Kvindetanker

Er du organdonor?

Siden jeg kunne, har jeg trofast båret en lap papir rundt i min pung om at jeg var organdonor. Med et stort fedt kryds ud for “JA, du må bruge alle mine organer, hvis du har lyst”.

Jeg er donor

I 2002 har jeg været inde et sted og notere det digitalt, nu står det i systemet at hvis uheldet skulle være ude, behøves lægerne ikke engang at ringe til nogen. Det figurerer under mit cpr nr. Ja, man skal ikke engang spørge familien. Hvilket jeg tænker i netop den situation må være rart

I Danmark har kun 24% taget stilling til organdonation. Det svarer til 1,1 mio. Og vi er altså 5,8 mio. Ergo må der sidder 4,7 mio der ikke har taget stilling. Okay, måske nogle går rundt med et donorkort i pungen, og andre har sagt det til deres nærmeste.

Hvorfor er der så mange der ikke er?

Men hånden på hjertet? Så tror jeg vi er mange der gerne vil, men bare ikke lige har fået det gjort. For det er sikkert svært. Og hvad gør man? Og hvor skal man skrive det henne?

Jeg kender ikke selv nogen tæt inde på livet der har haft glæde af organdonation. Men jeg ved der findes familier derude der priser sig lykkelige over at det findes. For noget tid siden kørte P3 morgen en kampagne på organdonation. De havde nogle søde mennesker i studiet, som har haft det tæt ind på livet. Og på en uge fik de 5000 til at tage stilling.

Vil I hjælpe mig?

Jeg har ikke verdens største kanal, men jeg har trods alt én. Og hvis bare alle dem der klikker ind på min blog om måneden tog stilling, så ville vi kunne slå P3´s tal. Selvfølgelig skal det ikke være en konkurrence. Men jeg mener det er så sindssygt vigtigt at tage stilling. Det koster ikke noget. Det tager 2-3 min. MAX. Det kan klares ved 3 klik og et NemID. Jeg har lavet en lille video der viser hvor nemt det er:

img-0460

Vil I kke hjælpe mig? Kunne være så fedt hvis vi fik startet en mindre bevægelse, og fik antallet af stillingtagere til at stige til 30%. Ja eller endnu mere.

Tag stilling hér!

Og det gælder jo ikke kun os selv, men tag dine nærmeste i hånden og få dem til at gøre det samme.

 

Følg endelig mit daglige, helt almindelige liv, på... Instagram -hvor jeg laver en kongestory (sku du spørge fra nogen) ... Facebook ... Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kvindetanker