Goddag til nyt look

En trodsalder på retur, en baby der kan snakke og Rudolf

rudolf

“Dumme mor!”

“Du er ikke min ven mere!”

“Hvis ikke jeg må få en vingummibamse, så vil jeg ikke have nogen vingummibamse!”

Sætningerne flyver om ørerne på os. Afsender er 3 år og hedder August. Han er så skide sur i de her dage at hans forældre nogen gange har lyst til at sælge ham gå ind i diskussionen som en 3 årig. Selv.

Vi troede lige vi var kommet på den anden side af trodsalderen og the terrible twos. Som det jo hedder. Ikke fordi det gælder 2-årige. Næh nej. Fordi det gælder i 2 ÅR! (abe der tager sig til hovedet og giver op på forhånd).

Ingen bøger kan hjælpe. Vi bruger træk vejret ned i maven metoden. Og byt engang imellem plads med din partner. Eller anden voksen i nærheden. Worst case, gå ud på badeværelset (uden barnet), luk døren, og bid hårdt i et håndklæde. Så kan du klare 10 min. mere.

HOLY MOTHERFUCKER! Hvor kan han blive edderspændt rasende. Jeg frygter lidt at han har fået mit temperament. NOT GOOD! Som jeg skrev hér kan jeg blive så sur, at jeg nogen gange kommer til at smadre en ipad.

Igår aftes da jeg skulle putte ham, lå han i sengen og slog sig selv i hovedet.

“Dumme August”

“Jeg slår mig selv i stykker”

ARH lille skat, det var dog en kenne destruktivt.

Og man forsøger det bedste man har lært at fortælle ham at han ikke er dum. Men at han er SØDE August. Det eneste han hører er DUM.

“Du kaldte mig dum!!”

Men han skal nok blive god igen. Som alt andet her i livet. Er det en fase. Lige for tiden zig zagger han ind og ud af sindstemningerne som en anden præmenstruel teenager. Så jeg krammer ham når han er abesød, og fortæller ham at når han er lige præcis sådan dér. Så gør det mig glad. Rigtig glad.

Én ting må man gi´ vores unger. De er petervæltema´ dygtige til at time deres perioder. Sjældent er de besværlige samtidig.

For Anna?

Hun speedkravler rundt herhjemme og hilser på alle. Og alt. Lige fra Nemlig manden til den tændte ovn med boller i.

“Hei, hei, hei,hei, hei, hei, hei,hei, hei, hei, hei”

Hendes “HEI”, kommer så snorlige efterhånden, at vi faktisk er begyndt at tro at det reelt er et ord. Nogle gange er hun yderst heldig, at få kombineret den royale vinkearm, med hei-lyden. Som da vi var til velgørenhedsarrangement på Herlev, og hun fik charmet et helt venteværelse af 80+.

Apropos Anna så har hun udviklet 3 evner. Forældrene ved ikke helt om de skal grine eller græde. Skulle jeg hilse og sige.

 • Hun siger pænt HEI til alle (og alt).
 • Hun er pjattet med fremmede mænd(?).
 • Hun er begyndt at tage tøjet af sig selv.

?????? Vi lader den stå dér.

Vi har haft en skønherlig weekend, med ingen planer, lidt for lidt søvn, masser af sne og så er Bastian og jeg begyndt på vores 14´ende (mindst) spis sundt periode, i vores 7 år lange liv som kærester. Igår fik ungerne altså Spaghetti kødsovs, og de voksne fik fint snittet hvidkål. Og kødsovs. Selvom det er én af mine absolutte livretter (spaghettien altså). Og jeg næsten var ved at græde, da Bastian proklamerede at vores kur startede igår. Og ikke idag, mandag. (Som vi har aftalt de sidste mange søndage). Og jeg derfor ikke var en del af pastaholdet. Så var jeg positivt overrasket. Det smagte godt. Kålen altså. Vil ovenikøbet vove den påstand, at det var decideret lækkert med sprødheden fra kålen, sammen med kødsovsen. Og så var jeg langt mindre oppustet efterfølgende.

Bare rolig, jeg gik ikke i seng uden at have kværnet 3 hvide boller med mørk (dog) pålægschokolade.

Idag har jeg ringet Farmor Fut ind fra landet. Jeg magtede ikke stoppe Ansen i flyverhelvedet, spænde hende i anhængeren og skøjte 4 km ned til børnehaven på cykel (4 km når det er koldt, 2 når det er varmt. Simpel hovedregning). Vi skal have koteletter (dem på ben fra Netto, godt tip. De smager MEGET bedre og er mere saftige end de almindelige af slagsen) og blomkålsris.  Tiltrods for at jeg pure mener at børnene skal spise alt hvad vi spiser. Så behøves det ikke at betyde at de skal påduttes sære slankekure. Så spaghetti med kødsovs rester that is, til dem.

Ellers foregår der ikke de store ændringer i Brønshøj for tiden. Projekt ungerne-skal-sove-på-samme-værelse-hele-natten er stadig igang. Med mig som ultimativ projektleder. Der er en smule fremgang at skue. Men ikke noget jeg tør at skrive alt for højt i et indlæg. Endnu. Vi arbejder ud fra konceptet 2 skridt frem, ét tilbage. Så, da det så ud som om at Anna faktisk kan puttes på mindre end 30 min. Har August skruet op for charmen, og er (åbenbart) sulten og tørstig i halvanden time fra putte start. Og dét til trods for at vi kører en lind strøm af bananer, havregrød, rester og kopper med vand ind i sovehulen.

Har I haft en god weekend?

Klem fra en lun stue i Brønshøj, hvor lyden af Mette (vores røremaskine) kører for fulde gardiner, med et af Bastians bageprojekter. Elsker at jeg har giftet mig med en madgal, autodidakt entusiast. Og glæder mig til endnu flere hvide boller.

Mama C

p.s. vi skulle hilse fra Rudolf, som August (in a bright moment) hilste på i Dyrehaven. Don´t worry han fandt hurtigt noget nyt at brokke sig over.

 

14 kommentarer

 • Dagný

  Så ærligt og sp

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Tak søde Dagny:-). Mon der kom en baby på tastaturet? Eller ville du bare skrive sp?:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Berg

  I’m right behind you. Vi venter i spænding på at trodsalderen snart brænder ud (han bliver jo 4 lige om lidt) for WOW et surt barn vi også har herhjemme! Jeg griner (og græder) med dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   ÅH GUD! Og August fylder først 4 til sommer!!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christel

  FANTASTISK indlæg, Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Moderen

  halløj, gift? uden at din moder var med? Var det i dag – og var det måske derfor du lige ringede? – læs – Så er det din egen fejl …… 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Hahahaha nej nej. Mutti. Jeg kan ikke gifte mig i stilhed. Meget kan jeg. Men dét? Kommer aldrig til at ske. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  På trods af jeres kvaler med soverutiner og et trodsigt barn, så vil jeg bare sige, at jeg nød at læse det! Med et smil på læben hele vejen igennem, og som man havde været der selv! – Priceless☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Hahahahahahaha har selv læst indlægget 3 gange nu. Og jeg må give dig ret. Det hjælper faktisk lidt på det hele, at få et smil på læben over situationen. Og tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  I er tosset – slankekur!!! Det er da ik nødvendig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Giftet dig med??? I smug uden at sige noget?? 😮 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   HAHAHAHA overhovedet. Jeg kan ikke gifte mig i smug. Synes bare det lød sjovere at sige vi var gift en at jeg havde kærestet mig med… you know!?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Goddag til nyt look