Undtagelsestilstand og hackere

Update på hackerangreb!

Just som jeg trykkede udgiv på dette indlæg i går, kom Bastian ud fra kontoret med et smil større end Julia Roberts, da hun møder Richard Gere i Pretty Woman.

Skæbnen ville at jeg, på selvsamme tidspunkt, sad med Loui i røret (vi havde ellers primært sms´et med hinanden). Men lige dér var der ægte telefonisk kontakt, med lyd og det hele.

Bastian kom ud fra kontoret med sit smørede smil og sagde forholdsvist højt (og forholdsvist stolt -med rette)

“SÅ ER DEN SGU ONLINE IGEN!”

“WHAT!? Loui ku du høre det?”

Hørte jeg mig selv sige i telefonen. Og det ku´ Loui godt.

Hold nu kæft en lettelse!!! MEGA lettelse!

Men hvad havde de Hacket?!?

Hvad skete der egentligt? Har flere spurgt. Til det er svaret at der er mange forskellige former for hackere, ikke alle stjæler oplysninger, nogle er os bare irriterende. Og det var sidstnævnte der havde fået fingrene i os (og vi er langtfra de eneste der har oplevet det – kunne vi senere forstå på både Google og netværk). Uhyggeligt meget almindeligt.

Den type hacking vi var udsat for, var én hvor de grangiveligt har fået tiltusket sig adgang til vores koder vía et plugin. (note: derfor er det yderst vigtigt at man er MEGET opmærksom på hvad man installerer. Det syntes vi at vi havde været, alligevel var vi uheldige). Herefter har de så lagt en inficeret fil/kode ind, et hemmeligt sted, der gav en ordre til siden om at, HVER gang nogen tastede www.designedlearning.dk og trykkede ENTER i browseren, skulle de sendes til en spam side.

TEMMELIGT irriterende, og det gjorde jo at ingen kunne tilgå vores site.

HELDIGVIS har vi backup, OG vi havde selv stadig adgang til admin delen. Så vi faktisk kunne komme ind og gøre noget bagom.

Så sitet kunne vi selv hele tiden tilgå, men man kunne bare ikke komme på det udefra.

Kort sagt. En harmløs hacking.

Men hamrende irriterende.

Så sitet er nu 100% sikret, alle keys og passwords er ændret. Og vi holder et vågent øje med plugins og diverse opdateringer.

PHEW! Vi slap heldigvis med en kæmpe forskrækkelse.

Blot en update, og tak for al god karma i vores retning.

Må alle (ondsindede) hackeres numser klø og deres arme være for korte, og må de have lus de aldrig kan slippe af med, i al evighed.

Til resten af jer, hav en skøn mandag aften.

Klem C

 

Følg endelig mit daglige, helt almindelige liv, på... Instagram -hvor jeg laver en kongestory (sku du spørge fra nogen) ... Facebook ... Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Undtagelsestilstand og hackere