Sådan fik vi den 4-årige til at rydde op!

Hvis du siger det én gang til… så stikker jeg dig en flad!

dsc_0493

“Nyd det!” 

“De bliver aldrig små igen!”

“AALDRIG!”

I get it. Okay!? Jeg er helt med på livets cyklus, og at vi mennesker bliver ældre for hvert sekund vi trækker vejret. Og hvorfor du siger det,ved jeg ikke. Måske fordi du trisser rundt og er tynget af en bette dårlig samvittighed. Måske du savner de gode gamle dage da ungerne var små. Eller måske taler din automatpilot, for sådan sagde din `Nyd-det-nu’ mafia til dig. Og det forstår jeg. Eller jeg forsøger at forstå det.

For ved du hvad!? Det hjælper ikke en døjt. Ikke én! Tværtom, så efterlader dine ord en shitload af dårlig samvittighed hos mig.

Nyder jeg det ikke nok?

Burde jeg nyde det mere?

Er jeg ikke nok sammen med mine børn?

Skal jeg sidde og stirre på dem i evigheder førend jeg nyder det tilpas?

“Nej!”

Det må være slut. Jeg vil ikke have nagende skyldfølelse, bare fordi nogen har behov for at huske mig på at jeg skal nyde det.

Nu skal jeg nemlig sige dig en ting.

Jeg har to børn. Jeg elsker dem herfra og op til stjernerne og tilbage igen. Gør vi ikke alle det? Den ene er 4 år og har just passeret den slemme del af trodsalderen. Den anden har lige rundet de 2 år. Og har derfor præcis entreeret selvsamme. Ikke nok med at vi dagligt skændes om hvorvidt morgenmaden skal spises. Om den skal spises af en grøn, gul eller blå tallerken. Om det overhovedet er nødvendigt at have bukser på i frostgrader, og hvorfor i alverden vi IGEN skal børste tænder. Oveni det sover den bette ikke om natten. Ret skal være ret, jeg tror faktisk hun sover det meste af tiden. Men hun vågner 4-8 gange af mareridt. Og det har hun altid gjort. Og det går ikke over af sig selv. Næh, man bliver nødt til at få hjernen til at vågne op, så man kan famle efter en sut, rode i mørket efter den grædende mund. Helt sikkert skyde forbi et par gange. Finde det rigtige hul, samtidig med at man med shhhhh-lyde forsøger at berolige.

Nu lyder det som om at jeg ikke nyder det. For du kan TRO jeg nyder det. Jeg nyder det når den store siger sjove lyde, så den bette klukler nede fra storetåen. Jeg stornyder det, når den store krammer mig og siger `MOR!! JEG ElSKER DIG!´. Eller når den bette danser rundt i sin blemås og laver dansemoves til bjørnen sover. Jeg nyder det når de løber rundt i haven og hviner, alt imens man jagter dem, som en kæmpe alligator.

JOW! Jeg nyder det.

Jeg nyder de små glimt af herligheder begge børn medbringer! Dem snuser jeg ind, og gemmer på et helt særligt sted. For hvis ikke jeg gjorde det. Så ville min nat blive ulidelig, og jeg ville ikke for fem flade kunne sparke mig selv ud af sengen til endnu en dag med diskussioner om farvede kopper eller monstre under sengen.

Jeg kan ikke nyde det mere, end jeg allerede gør.

Så hvis du kommer og siger én gang til, til mig, at jeg skal nyde det? Så er jeg simpelthen bange for at jeg kommer til at stikke dig en højre lige, og råbe

“Ved du hvad? Lige nu glæder jeg mig allermest til at begge børn sover, og jeg kan få mig en smøg og et glas rødvin!”

P.s. jeg har sådan en motherfucker af en lækker konkurrence kørende, og imorgen trækker jeg en heldig mor (eller far). Så skynd jer ind og deltag NU NU NU!!! Og dén præmie kan fanme nydes! Det LOVER jeg!

Læs også gerne min sjove samtale med min 4-årige.

 

Følg endelig mit daglige, helt almindelige liv, på... Instagram -hvor jeg laver en kongestory (sku du spørge fra nogen) ... Facebook ... Bloglovin

4 kommentarer

 • nyddetnulidtmere

  Jeg er nok en af dem, der godt kan finde på at sige nyd det. Måske fordi jeg ikke nød det nok. Måske fordi jeg fokuserede på hvor hårdt det var med små børn. Måske fordi jeg nu har større børn og ville ønske at der var nogle der havde sagt til mig at jeg skulle nyde det lidt mere.Jeg ved det ikke, men du må gerne stikke mig en flad næste gang vi ses 🙂 Så længe du husker at nyde det lidt mere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Smukke, vidunderlige ærlige dig.
  Ofte (vælger jeg at tro) er det velmenende og kærligt sagt, netop fordi, vi der har store børn, netop sidder tilbage og måske ønsker, at vi nød det lidt mere. Men vi eller jeg har i hvert fald, hvor kvalmende træt og udkørt jeg i perioder var. Uden søvn, ingen migtid og ingen intimitet. Det jeg prøver, at sige er, at når jeg siger det til forældre til små børn, så er det en følelse der bor i mig og kun mig! En følelse jeg skal leve med resten af mit liv – følelsen af ikke at have nydt det nok, taget det lidt for givet måske. Så måske – er det blot et kærligt ‘råd’ – som du ikke kan bruge til noget som helst, men måske kan virke lidt terapeutisk på afsendere? Ved det ikke – tænker bare højt ☺️
  Du virker som en fantastisk mor. Jeg ved du er et fantastisk menneske – såååå – uanset ‘råd’, går det nok ikke helt galt ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Regitse

  Hahaha ja de er så fede de dér standard floskler.. Jeg er også fan af “Det er bare en fase” og “Små børn små problemer, store børn store problemer”.. Man bliver ALDRIG træt af vås.. Og nu vi er ved det, så” feder kagen jo først i morgen, og der er vi ikke hjemme!”.. JEG BLIVER JÆVNLIGT SINDSSYG..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lika

  Høøøøørt! Min Bille har også haft to virkelig udkørte forældre pt efter mange mange lorte-nætter og lorte-putninger. Noget vi ikke er vant til. Also fandme om han i dag ikke dropper middagslur også. Omg… Jeg føler så meget med dig! Du er ikke alene. Kram til dig

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan fik vi den 4-årige til at rydde op!