Jeg er konverteret til Olívy! - Farvel røde numse.

Legalisér flasken!

AA-109

Blogverdenen er ved at flyde over af ammeindlæg (AHAHAHAHAHAHA). Og AAAAMÉN for dem! Virkelig. Jeg elsker at jeg har kunnet amme begge mine børn. Og jeg har gladeligt gjort det (diskret) alle mulige mærkelige steder. Til forretningsmøde (okay det var os lidt sært), på bænk i Kgs Have, på Fillipinsk strandstol, i toget, på café, på bagsædet i Forden kilet ned imellem to autostole med 110km/t på E45 (Bastian kørte og jeg instruerede ham i IKKE at kigge i bakspejlet #langepatter #annasadiautostolen). Og det skal der selvfølgelig være plads til. Kan man ikke lide lugten i bageriet? Kan man vel for silvan da bare kigge væk.

Men det hér er ikke et ammeindlæg (AHAHAHAHAHA okay, det er stadig sjovt! Eller jeg er overtræt). Det her er en virtuel high fiver til alle flaskebabyernes mødre derude!

Man bliver tudet ørerne fulde af hvor VIGTIG AMNING ER! Flasken, er der tilgengæld få der taler om. Alt for få! Det er synd. For det er langtfra alle. Og jeg mener LANGTFRA alle nybagte mødre der kan (hvorend de gerne vil det) få amningen til at spille. Jeg har set med egne øjne, de skønneste kvinder, med de lækreste babyer, stortudende fortælle at de er så evindeligt kede og skuffede over ikke at kunne amme deres få uger gamle baby. For det er jo det eneste rigtige….

THAT IS NOT OKAY!

Man bestemmer helt selv om man vil forsøge sig med amning eller ej. Vælger man at gøre det, må man ALDRIG (ja det skal råbes) ALDRIG slå sig selv oveni hovedet hvis ikke det fungerer.

Amning er godt. Men Flaske er ligeså godt! PUNKTUM!

Vil du dele din flaskehistorie med mig? Enten i kommentar eller på mail? (christinahavning(a)hotmail.com). Er der nok laver jeg et opfølgende indlæg med historier.

Mama C (der længe har haft dette på sinde og lyst til at slå et slag for flasken)

Foto er af skønne Frederikke Brostrup

 

Følg endelig mit daglige, helt almindelige liv, på... Instagram -hvor jeg laver en kongestory (sku du spørge fra nogen) ... Facebook ... Bloglovin

18 kommentarer

 • […] og indlæg omkring flaskebørn og flaskemødre derude (læs blandt andet Karmamilli’s Legaliser Flasken med dertilhørende kommentarer fra mødre), men alligevel er det stadig forbundet med en del tanker […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor kan jeg genkende det hele – lidt om vores ‘flaske’historie:

  http://dittemor.com/2016/01/25/en-traels-start/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HKH

  Jeg nåede på 5 ugers amning at have brystbetændelse 4 gange, havde store sår fordi min datter suttede skævt og havde til tider en datter der var fuldstændig ulykkelig fordi hun var sulten selvom hun lige havde ligget ved brystet i halvanden time. Nej amning er ikke altid den rigtige løsning. Heldigvis har jeg en fantastisk veninde der selv har været det hele igennem. Jeg kunne ikke rigtig få mig selv til at stoppe med amningen, for var bange for at miste nærheden med mit barn. Men min veninde kom på besøg en dag, kiggede på mig og sagde NU stopper du med at amme. Heldigvis var min læge også med på ideen. Og hold op hvor var det den rigtige beslutning. Jeg fik en meget gladere baby, der var mæt og som begyndte at sove flere timer i streg om natten. Jeg selv fik nu mulighed for at hele og blive rask igen, og fik SÅ meget mere overskud til at være en god mor for min datter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Tak for det indlæg, håber det giver nogle nybagte mødre modet til at stole på sig selv…
  Her kommer min flaske historie:
  Jeg fødte ved AK i september 2011 og da han endelig kom op til mig efter opvågning osv, kunne vi på ingen måde for amningen til at fungere, de kære sygplejesker sagde jeg skulle prøve at bruge brik. Det prøvede vi så – ingen succes. På 3 dagen fandt de ud af han havde tabt sig 20%, så han kom på sonde, mens jeg stadig prøvede at få amningen op at køre. Jeg følte mig som verdens dårligste mor at jeg ikke kunne give mit barn mad!!
  Hospitalet fandt så ud af han var blevet vejet forkert ved fødselen og havde ikke tabt sig så meget, men her havde jeg allerede tabt alt modet på amning.
  Her spurgte jeg om jeg ikke malke ud og give han flaske men nej, det skulle nok komme til at fungere. Nu prøvede jeg så næsespray hver gang han skulle amme, så mælken løb hurtigere til (de mente han mistede interessen, når han ikke fik mælk med det samme)… Efter en uge i amme-helvede på hospitalet, blev vi udskrevet. Og samme dag vi kom hjem, købte vi malkemaskine og flasker og vi havde fra den dag den gladeste dreng. Som fik mad med det samme og jeg skulle ikke først bruge spray/brik.
  Jeg havde en bedste sundhedsplejeske som støttede jeg 100% i mit valg, hvilket gjorde det hele lidt nemmere….
  Og en extra bonus, så kunne manden og jeg dele natten…

  Og havde/har det skønneste flaskebarn…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • iben

  Jeg blev mor for første gang i 2007 og en lidt usikker en af slagsen. Far og jeg blev som alle førstegangsfødende indlogeret på patoenthotellet i 3 dage. I de 3 dag fik vi kun at vide at hun spiste fint og det gik rigtig flot med amningen. Vi tog hjem og sundhedsplejersken kom og roste os for både den skønne baby og amning. Dog havde hun ikke taget på så hun ville komme igen få dage efter. Da hun kommer igen har hun stadig ikke taget på. Vi aftaler nyt møde ugen efter og sådan fortsætter det i 2 måneder, hvor baby ikke tager på og simpelthen sover sin sult væk.
  Kun da baby får gulsot tilråder sp at vi giver LIDT mme for at skylle gulsoten ud af kroppen.
  Da de knap 3 måneder er gået beslutter VI at hun kan rende os og nu gør vi som vi synes er rigtigt for vores barn. Først derefter vågner vores baby op og begynder at tage på.
  Jeg undrer mig i dag over hvor længe sp ville støtte os i at fortsætte den amning der ikke fungerede. Baby holdt kun sin vægt grundet mme.
  Trods oplevelsen af ikke at kunne amme, har jeg forsøgt i 1 måned da jeg fik nr 2 og i 3 måneder da jeg fik nr. 3.
  Babys trivsel er nr 1. Amning eller flaske.
  Iben

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Åh Iben. TUSIND tak for at dele din historie. Det var da grælt så længe hun lod jer fortsætte!? Sådan noget går over min fatteevne. Og hvor skal man vide bedre fra som førstegangsfødende. Man løner sig blindt op ad SP. Godt I fulgte egen mavefornemmelse til sidst. Hvad mon hun sagde til det? Fortsatte I med hende som SP? Og fik I overhovedet konfronteret hende med det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • iben

   Ja jeg fortalte hende at det var hvad vi havde besluttet. Det var hun bestemt ikke tilfreds med og argumenterede igen for at jeg skulle amme. Hun sagde: ” alle kvinder kan amme”.
   Sp kom og målte og vejede hendes og lavede Boel test og så sluttede samarbejdet naturligt. Da jeg gik nr 2 og 3 ringede jeg begge gange til kommunen og bad om en anden sp. Kunne de ikke tilbyde det, så ønskede jeg ikke at der kom en.
   Det gode ved oplevelsen er at vi lærte at mærke efter og handle ud fra det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Det er ikke sandt!?! Hold nu op. Men hvor sejt at I kan fokusere på det gode ved historien og det er jo GULD værd at kunne give slip og mærke efter. Den mavefornemmelse kan sgu sit kram!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Med mit første barn (som snart er 15 år) levede jeg i et amme helvede i 10 måneder. På nær om natten, hvor hun selv kravlede hen til mine bryster. Ja hun lå mellem min exmand og jeg fra hun blev født. Ellers var amning noget jeg skulle tage tilløb til.. Hver gang. Skæve brystvorter, brystbetændelsen og den konstanste følelse af aldrig at slå til. Men jeg nægtede at give op – en god rigtig god oplevelse blev det aldrig.

  Med nummer 2 barn glædede jeg mig til amningen – jeg var overbevist om, at nu kørte det bare. Og det gjorde det også i 6 uger. Så måtte jeg kaste håndklædet i ringen – kombinationen af et utålmodigt barn og en 3 årig der også ville være med, fungerede bare ikke. Så jeg gav op og lillepigen fik flaske.

  Historien et naturligvis lidt mere nuanceret end dette – hovedpointen er blot, at begge mine børn er sunde og raske. De har ikke allergier eller andet .. Altså relativ almindelig børn. Det sjove er dog, at mit ammebarn var øre- barn og var konstant syg fra hun startede i vuggestue til midt i børnehaven og mit flaskebarn var stort set ikke syg.. Såååå….

  Lad være at pin dig selv – baby tager ikke skade af flaske. Find et roligt hjørne, tag din bluse af og lad dit barn mærke din varme hud og din duft, kig baby i øjenene, smil og nyn – det er mindst lige så godt og tæt ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   ÅHA Charlotte. I TI MÅNEDER??? AV MIN PAT! Alligevel ret sejt af dig at have mod på anden omgang! Men FLOT du endelig tog beslutningen om flaske. Ville ønske at flere sundhedsplejerske var bedre til at sige når nok er nok og at det er HELT OK! Uanset hvad man vælger. Og AAAAMEN! til din sidste kommentar! NEMLIG!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helt Enig. Jeg er selv en af dem, der har posted et par ammeindlæg for nylig.. Ikke for at fortælle, at amning er det eneste rigtige.. Men for at normalisere offentlig amning og for at understrege, at amning ikke nødvendigvis er liv og glade dage for alle 🙂

  Jeg måtte selv opgive amningen efter 3 1/2 måned, og jeg var GRÆDEFÆRDIG. Netop dét er jeg ved at skrive et indlæg om nu. Og der kommer jeg til at være fuldstændig i enig i din holdning: “Amning er godt. Men flaske er lige så godt!”

  Dejlig blogunivers du har dig her, forresten.

  #undskyldromanen #jegkanaldrigbegrænsemigselv

  http://migogmintinderbaby.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Og jeg har læst dit indlæg. Åndssvagt godt. Tak for det. For vi er helt enige man skal amme alle de steder man lyster. Jeg fik bare sådan lyst til at hoppe med på bølgen og lave et opråb om at flasken er lige så Aokay. Når det er sagt. AV MIN PAT! Amning gjorde nuller naller på mig de første 2 uger… så TRE MÅNEDER!!! Kan godt forstå du stoppede. Smid mig et link når dit indlæg er i æteren (bare så jeg ikke misser det). Dét vil jeg gerne læse.

   Og hey TAK!

   Og så meget lige over. Har god griner over dine “når far (tror) han gør noget….” indlæg.

   #Elskerromaner #detfedevedatbloggeeratingenafbrydertalestrømmen

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Øhhh. Mit flaskeindlæg blev pludselig til et helt andet indlæg. Kender du det? Den ene tanke tog den anden og VUPTI, så havde jeg skrevet en artikel om irriterende mødre-typer. 😀 Den må du til gengæld gerne læse:
   http://migogmintinderbaby.dk/6-slags-moedre-ingen-bryder-sig-om/

   Når/hvis jeg skriver et fuldbyrdigt flaskeindlæg, så smider jeg dig et link 😀

   #jeghaderatbliveafbrudtmidtiminefilosofiskeøjeblikke #jegelskeratkunnesvineudenatfåigen
   #hurraforblogland

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   HAHAHAHA Kender det alt for godt… Og shit hvor har jeg mange kladder liggende efterhånden.. #pissefedtindlægbytheway!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ah for helvede, her troede jeg vi talte om grønne flasker!!! Og jeg grinte også HØJT af “amme indlæg”

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   AHAHAHAHA TINA for satan. Du har altid grønne flasker på hjernen. Og kan godt forstå du blev snydt af billedet (!?!?!?!?).

   Jeg griner stadig af “ammeindlæg”. Kæft hun har god humor hende der fandt på det. Hov vent. Var det mig?! EJ nogen må ha´ skrevet det før mig. Bare en enkelt gang. Ligemeget. Stadig røv sjovt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejligt indlæg at starte ugen på. Jeg er selv en af dem der har virkelig stortudet alle 13 uger jeg ammede min datter pga smerter af noget der hedder Raynauds Syndrom i brystervorterne (meget smertefuldt), men jeg SKULLE jo amme, der var jo ikke noget valg. Og stortudede og bekymrede mig da vi til sidst måtte skifte til flaske fordi min datter ikke længere tog nok på. Og nu, hurra for det! Olivia har fået en meget meget meget gladere mor, og hun elsker sin flaske. Maden kommer med det samme og der er nok, hver gang! Og hun har i øvrigt ikke været syg ud over forkølelse endnu. Alle de bekymringer uden grund. Flaske er SÅ meget okay! GODT du får sådan et indlæg derud! 🙂 tak for det 🙂
  Cecilia – http://www.livetiboblen.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   ÅRH fedt! Og mega tak for kommentar. TRETTEN UGER!?!? AV FOR SILVAN! Det er så meget SLET ikke okay. Nogen skal jo stoppe en nybagt, uvidende mor. Det er LIGE præcis for en historie som din, at jeg havde sådan et behov for at hoppe med på ammebølgen og slå et slag for flasken! Mega tak for at dele. Og SÅ glad for at høre at du valgte flasken og at alle er glade idag!
   SELV TAK! Hav en forrygende mandag søde du.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er konverteret til Olívy! - Farvel røde numse.