Jeg arbejder på sagen...

Brugt barnevogn får make-over

Follow my blog with Bloglovin
Phototastic-22-02-2015_de253eab-2290-463f-876f-692a03c89de0

UPDATE!: Ét år efter jeg malede (ca..) har jeg taget en video af resultatet. Find videoen hér.

UPDATE 2: Smitter farven af? Os´ selvom man ikke fikserer? YEEEES! Jeg har lavet en video af det hér.

Jeg har købt en brugt barnevogn af mærket Odder på DBA, og som de fleste ved så er der jo os en grund til at man får ting på den farvede avis lidt billigere end andre steder. Denne gang var grunden, at farven på barnevognen (ikke avisen, så klart), var røget sig en tur i svinget igennem årene. En ellers flot sort Odder, var nu nærmere blevet til en slags grågrumset limpopoflods Odder… Selvfølgelig os´ pænt, hvis man er til den slags.

Meeeen ikke noget der slår mig ud ad kurs, så jeg besøgte min bedste ven, Google, og fandt frem til at man ret simpelt kan friske en sådan satan op for stort set ingen penge. Og nu skal det altså nævnes at jeg ikke er en krea haj eller prisvinder indenfor DIY, og det er alligevel lykkedes meget godt. Synes jeg.

WP_20150222_015
Så da flere har spurgt, har jeg lavet en `What you need´, here goes:

 1. En brugt barnevogn, der mangler kærlighed i form af kulør
 2. Sæt 2-3 timer af til projektet, det tager tid at gøre det godt
 3. Helst lidt godt vejr, og muligheden for at stå udenfor (dog ikke et krav), men det spiller MAX at arbejde i solskin, da man med det samme ser alle helligdagene
 4. Tekstil farve, jeg købte min i cchobby for 55 kr., http://www.cchobby.dk/textil-color-500-ml_10.aspx
 5. Engangshandsker (meget gerne flere styks så man kan få rene på undervejs)
 6. En skål til maling og en skål til rent vand
 7. 2-3 klude der kan smides ud bagefter
 8. Opvaskemiddel
 9. Afdækningsplast (det kan blive noget værre grisseri)
 10. Skil barnevognen ad
 11. Hæl lidt maling op i skålen og tilsæt en smule vand, så bliver farven nemmere at arbejde med og dækker mere jævnt og det hele bliver bare pænere til sidst. Alt efter hvor bleget vognen er, kan der være områder hvor den skal have flere gange. Hvis man arbejder ude og gerne i solen (ikke under hedebølge), tørrer farven hurtigere, og man kan med det samme se hvor der er behov for mere kærlighed
 12. Og så begynder man ellers bare at male vognen med kluden dyppet i farve (ved evt. svært tilgængelige steder, kan man bruge fingeren eller en vatpind)
 13. Og så gentager man bare step 11 og 12, til man er tilfreds og vognen bugner af lykke
 14. Lad hele vognen tørre i 24 timer
 15. Stryg evt. stoffet efter (det gjorde jeg dog ikke og den holdt farven til UG og kryds og bolle)
 16. Kør en tur med karetten og pral med dit projekt på alle sociale medier (Tag gerne billedet på Instagram med #karmamilli, så jeg kan følge med)

TIPS:
– Opvaskemidlet er til hvis man kommer til at male på det hvide, så kan man hurtigt med en ren våd klud og lidt opvaskemiddel fjerne pletten der helst ikke skal være der
– Evt. knapper eller andet metal malede jeg bare henover og tog så umiddelbart efter en våd klud og fjernede farven fra metallet
– Og YES, farven holder os i regnvejr
– Der var i øvrigt RIGELIGT farve til en hel Odder i den bøtte jeg købte (tror ovenikøbet der var nok til os at give liften en tur, den trængte bare ikke)
– Vent ikke til sidste øjeblik med at male den. Medmindre du os´ har planer om at få farvet den højgravide mavse.

Skal du i gang? Og har spørgsmål? Så sig ENDELIG til:)

Og lige lidt før/efter billeder.

GOD DAG og godt farve projekt.

Knus Christina

Følg og få updates på Karmamilli.dk:
Facebook ? Klik her
Instagram – Klik hér
Bloglovin? ? Klik her

WP_20150222_014 WP_20150222_013 WP_20150222_012 WP_20150222_016

98 kommentarer

 • Sanne Bach

  Hejsa,
  Går farven igennem og laver sorte pletter på det hvide betræk i kalechen, betrækket og evt forlæderet?
  Mvh Sanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Undskyld det sene svar. Har været lidt væk fra bloggen. Det er muligvis for sent nu, men mit bedste råd er at prøve sig frem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Larsen

  Wow!

  Jeg er heller ikke diy nørd.. Men tænker… Jeg har en GAMMEL Emmaljunga, som er træt både udvendigt og indvendigt… Mon jeg kan bruge den hvid(eller anden farve) på indersiden af barnevognen….. Hvis den står og damper af noget tid(dage) inden nogle skal sove i den🤔🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej!
  Ved du om farven kan bruges på stoffet på indersiden af kalechen? Altså så det males på og evt. skylles efter det døgn? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Hej, tror ikke helt jeg forstår dit spørgsmål? Hvis du gerne vil have malet indersiden af kalechen, så tænker jeg ja! Men du kan nok ikke vaske det af efterfølgende. og jeg ville nok også lade det stå og dampe lidt af (og skylle som du skriver) hvis jeg malede indersiden. Men jeg tænker ikke det er noget problem. Gav det svar?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hej😊
  Mega godt fif, overvejer at prøve selv, har set en anden som sætter barnevogne i stand og sælger sen igen skrive at hun bruger tekstilfarve som er varmefikseret og imprægneringsspray, er det noget alla det samme som det maling du brugte?
  Mvh. Tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   ja bortset fra at jeg ikke har varmefikseret, men har testet (og filmet) at det har holdt fint farve, er vandtæt, og ikke smitter af. Og JA, så hoppede jeg over hvor gærdet var lavere (og billigere):-). Giver det mening?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Amling

  Hejsa 😊
  Hvordan med at smitte af. Gør den slet ikke det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hej. Ved du, om malingen tager syninger med? Jeg har nemlig en cremefarvet Odder, som af gode grunde ikke er så cremefarvet mere, og jeg ville gerne have den sort. Men sådan nogle polyester-syninger har det med ikke at tage farve til sig, ikke? Vil bare gerne slippe for en sort vogn med hvide stikninger 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Hej Ditte, mit bud er at den tager det hele med. Også syninger. Det er ret effektivt det farve dér! Ellers prøv et usynligt sted hvis muligt?

   Men jeg tror nu at den napper det hele.
   Fortæl endelig hvordan det gik! Og send gerne billede og IG navn til mig, så deler jeg gerne projektet på min IG

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

   Mange tak for svar! Jeg bestiller sådan noget hjem med det samme. Så må det bære eller briste 🙈 Jeg lader dig vide, når jeg engang er i mål 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Tak for dit indlæg! Har lige givet vores meget falmet ladcykel nyt look!!! Det skal helt sikkert også gøres med min vogn når der endag er en lillebørster på vej 😍
  Kan desværre ikke smide billeder ind her ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Hej. Hvor meget vand har du tilsat farven?
  Jeg har købt farven og skal snart igang med at give vognen et pift. Jeg er nervøs for det, men håber på godt resultat bagefter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Åh undskyld der gik flytning i den, håber ikke jeg svarer for sent. Jeg hældte bare en teskefuld i ca. ellers prøv dig lidt frem, den må gerne være lidt tynd. Held og lykke!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Hej. Rigtig fint arbejde 🙂 Jeg har fundet den dejligste store Odder zip barnevogn, som desværre er falmet, så jeg blev vildt glad da jeg så dit oplæg om at man kan male den. Det er bare sådan at den jeg har øje på, har sådan nogle hvide kanter (tror det hedder pipeline). Ved du om jeg kan få held med at male uden om dem eller om de kan males sorte også?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thina

  Mange tak for inspirationen 😃 Nu er malingen bestilt. Har købt en klapvogn brugt som vi allerede er meget glade for men den er næstmest brun istedet for sort så nu skal det prøves at male den 😃 Tror du der sker noget ved at jeg også maler den indvendig ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   YAY! DEt var så lidt. Og UNDSKYLD for sent svar. Hmm, næh det tænker jeg ikke der sker noget ved:-) Og send endelig billeder når du er færdig. Og skriv om jeg må lægge dem på min IG!!! Eller tag mig i billedet derinde:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Tror du det vil virke, hvis man fx. Har En rød vogn, som meget gerne må blive sort?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Hej Nadja, ja det er jeg nærmest ikke i tvivl om at det ville. Det kræver måske lidt flere (tynde) omgange. Men jeg er ret skkker på at det virker. Send mig endelig billede når du er færdig👏

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hej Christina. Jeg har været i gang med sort farve på min sorte, MANGE år gamle Odder, og det er som sådan blevet fint, men på trods af, at jeg har givet den flere gange, kan jeg flere steder se “penselstrøgene” i farven. Hvordan tror du det kan være?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Hej Trine, undskyld det sene svar. Jeg blandede vand i min maling så den blev tyndere og nemmere at lægge. Gjorde du os det? For da jeg forsøgte med for tyk maling, kunne jeg også se penselstrøgene😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

   Det prøvede jeg i hvert fald.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Det skal da prøves😊Hvor meget maling går der til? skal lige være sikker- købte du bare en 50 ml flaske?
  Kh Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej
  Jeg vil rigtig gerne male min oddervogn da den er ved at være slidt og kedelig.
  Jeg tænker at male den grå men men men kan ikke finde en grå farve tror du at man selv kan blande eller ved du evt hvor man kan finde den grå farve
  Hilsen camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Hej Camilla,
   Åh der må jeg blive dig svar skyldig. Min umiddelbare tanke er dog, at det kan man godt. Så ville jeg købe en sort og en hvid og hælde et par dråber i den sorte til du er tilfreds. Hvilken farve har barnevognen nu?

   KHC

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Hej 🙂

  Jeg står og skal igang med at prøve dette på en ældre odder model 🙂 Når jeg benytter dit link til at finde tekstilfarven, så kan jeg se man også kan få en farve sort, som hedder dækkende. Ved du hvad forskellen er på alm sort og så dækkende sort? Og må bør bruge den dækkende?
  Hilsen Merete

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Uuuh jeg ved det faktisk ikke. Det må være en farve der er kommet til siden jeg købte. Men tror jeg ville prøve kræfter med den dækkende. Held og lykke:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Suzette

  Hej.
  Hvor ser det bare godt ud, jeg har en grøn emmajunga så flot en vogn, men min kæreste er idag kommet til at fedte olie, på kalesjen. Og jeg ved ikke lige nu om jeg kan få det af.. Så tænker så hvis det ik går af, så må den jo farves. Men kalesjen er blød på en emmajunga, kommer man ikke til at farve understoffet på den?? Som er Hvidt.. Hvad gjorde du

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • karmamilli

   Hej Suzette, Ej hvor ærgeligt. Jeg testede på et lillebitte usynligt sted om det gik igennem. Men ofte har nyere barnevogne en vådmembran imellem yderstof og inderstof. AF hensyn til regnvejr. Og hvis den har det, så burde det ikke gå igennem:-). Håber det lykkes.
   God fornøjelse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Arzu

  Hej det er altså super smart;)
  Jeg har købt en falmet silvercross og den er så mørkeblå og lyseblå nogle steder og jeg tænker på at farven den sort. Men kan tekstil farve fra matas bruges og hvordan gør jeg lige? Det er jo p.ss. koldtttt😕

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • karmamilli

   Jeg kender desværre ikke Tekstilfarven fra Matas. Men mon ikke?!

   Ja det er sgu lidt koldt i disse dage. Men med et par vanter og måske i en solskinsstråle. Så tænker jeg nok det kan gå. Alternativt hvis I ahr et skur eller lignende, ville det være perfekt at stå dér. Så længe det ikke er indenfor tænker jeg. Mest fordi det grisser sådan. Og så lugter det. Held og lykke med det:-) Og send endelig billeder. Jeg ELSKER at se jeres før/efter billeder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej. Jeg tænkte på om man kan bruge samme trick ved en blød kaleche?
  Mvh Cecilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Hej Cecilie, undskyld sent svar. Men det tænker jeg godt du kan:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hej.

  Jeg regner selv med at skulle igang med ovenstående projekt – men gik farven igennem kalechen indbi det lyse inderstof eller hvordan undgå du det?? Mvh Tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Nope, ingen gennemtrængning. Testede dog for en sikkerheds skyld på et mindre synligt sted først. Det kan du evt. gøre. God fornøjelse, og send GERNE billeder af før/efter resultatet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hej. Jeg skal igang med detten projekt… Men er lidt nervøs for om indtrækket i kalechen bliver farvet med? Altså om farven trækker igennem og ned i det hvide??? Undersiden af kalechen og overdækket tog ikke farve hos dig??? Mvh Tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Hej Tina, Jeg testede på et lille (mindre synligt) sted inden jeg gik all in. Og der var ingen gennemtrængning. De fleste har også en vådmembran imellem yderkaleche og indefoer. Men vil du være sikker, så test inden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja Augustenborg

  Jeg har lige forsøgt mig med en postkasse-rød gammel Odder – resultatet er blevet rigtig flot. Den var nærmest orange på kalechen, men nu er den igen fin rød. Måske skal den have en tur til, det må vi se i morgen, når den er helt tør. Tak for tip!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   YAY!!!! ÅRRH SENDER DU IKKE BILLEDE??? Please? Jeg vil så gerne lave et indlæg med alle jeres flotte før/efter vogne. Og sådan en rød én af slagsen har jeg endnu ikke set.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Og selv tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja Augustenborg

   Hej – jeg har først set din besked nu! Mange måneder senere, puha xD! Har desværre kun efter-billeder, men resultatet blev rigtig fint. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • karmamilli

   YAY! Skidt. Fedt du fik det gjort. Send da gerne billede alligevel:-). christinahavning(a)hotmail.com. Hvis du har lyst.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Hej Christina

  Du skriver, at der skal en smule vand i textilfarven, kan du uddybe det, bare så jeg ved, om det er 1/2 dl til 500 ml eller er det meget mindre?

  Mvh
  Gitte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Undskyld det sene svar. Håber ikke det er for sent. Jeg prøvede mig lidt frem, og mener jeg hældte ca. en spsk vand i en lille skål maling. Måske lidt mindre. Start hellere i det små, og så tilføj. God fornøjelse. Og send gerne før/efter billeder til mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Ved du om tekstilfarven er giftfri, så den ikke skader babyen der ligger og måske indånder dampe?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Hej Gitte, Det ved jeg desværre ikke. Men farven er jo beregnet til at indfarve tøj med, som man går med direkte på huden. Og da barnevognen oftest 1. står ude og 2. barnet ikke er i kontakt med yderkalechen, så tror jeg ikke, at jeg ville være bekymret. Men skriv alternativt og spørg producenten- God fornøjelse med projektet. Kh Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Jeg har spurgt producenten, og farven er giftfri og i klasse A 🙂
   Jeg må i gang med barnevogn make-over 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   YAY!!! Fedt. Og tak for update. For du er ikke den første der har spurgt. God fornøjelse og send ENDELIG før /efter billeder til mig:-) Ville så gerne smide dem i et indlæg en dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Det her var super! Tak for vejledningen. Jeg har lige vœret i gang med at male kalechen (og andre dele) af vores nu 4.5 år gamle Mountain Buggy, og den er blevet så fint. Super nemt at bruge malingen (i hvert fald når den var blandet med lidt vand) og ingen problemer med ujœvnt farve eller lignende. Jeg brugte sort tekstil farve til lys stof (som af et eller andet grund skulle vœre bedre end den til mørk stof, selv om den oprindeligt var sort) og en lille “foam roller” jeg købte i Panduro som jeg synes var lidt nemmere af påføre farven med end en klud. Men tusind tak for inspirationen – tror ikke at jeg havde ellers kastet mig ud i det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Hej Mia, ÅH HVOR SKØNT!!!! HERLIGT du kunne bruge det. Hvis du napper et par billeder, vil du så ikke sende mig dem? Eller måske bare tagge mig i dem på IG? ELSKER at se resultaterne:-). Og SELV TAK! Jeg er VILD med din ros!!! Og dit gå på mod! Godt arbejde og god søndag.

   KHC

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg har benyttet det link du har lagt op, men fandt ud af, da jeg ville bestille, at man skal være i besiddelse af et CVR-nummer for at købe på hjemmesiden?
  Nu er jeg helt fortvivlet.
  Mange hilsner fra
  Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Hej Line, Undskyld det lidt sene svar. Skulle lige have overstået en weekend:-). Jeg har lige tjekket og det virker ganske fint herfra uden CVR nr. Jeg blev dog bedt HELT i starten om at klikke af om jeg var privat, institution eller erhverv. Kan du have fået trykket forkert dér? Håber det lykkes.
   God fornøjelse med projektet og tag endelig billede og send til mig på mail, eller tag mig på et før/efter IG billede. Jeg elsker at se jeres resultater.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanna

  Det ser så fint ud, har du nogen erfaring eller hørt om nogen der har farvet en vogn der ikke var sort originalt? Min var fin koksgrå og er nu lettere lilla 😁 Og det ser lidt trist ud. Tænker bare at farve den sort men ved ikke hvor godt det bliver 😳 Hvad tænker du?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Hej Hanna, Tusind tak. Den er nu altså os ret fin i virkeligheden. Jeg HAR faktisk vejledt en i at farve en falmet lilla vogn sort. OG det så STJERNE godt ud. Og der var vist os engang en falmet turkis vogn der blev mørkeblå (eller var det sort?), anyhow, det var os pænt. Så det tror jeg godt du kan. Uden at have set vognen. Det kan selvfølgelig være den skal have flere lag. Det vigtigste, vil jeg nok sige, er bare at du er omhyggelig med at fortynde malingen og så tag dig GOD TID. Hastværk er lastværk med lige denne opgave. Så hellere en masse tynde jævne lag. Så tror jeg nok det skal blive flot. Skriv ENDELIG hvordan det går. ELLER ENDNU bedre, haps et par før og efter billeder og tag mig på IG. Jeg ELSKER at se resultaterne:-) GOD FORNØJELSE! Jeg krydser fingre for at det går godt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanna

   Tusind tak for dit svar 😊 Tænkte om du har set/prøvet at male med en anden farve end sort? Ville egentligt gerne male den grå/mørkegrå ( kan godt nok ikke finde maling i den farve) men kan ikke finde andre der har malet andet end sort.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Nej desværre, jeg har kun prøvet at male med sort…. Så er ikke så behjælpelig. Men har hørt om en anden der malede den, var det mørkegrøn? Det kan jeg ikke huske, men det var ikke sort:-). Håber det lykkes for dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Tak for super godt indlæg. Men er nød til at spørge: når du skriver at du skiller den ad – hvad mener du så helt præsist? Hvor meget skiller du vognen ad før du maler? Pft

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Selv tak:-). Og tak for ros. Jeg har bare klikket understel og selve barnevognskasse fra hinanden. Taget inderfor ud og vasket i maskine seperat. Men har ikke brugt værktøj til at skille den. Så med andre ord, kun det man lige kunne gøre i hånden. Giver det mening? Og god fornøjelse med det. Fortæl endelig hvordan det går.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Har lige læst dit opslag om at fixe brugt barnevogn op. Jeg glæder mig til selv at gå i gang med det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   UH SPÆNDENDE! Smid mig endelig en mail med billede når du får det gjort. christinahavning(a)hotmail.com, eller tag mig på Instagram (karmamillidk). Jeg elsker at se resultaterne. God fornøjelse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kia

  Hejsa. Nu har jeg også malet min brugte og falmede Odder vogn, først med klude og efterfølgende lidt med pensel. Men jeg synes altså stadig at den har nogle “plamager” hvor jeg føler den er mere blå end sort eller i hvert fald en anden farve end andre steder – og det til trods for at jeg synes jeg har været over den jævnt både med klud og pensel 2-3 gange. Er det mig der er sippet eller har andre også oplevet det når lyset falder på den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Hej, åh det er da træls. Jeg har oplevet det et enkelt sted hvor jeg skulle teste hvad der skete hvis ikke jeg hældte vand i malingen. Og dér synes jeg det ser ujævnt ud. SÅ har du hældt vand i?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jessica

  Ps. Noget helt andet; hvordan fillan åbner man kalechen?Venligst Jessica

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jessica

   Ja det kommer jo ikke det andet ved, men det var da muligt du kunne være behjælpelig hermed. Men tak for svar vedr. mængden i hvert fald.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Haha helt iorden. Se mit ander svar:-) Eller spørgsmål om man vil.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Hej Jessica,
   Hvad mener du med åbner?:-). Altså folder ned? Eller skilder ad?

   KH C

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jessica

   Ja lige præcis folder den ned? Jeg har søgt på diverse sider og kan bare ikke få klappet den ned! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Og har du helt den samme model som mig? Altså den kan godt stramme lidt. Men på min presser man lissom de to runde samlinger på stængerne der er på siden af kalechencen op og så kan den lægges ned. Virker det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jessica

  Hej, rigtig flot resultat, jeg har netop købt en brugt barnevogn, nøjagtig den samme model med samme problem, helt grå bagpå. Og jeg vil gerne høre hvor mange flasker tekstilfarve du har brugt, mon en er nok? Venligst Jessica

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Hej Jessica,
   Tak og fedt. Én flaske er rigeligt. Tror kun jeg brugte 2/3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kia

  hejsa. Hvor køber du malingen? For dit link virker ikke mere og er bange for at købe noget der så evt. Smitter af!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hej, det lyder jo bare super godt.
  Men jeg har læst flere steder, at den smitter af hvis man spørger en våd klud hen over. Har du oplevet det?
  Der er endda nogle der fraråder det, da de ikke synes farven holder til vådt vejr eller en våd klud.
  Tak for nogle nemme steps at følge
  Venlig hilsen Tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Hej

  hvor godt har farven holdt? tænker om det regner af osv?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Det ser så godt! Har nu selv købt en (meget) gammel Odder, som jeg vil forsøge mig med 😉 Hvad er fixerede? Jeg har købt samme maling, som dig – kiggede dog i Panduro først (hvor 100ml koster 59kr!), og de anbefalede, at man føntørrede barnevognen bagefter for at tørre malingen helt. Har du hørt om det før? Glæder mig til at komme i gang 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karmamilli

   TAK! Vi er os ret tilfredse med resultatet:-). Normalt fixerer man ved at stryge. Men må indrømme at jeg ikke gad (havde også hørt om hårtørrer tricket). Så jeg har intet gjort. Og det fungerer så fint. Holder godt og smitter ikke af:-) Skriv endelig hvordan det går. Og endnu bedre, post et billede på min FB side med dit resultat:-) God fornøjelse. Og tak for at læse med og kommentere herinde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • My

  Hej. Ser super godt ud..
  Jeg er igang med at male en odder zip, Sys dog det er svært at få det ordentlig jævn alle steder.. har du nogle fif?
  Og har du prøvet imprægnering? Mvh my

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • karmamilli

   Uh god fornøjelse. Jeg havde stor held med at fortynde malingen rigtig meget. Og så evt. male den dobbelt op. Min er blevet så fin jævn. Begge de to vogne jeg har malet:-).

   Nope, har ikke prøvet imprægnering. Syns nu heller ikke der har været behov for det. Og begge vogne har stået ude al den tid vi har haft dem.

   Lad mig endelig vide hvordan det går:-). Og pøj pøj

   KHC

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • karmamilli

  Nej hørte desværre ikke feedback. Altså jeg tænker faktisk lidt om du måske kan enten smøre noget vaseline på det hvide (sådan at malingen ikke sætter sig så godt fast). Ikke noget jeg har prøvet, bare en idé. Alternativt noget tape af en art. Jeg selv valgte bare at male over refleksstriberne. Så nu er de bare ikke kridhvide, men lidt lysegrå.

  Jeg har ikke oplevet at blive sort af den, heller ikke i regnvejr. Men har også altid regnslag på den når det regner. Næsten.

  Og tusind tak:-).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ser virkelig fint ud.. Overvejer nemlig selv at kaste mig ud i det.
  Har læst flere steder at folk der har brugt tekstil farve, også selvom den har tørret godt og har fået imprenering, at den stadig smitter af, fx hvis man tørre den af med våd klud.. Hvad er din affaring med det?

  Vh Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • karmamilli

   Hej Trine,

   Altså jeg har faktisk aldrig oplevet at nogen af de 2 vogne jeg har malet, har smittet af. Heller ikke selvom de er blevet våde. Nu står den så også med regnslag over det meste af tiden. Men alligevel. Hvis man vil være sikker, ku man måske give den en tur med hårtørren? Bare et bud? Eller hive strygejernet op og køre forsigtigt henover. Det er igen ikke noget jeg har prøvet. Men har altså heller ikke haft problemer med at det smittede af.

   Håber det lykkes. og Rigtig god fornøjelse.

   KHC

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joy

  Kan du pille kalechen af?
  Den minder lidt om min vogn, som virkelig også trænger til en omgang. Jeg kan bare ikke skille den ad og er bange for at farven vil trække ned i det hvide inderfoer. :-/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • karmamilli

   Hej Joy,
   Jeg pillede ikke kalechen af. Men testede på et LILLE bitte sted om farven gik igennem og det gør den ikke. De fleste nyere vogne er også regntætte og den membran skulle eftersigende sikrer at det ikke smitter igennem.

   Men prøv evt. på et lille bitte sted bagerst:-).

   God fornøjelse og spørg endelig igen hvis det er.

   KHC

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joy

   Det fungerede mega godt!
   Den ser jo næsten ud som ny. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • karmamilli

   JAAAAA HURRA! Hvor fedt! Og SUPER dejligt du giver feedback herinde. Glad for at det virkede godt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt, det skal så meget være mit næste projekt, når vi kommer hjem fra ferie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skal ter at give mig i kast med maling af vores gamle Odder vogn. Men hvordan får du reflekserne så hvide? Vores er meget slidte så ikke så gennemtrængende som på din vogn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • karmamilli

   Hej Sabrina, Faktisk gjorde jeg ikke noget for reflekserne. Tværtimod, malede jeg dem over og så tørrede jeg dem af så hurtigt som muligt. Derfor er de også belvet en lille smule grå i det. Men som man kan se på blitzen, så virker de tilsyneladende stadig fint.
   Spørg endelig igen hvis det skulle være. Og så RIGTIG god fornøjelse med projektet.
   KHC

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Med din erfaring. Mener du så at det kan lade sig gøre og male en sort Odder med hvide syninger?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • karmamilli

   Uh godt spørgsmål Henrik. Kan du smide mig et link til hvordan den ser ud? Umiddelbart tænker jeg at alt kan lade sig gøre. Det er bare et spørgsmål om tålmodighed. Men ville nok være lidt bekymret for om det ville kunne lade sig gøre at bevare syningerne hvide. Så kan man være ligeglad og male dem over. De vil jo stadig have en kontrast da grundfarven er en anden. Tænker jeg. Men send mig gerne et deeplink til vognen. Og ellers god fornøjelse. Vil uanset gerne høre hvad resultatet bliver.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har en vogn næsten magen til, som jeg vil fixe lidt op… Synes lillesøster fortjener en fin vogn, og den er bare falmet og kedelig at se på nu 🙁
  Har lige et spørgsmål i den forbindelse… Lugter det meget af kemikalier efterfølgende, eller kan den tages i brug efter et døgnstid med tørring?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • karmamilli

   Hej Lise, FEDT! God idé. Du bliver SUPER glad for det. Jeg synes faktisk nærmest ikke det lugtede. Nu stod jeg så os udenfor og farvede. Men stadig, vi havde vognen indenfor til tørring. Mit bud er at du godt kan tage den i brug efter 24 timer. Ærligt kan ikke huske det. Men var ret sart med lugte da jeg var gravid, så tænker jeg ville have bidt mærke i det hvis det var slemt. Skriv endelig hvordan det går, eller hvis du har andre spørgsmål. Pøj pøj med det:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Smart! 🙂

  Holder farven stadig fint? Og fixerede du det slet ikke?
  Og er det blevet jævnt over det hele? Lidt svært at se på billedet, da det er lidt mørkt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • karmamilli

   Det er SUPER smart:-).

   Det er anden gang jeg maler en barnevogn, den første holdt farven virkelig godt i de knap 3 år vi havde den. Og nej jeg fixerede aldrig, første gang fordi jeg ikke vidste det skulle gøres, anden gang fordi jeg ikke kunne gennemskue hvordan jeg skulle gøre det og mest af alt fordi det gik så fint med den første, uden fixering:-).

   Og ja det dækker fint og jævnt, især hvis du bruger tricket med at hælde lidt vand i malingen, således at den bliver lidt tyndere at arbejde med.
   Jeg har forsøgt mig uden vand tricket, og det giver bare ikke et ligeså pænt og jævnt resultat. Så husk vandet og tålmodigheden vil jeg sige. Så bliver det nærmest som nyt.

   Skriv endelig hvis du har flere spørgsmål:-). Og ellers vil jeg ønske dig pøj pøj med projektet!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg arbejder på sagen...