Tips til baby med dårlig nattesøvn

03Det er vist ikke gået nogens næse forbi, at søvn er en by i Rusland, hér på matriklen. En pæn by i Rusland. Men stadig en by i Rusland.

Jeg har søgt med lys og lygte efter gode råd og erfaringer.

Jeg har fået en del, ret mange faktisk. Vi har selv testet dem igennem. De fleste af dem. Nogen har gjort en forskel, andre ikke. Men ét er sikkert. Alle råd har virket et eller andet sted. Hos en eller anden familie. Da jeg selv ved hvor HAMMER frustrerende det kan være, at få frarøvet Ole Lukøjes pulver, har jeg samlet samtlige råd nedenfor. Så kan man jo starte fra en ende af. Har I nogen der ikke er på listen? Så skriv dem ENDELIG i kommentar feltet. Så tilføjer jeg løbende. Og del så ENDELIG hvis du kender en familie der mangler søvn. Der er ganske gratis at læse med. Og måske vi kan hjælpe nogen? Hvor fedt ville det ikke lige være!?!?
  • Brug den samme rytme HVER aften, så lang tid det er nødvendigt. Herhjemme hedder den aftensmad, bad (yup vi bader hver dag, så længe vi behøves), massage, nattøj, nathavregrød, amning/flaske, godnatsang (Under stjernerne på Himlen).
  • tjekket ørerne. Ikke bare hos en doktor. Men hos en rigtig øredoktor. Der kan gemme sig væske. Og det kan de finde med sådan nogle smarte tools.
  • Få bare generelt tjekket om barnet fejler noget (tænder, øre, mave, el. andet)
  • Samsovning. Den lille mangler måske tryghed og sover markant bedre hos dig?
  • Indfør havregrød inden putning. Så eliminere man lissom at baby kan være sulten.
  • Fjern alle natamninger. Hvis baby er gammel nok (læs: over 8 mdr.), og ellers tager fint på i vægt, så kan de godt klare sig uden mad en hel nat. Det tager gerne en uge eller 2 førend de har vænnet sig til at man ikke spiser om natten.
  • Få farmand ind i kampen. Ammer du? Er det sandsynligt at baby kan lugte dig. Så lad far tage nogle nætter i streg. Hvor DU sover igennem med ørepropper i et andet rum.
  • Køb en kugledyne eller en tyngdepose. Måske baby mangler tryghed og skal føle sig tæt omslynget om natten. Det kan en kugledyne eller tyngdepose evt. klare.
  • Flyt baby på eget værelse. Det kan være man vækker hinanden. Det hjalp med vores store dreng.
  • Osteopat. Overbygning til fysioterapeut. Så de kan nogle tricks med kroppen, skulle noget have sat sig skævt et sted.
  • Kranio Sakral. Skulle kunne hjælpe babyer med at finde ro i kroppen og fjerne evt. spændinger
  • Kiropraktor. Kan løsne evt. spændinger
  • Træn at falde i søvn selv. Hvis baby vågner ml. hver 20´ende og 40´ende minut, kan det skyldes at de ikke formår at falde i søvn af sig selv når de går fra ét søvnstadie til et andet. Det kan man træne ved eks. at lægge baby i seng inden de falder i søvn under aftenamningen/-flasken. Så ser de hvor de er og bliver ikke forskrækkede første gang de vågner op efter putning og pludseligt ikke er i mors eller fars favn. Man må gerne synge, holde i hånd og alt det der. Men de skal ligge i sengen og falde i søvn (I know. Tough one). Ellers kan man til lurene om dagen, træne baby i, bare at blive lagt i barnevognen. Uden rokken, uden flaske, eller noget andet. Bare godnat smuksak:-)
  • Smid 10 sutter ned i sengen og øv at tage den i munden selv. Altså ikke dig. Men baby skal øve sig i at tage den i munden. Det kunne være en fin værsgo hér og tak leg.
  • Virker intet? Skal man slappe af og acceptere forholdende. Det er KUN drænende hvis man dagligt hælder benzin på frustrationsbålet og slår sig selv oveni hovedet. Det kan være en hjælp at acceptere det. Og så har jeg lovet at sige fra mange; UANSET HVAD SÅ GÅR DET OVER! Sometime!
Sov godt. Jeg krydser fingre og sender sovestøv og gode tanker til alle vågne forældre (og babyer) i det ganske land! Klem MamaC p.s. husk at alle unger er forskellige og er I det mindste i tvivl om noget af ovenstående. Så ring og forhør jer med jeres sundhedsplejerske før I går i krig.