, hvis noget af kogevandet følger med). Vend det hele godt
Lad spaghetti og bacon blandingen køle af på panden, indtil det værste damp er aftaget (igen en VIGTIG DETAJLE)
Tilføj ægge- og parmesan blandingen på panden med spaghetti og bacon -vend godt rundt.
Servér i dybe tallerkner og pynt med en dusk basilikum.
Dette er den originale opskrift, og den smager PISSE GODT! OBS! Hvis æggemassen bliver til røræg når den kommer på panden, har spaghettien ikke kølet nok af. Velbekomme. MAMA C(arbonara)