Hvor skal jeg starte....

Vores hvalpe socialiseringsliste -til print

Socialisering af hvalpen de første 4 måneder

Alle hvalpe er, som udgangspunkt, super smart indrettet. Hvordan? Jow, fra naturens side er det sådan at hvalpene når de er op til 4 måneder stoler på ALT hvad de ser. Af den simple årsag at i naturen er det i den periode at hvalpemor viser alt frem til dem. Og alt hvad hun viser frem, bliver automatisk godkendt på hvalpens indre ‘ok-det er ikke farligt’ liste.

Hvalpe stoler altså som udgangspunkt på alt hvad de møder (og har en positiv oplevelse med) de første ca. 4 måneder af deres liv. 

Oversat til ikke hunde sprog, betyder det at har en hvalp mødt en hest indenfor de første 4 måneder af dens liv, så er den for evigt IKKE bange for heste. Giver det mening?

Positive oplevelser

Det er selvfølgelig vigtigt at sige at alle oplevelser skal være positive, ellers kan man hurtigt ende i den modsatte situation, hvor hvalpen/hunden for evigt at bange for heste, fordi den havde en dårlig oplevelse da den var 3 måneder.

Socialiseringsliste

Strukturfascisten i mig har derfor lavet (og printet) en liste, som vi løbende tjekker af. Vi har lavet listen med udgangspunkt i vores families hverdag, og altså skrevet de ting på som vores hund med høj sandsynlighed kommer til at møde.

Eks. 1: Da vi bor 50 m. fra Hareskoven inkl. ridestier, hundeskov og mountainbike trails er det RET vigtigt for os at han bliver totalt vant til både heste, alle typer af hunde, og mountainbike cyklister.

Eks. 2: Da der er forholdsvis meget fyrværkeri nytårsaften hvor vi bor, vil vi gøre alt for at han bliver tryg ved det, så vi bruger youtube i rigt omfang for at vænne ham til både de høje lyde og lyset. Vi afspiller det gerne om aftenen når der er mørkt, inde og ude, så han  får fornemmelsen af både lys-blinkende, og de høje lyde.

Vi har lavet listen således, at man kan krydse af hvornår mødet var. Ved hjælp af de gule markerede bokse har jeg illustreret ca. hvornår det er en god ide at introducere det. Derudover er der masser af plads til at fylde på med egne ting og oplevelser.

Download listen

I kan downloade og printe vores socialiseringsliste hér.

God fornøjelse, og skriv endelig i kommentarfeltet hvis I har gode råd.

 

Følg endelig mit daglige, helt almindelige liv, på... Instagram -hvor jeg laver en kongestory (sku du spørge fra nogen) ... Facebook ... Bloglovin

1 kommentar

  • Hej bloggen.

    Endnu tak for en super dejlig læsestof! Læser ofte dine indlæg og synes de er faktiske!

    Bliv ved!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor skal jeg starte....