Uden tv i 13 dage... 100 års fødselsdag. Og Rom.

ROMA – AMOR

Har du nogensinde overvejet at hvis man staver ROMA bagfra, giver det AMOR? Jeg skrev dette indlæg i flyveren, gemte det i word. Kom hjem til mine børn. Tog på arbejde. Og fik aldrig udgivet. Men nu er det tirsdag morgen. Jeg sidder i et vinterferieramt s-tog på Hovedbanegården med Ed Sheeran i ørene, og får det ugjorte, gjort.

Vi sidder i flyveren.

Vores maver er mere end fyldte, kinderne røde og ben og fødder glæder sig til en pause. Jeg forstår dem godt.

I 4 dage har vi vadet Rom tynd. 72km i den magiske by er det blevet til. Vi havde ved en fejl fået købt et all round metro kort til ubegrænset brug i en uge. Vi brugte det to gange. Fra og til Lufthavnen. Men det var vist os den eneste bette fejl vi begik.

Billige billetter

Jeg havde skaffet ret så billige billetter igennem Ryanair. 900kr t/r for TO PERSONER! Efterfølgende har jeg så tilkøbt en enkelt kuffert til check-in, samt siddepladser ved siden af hinanden i flyveren. Men i totalen kom vi ikke over 1200kr. Det er sgu ok. Især på sådan en kort tur. Og at afrejsetidspunkterne så ovenikøbet spillede max, gjorde bestemt ikke noget dårligere. Vi fløj torsdag formiddag kl 10, dvs vi nåede frokosten i Rom. Og er altså først på vej hjem nu søndag eftermiddag/aften kl. 17.00. Vi rammer derfor Hareskoven (og børn og morfar og bedstemor) akkurat i tide til put. Rejsen er on point!

Inden turen havde vi sørget for at indhente gode fifs fra diverse veninder og svigerinder der har boet i Rom i flere år. Hvilket endte ud med en ret lækker liste af insider viden om de bedste spisesteder (tænker jeg laver et separat indlæg kun med tips.

Men hold nu bøtte det har været godt at være lidt væk hjemmefra. Uden børn. Vi elsker dem. Men vi øver os virkelig meget i at passe på hinanden. For det der børn. Det er altså hårdt arbejde. Og kan i den grad være hårdt for forholdet. Så vi er varsomme og passer på det, det bedste vi kan.

Jeg gav Bastian turen til Rom i 40 års fødselsdagsgave tilbage i december og allierede mig med morfar og bedstemor, så vi var sikre på en miniferie til rollingerne.

Rom i februar

Jeg bookede billetterne en sen aften, uden at tænke det store over tidspunkt. Men det viste sig faktisk at være helt ok at rejse i februar. Vi har haft 15-16 grader hver dag og sol. Dog var det vældig koldt i skyggen, men med lag på lag påklædning var det helt perfekt. Jeg flyver altså hjem med forårsfornemmelser i kroppen. Velvidende at det regner i Danmark.

Det har været en sindssygt hyggelig og god tur. Vi har set alt fra Peterskirken, den spanske trappe, Colosseum, Pantheon (som er min absolutte favoritbygning i Rom), Piazza Navona, Forum Romanum, La Bocca Verita og tusind andre ting. Til de som skal til Rom, så laver jeg snarest et indlæg af rejsedagbogskarakter, med info om hvad vi så på de enkelte dage.

Nu vil jeg runde af og få mig en bette lur, inden flyveren rammer dansk grund og jeg igen skal mysse på mine børn. Som jeg savner helt ustyrligt.

 

Følg endelig mit daglige, helt almindelige liv, på... Instagram -hvor jeg laver en kongestory (sku du spørge fra nogen) ... Facebook ... Bloglovin

1 kommentar

 • Mette

  Ej hvor sjovt, vi har været dernede samtidig og med samme flyver hjem. Vi kom først fredag med 10’er flyveren men nåede at se det hele 😁
  Vi var heldige med vejret må man sige 😀 Fik du købt tøj? Jeg synes de havde mange fine og skæve butikker, virkelig en fantastisk by!
  Fed video på Instagram med dørene 😁👌🏻👍🏻
  En anden gang hvis (når) I kommer tilbage, kan man tage en en bus (coach) fra lufthavnen for 5 euro pr person. De kører minimim hver halve time og man kan købe billet hjemmefra.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Uden tv i 13 dage... 100 års fødselsdag. Og Rom.