Tømmermænd!

Sådan bager du en fondant kage

Elefant-Giraf-Ugle kage af Fondant

Elefant-Giraf-Ugle kage af Fondant

Jeg har bagt en kage. Hvis det skulle være gået nogens næse forbi. Jeg er svært stolt. Det er min allerførste fondant kage. Som i ALLERFØRSTE! Succeskriteriet var at August kunne se hvad det skulle forestille. Det blev et hit! Så meget at jeg godt tør smide fremgangsmåden her i tirsdagstippet. Jeg er vel ingeniør, så havde lavet en del research inden jeg gik i krig. Og nårh ja, Bastian har lært mig at man ikke må gå ned på udstyr. Så det gjorde jeg heller ikke.

Jeg brugte følgende grundopskrifter og links:

– Til chokoladekagen (Jeg lavede hele opskriften og det gav mig nok til 3 kager. Én i 10 cm. Én i 15cm. Og én i 20cm -man skal lige scrolle lidt i indlægget for finde opskriften)

– Til Hindbærmoussen (ikke alt for sød, hvilket er rart når resten af kagen er ret sød)

– Til Smørcremen (scroll ned i bunden)

– Til at betrække kagen med fondant (god guide)

Jeg fandt inspiration hér:

Jeg købte alt gearet hos www.bagetid.dk (hurtig dag-til-dag levering, dog ultra ringe service når man ringer til dem. Havde et så simpelt spørgsmål som `Skal man bruge en lim for at dekorere en fondant kage med fondant figurer?´. Det ku han da virkelig ikke svare på.). I stedet vil jeg anbefale specialkøbmanden. Har ikke prøvet dem online, kørte selv ned i butikken i Rødovre. FANTASTISK kagebutik med ALT og hun svarede på alle mine dumme spørgsmål.

Man må IKKE gå ned på udstyr!

Man må IKKE gå ned på udstyr!

TIPS:

– Når du lægger kagebundene sammen med moussen, så beklæd den form du har brugt til at bage kagen. med, med vitawrap, og læg kagen sammen i formen. Stil den herefter i køleskab i ca. 8 timer, hvorefter du vender den ud på det fad den skal serveres på. Der står i mousse opskriften at den skal stå 6 timer i køleskab. Det behøves man ikke. Det er fint at den står 8 timer i køleskab i kagen. Makes sense? Så sparer man lidt tid.

Hindbærmoussen

Hindbærmoussen

Form beklædt med Vitawrap

Form beklædt med Vitawrap

Efter 8 timer i køleskab vendte jeg kagen ud på fad

Efter 8 timer i køleskab vendte jeg kagen ud på fad

Fondant må ikke komme i kontakt med vand, frugt eller andet syreholdigt. Så `smelter´ det. Os´ derfor det er ret vigtigt at beklæde kagen med smør/flormelis creme inden fondant lægges.

WP_20150725_07_32_50_Pro

Smurt med smørcreme

Brug Maizena når du arbejder med Fondanten. Det er MEGET nemmere når det ikke klistrer. Maizena er smagsneutral og god til at suge fugt (som gør at Fondant begynder at klistre).

– Når du skal indfarve fondant, så TRÆK det ind i fondanten. Ligesom når man laver bolcher (hvis du nogensinde har set det i Tivoli). Jeg startede med at ælte, og det tog en krig. Hjalp betydeligt da jeg begyndte at trække det ind. Uanset skal du sætte MEGET tid af til indfarvning.

Alle de kager jeg fik ud af opskriften

Alle de kager jeg fik ud af opskriften

Hav et par fryseposer liggende hvor du kan opbevare fondant farver du ikke bruger imens du former dyr (eller hvad du nu laver). Så undgår du at det tørre ind.

– Når du skal have fondant figurer eller bogstaver ud formen. Så tænk på Play Doh. Tryk fondanten ind i formen, lad det tørre i 10-15 min. Fjern overskydende og tag så en stor klump fondant og tryk imod figuren/bogstavet (ikke for hårdt) og ligesom hiv det ud med klumpen. Så kan du ligeså forsigtigt tage figuren af klumpen. Easy Peasy.

Lav altid et par ekstra bogstaver, da de nemt kan knække når de er tørre.

Fondant figurer

Fondant figurer

Opbevar figurerne/bogstaverne i en papkasse (det suger fugt) i et mørkt skab natten over. Eller til du skal bruge dem. Man kan SNILDT lave figurerne flere uger i forevejen.

Opbevaring af fondant figurer

Opbevaring af fondant figurer

Gem det overskydende kage. Damen i Specialkøbmanden sagde (I kid you not) “Så kan du jo altid lave træstammer af det”. JA TAK! You had me at træstammer!

Det overskydende kage

Det overskydende kage

God fornøjelse.

KLEM Mama C

Følg og få updates på Karmamilli.dk:
Facebook ? Klik her
Instagram – Klik hér
Bloglovin? ? Klik her

 

Følg endelig mit daglige, helt almindelige liv, på... Instagram -hvor jeg laver en kongestory (sku du spørge fra nogen) ... Facebook ... Bloglovin

7 kommentarer

  • Karoline

    Hej
    Jeg skal kaste mig ud i min første kage med fondant og i flere etager. Jeg kan dog ikke finde opskriften på chokoladekagen eller smørcreme. Kan du hjælpe?

    Mvh Karoline

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christina Havning

      Ej det kan jeg da godt se, den er forsvundet… hmm jeg må se om jeg enten kan huske den eller finde et alternativ.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • karmamilli

    OG TAK!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Måske dumt spørgsmål men hvorfor 3 størrelser bunde? og skide sjovt at følge med i det hele?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • karmamilli

      Hahaha, godt spørgsmål. Det var de forme jeg havde. Simple as that:-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Seriøst…. hvornår lærer jeg at tjekke min kommentar inden jeg trykker GO! ? Men…du ER sej…!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • karmamilli

      AHAHA Jeg vil ønske at du aldrig lære at tjekke dine kommentarer før du trykker GO! Please. Jeg har en fest hver gang jeg læser dem:-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tømmermænd!