En grill til Bastian og lagersalg til mig

Ta´ dit barn med i køkkenet -Vi har bagt larveboller

WP_20150425_10_07_21_Pro

Vi har bagt boller! Mig og så August. Efter en opskrift, tilfældigt fundet på nettet. Af Bastian. Ja for faktisk var det ham der en tirsdag aften, pludselig fik lyst til sådan rigtig gammeldags fødselsdagsboller. Jeg gik i gang, og nysgerrig som charmetrolden er sagde han “Må jar være mæ´, moaar”. Mig: “Ja det MÅ du da, skat”. Synes selv jeg lød meget overbevisende, selvom jeg muligvis fortrød det i samme sekund, med tanke på kombinationen 2 år og mel?. Vi går dog meget op i at vores unger skal være med i køkkenet, på den måde satser vi på at sætte i banken til når de bliver større. Hvor Bastian og jeg så skal smide stængerne op, alt imens afkom laver 3-retters. HVER DAG. OG rydder op. jaja, jeg bliver klogere. Men lad mig dog blive i troen lidt endnu.

Anyhow, så endte det faktisk RET godt. Bollerne var jo SUPER børnevenlige (læs: dejen klistrede overhovedet ikk´?), de tog ingen tid at lave og August kunne faktisk være med i hele processen. Undtagen afmåling af ting og så lige sidste røring af dej inden formning til boller. Eller larver som var dét vi lavede. Jeg forsøgte med 4 helt almindelige runde af slagsen, men da jeg kiggede væk blev de tryllet om til larver. August: “jeg lægger lige baby larve hér (læs: på bagepladen), imens jeg så nemlig laver larvemor”. Og larvefar, og larvefætter, og larvekusine, og larvelillesøster. Generelt bare en hel larvefamilie.

Begejstringen taget i betragtning, så kan jeg klart anbefale denne opskrift. Here goes, er i øvrigt tyvstjålet fra dk-kogebogen, eneste vi tilføjede var et barn og lidt kardemomme:

Ingredienser til 24 boller (Tip: inde på dk-kogebogen kan man vælge hvor mange boller man vil lave og så regner den selv mængden af ingredienser ud):
– 75 gr. gær
– 75 gr. sukker
– 6 dl. mælk
– 1,5 dl. olie (vi brugte solsikkeolie, da det er mest smagsneutralt)
– 1000 gr. hvedemel
– 1 tsk salt

Sådan gør I:

WP_20150424_19_12_06_Pro

Vask barnet. Her kan man nøjes med hænderne. Man behøves ikke en større, hårvask, selvom August tydeligvis gik all in på projekt `Vask barn´. Udstyr rent barn med stor røreskål og træske. Her skal barn smuldre gær i skålen imens kan den voksne måle sukker og salt af i to små skåle og bede barn om at hælde det i den store skål. Og så skal der bare røres. Og røres. Barn skal røre til det er helt flydende.

Imens varmer voksen mælk og olie i en lille gryde til lillefingervarmt (tip: vær opmærksom på at stikke lillefinger `igennem´ olie laget og mærk på mælken, da temperatur godt kan snyde. Dvs. kold olie og MEGET varm mælk. Taler af erfaring. AV).

barn til at røre rundt imens, voksen hælder lillefinger varm olie/mælk i skålen.

Voksen afmåler nu 2/3 af melet og barn tilsætter i skål og fortsætter med at røre. Det er så gerne her at barn skal have lidt hjælp til at røre/ælte. Voksen kan nu tilføre det resterende mel (ikke nødvendigvis det hele), til dej er lind. Det går ret stærkt.

WP_20150424_19_23_46_Pro

WP_20150424_19_29_12_Pro

Nu skal dej bare ud på bordet og tæskes godt igennem af barn, imens voksen finder bageplade frem. Når barn ligesom er færdig med at synes det er sjovt, kan den voksne skære dej ud i passende størrelser og bede barn om at forme LIGE det barn har lyst til. Herhjemme lavede vi en larve familie og barn placerede dem fint på bageplade. (tip: Vi lavede halv portion og hvis ikke bollerne skal hæve sammen, skal man til halv portion bruge to bageplader).

WP_20150424_19_30_59_Pro

Nu skal boller sove under våd viskestyks dyne i ca. 1 time, som barn putter på. Her blev larvefamilien sågar kysset godnat. ALLESAMMEN (tip: hvis barn sover lur, kan barn jo sove samtidig med bollerne og så kan I sammen bage dem når alle vågner). Både larver og børn.

WP_20150424_22_02_59_Pro

Efter sovning bages bollerne i alm. ovn ved 200 grader C. til de er lysebrune på toppen, ca. 12 minutter. Bollerne er bedst nybagte, og kan altså ikke gemmes i flere dage. Ifald man vil det, så frys dem ned så snart de er kølet lidt af.

Velbekomme og god fornøjelse.

Karma knus C og charmetrold

Følg og få updates på Karmamilli.dk på:
Facebook ? Klik her
Instagram – Klik hér
Bloglovin? ? Klik her

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En grill til Bastian og lagersalg til mig