2018

Sådan fik vi ro i familien -En family planner i børnehøjde


Jeg ved godt vi selv har opfundet den. Men den virker altså overordentligt godt. FAMILIETIDEN.

Oprindeligt kom idéen til mig fordi vi havde et udtalt behov for at få struktur på vores hverdag. For at vise børnene, på det tidspunkt i særdeleshed August, hvad der skulle ske i løbet af en uge.

FRA KAOS

Vi var lige flyttet fra Brønshøj til Hareskoven. Vi havde revet begge børn op ved roden, og fjernet tæppet og nærmest hele deres eksistensberettigelse fra dem. Og sådan noget kan gøre ret så avs. Alle advarede og sagde der ville komme en reaktion. Og det gjorde der. I dén grad. Ret voldsom faktisk. Så jeg søgte og jeg læste. Bog op og ned. Vi allierede os med fagfolk. Og fandt frem til at det bedste vi kunne gøre var at give ham ro. Og gøre hverdagen overskuelig. Simple as that.

Så jeg tog et A4 papir. Lavede 7 rækker og 5 kolonner. Og tegnede herefter ugen ind. Vi kørteden første ugeplan i oktober ´17, og i januar ´18, tog børnehaven fat i os. De havde mærket en tydelig forskel på August. Han var virkelig blomstret op, var blevet glad, rolig og havde pludseligt overskud igen. Og vi havde IKKE fortalt dem hvad vi gjorde anderledes.

TIL RO

Det virkede. HELT VILDT! Så vildt, at Loui og jeg besluttede os for at når det både virkede i deres familie (de testede det også af) og i vores, så var der helt sikkert også andre familier der ville kunne få glæde af det.

Og på den måde blev FAMILIETID født.

Vi har brugt den lige siden, den er blevet forbedret, finpudset, justeret, der er tilføjet ting og så er den gjort pæn og praktisk. Og nu sælger vi dem. SGU. Og jeg har så MEGA optur når vi får feedback fra familier der har købt og er blevet glade for den. Det er det hele værd.

Og så er tidspunktet, lige nu, til at tage hul på en årskalender for familien jo HELT perfekt!

Og nej, jeg har ikke fået sponsoreret dette indlæg. På ingen måde, tværtimod. Faktisk har jeg på en måde selv købt produktet. For flere tusind kroner.

Og ærligt har jeg haft det lidt ambivalent med at skrive et blogindlæg om mine egne produkter. Men på den anden side har det jo gjort så stor en forskel for os herhjemme, at jeg synes det ville være synd og skam ikke at give det videre til andre. Så værsågod. Fra mig til jer.

Hvordan vi praktisk bruger FAMILIETID?

 • Hver søndag udfylder vi ugeplanen sammen (jeg tror faktisk at det her er én ret vigtig pointe. At man har børnene MED i planlægningen- Så det ikke er noget der foregår henover hovedet på dem, men noget vi gør SAMMEN og er et team omkring).
 • Vi markerer hvem der putter hvem ved hjælp af farvede krydser (jeg er eks. lyserød, og de dage jeg putter Anna, er der et lyserødt kryds i hendes boks). Det har vi næsten lige indført, og det har dælme fjernet den ellers EVIGE diskussion (og konflikt) HVER aften om hvem der skulle puttes af mor.
 • Vi tegner en bil (fordi vi kun har én) udfra den af os voksne der har den, på den måde kan børnene også se hvem der afleverer.
 • Nogle dage er der behov for (især den bette) at få visualiseret dagens gøremål, og så tager jeg piktogrammerne og stiller på spisebordet hvor de sidder. Så gennemgår vi dagen sammen under morgenmaden.
 • Årsplanen bruger vi til at få overblik over årets weekender. Man skal dælme ikke undervurdere hvor rart det er at få et visuelt overblik over hvornår vi skal huske at indlægge pauser og friweekender, så tiden ikke løber fra os og vi kører for hårdt. Kender I ikke det at man pludseligt opdager at man ikke har en friweekend før om 2 måneder. Det er der INGEN der kan holde til.
 • Sidst, men ikke mindst, så hænger den i børnehøjde (igen en ret vigtig pointe, da det inviterer børnene til, selv at udfylde og tage del i planlægningen). Den anden dag havde August selv lavet en legeaftale med sin bedste veninde, OG tegnet den ind på den rigtige dag. OPTUR! Både han og jeg var pavestolte.

Har I spørgsmål til mig?

Eller FAMILIETID? Så sig endelig til.

LAVET MED HJERTET

Og tak fordi I læste med her til. Produktet er lavet med hjertet, og det vildeste vi gerne vil, er at opnå ro i børnefamilierne. Den koster i øvrigt 349,-, og der følger alt muligt lækkert med, man kan sågar selv vælge elastik farve. Og ellers kan I både købe og læse mere her.

Nå, men godt nytår! Og kram herfra.

 

Følg endelig mit daglige, helt almindelige liv, på... Instagram -hvor jeg laver en kongestory (sku du spørge fra nogen) ... Facebook ... Bloglovin

1 kommentar

 • Marie

  Lyder som et super-produkt! Kan det passe, der ikke er et billede af selve ugeplanen noget sted?🤔

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2018