Update på hackerangreb!

Biopat update…-fri for høfeber og andre fun facts om allergi

For 12 dage siden, parkerede jeg min cykel ud for biopaten på Frederiksberg. Skråt overfor Lagkagehuset. Med en helt klar intention om at fejre min behandling med en træstamme (som jeg freaking ELSKER) og en stor latte med et enkelt shot kaffe (JA det er meget lidt kaffe, og rigtig meget mælk. Og JA, det konstaterer de søde baristaer altid -indsæt grineemoji), og sukker, bagefter.

Men det var så ikke det der skete.

For hvad gør en biopat?

Til jer der ikke har prøvet en biopat, kan jeg fortælle at det handler om (nu kan jeg kun tale ud fra min egen oplevelse), at ligge på en briks og holde den ene arm strakt op. Så trykker biopaten armen ned i en eller anden retning og man skal så holde igen. Herefter lægger hun det man er allergisk for, det kunne være en bid æble, lidt hundehår, lidt støv, lidt birkepollen i glas, ell. lign. på ens mave og kind. Og så trykker hun på armen igen. Og VUPTI, så kan man ved gud grød ikke holde igen.

Det kan jeg simpelthen ikke forklare.

Og det fucker med min ingeniørhjerne.

Når hun så skal `rense´/`omkode´ kroppen for de traumer der har forårsaget ens allergier, så tager hun et element af gangen. Spørger kroppen (JEPS, den er god nok) i hvilket år af ens liv at traumet opstod. Når hun har fundet frem til det, i mit tilfælde skete det meste da jeg var mellem 0-1 år gammel. Så beder hun én om at tænke på sig selv som 0-1 år gammel, imens hun holder sine fingre på ens pande og fortæller (højt) til ens hjerne at birkepollen er helt ok. At det ikke er farligt. Etc.

Alle mine allergier…-jøsses!

Jeg har virkelig mange allergier og har altid haft det. Det er ikke noget jeg skilter vildt meget med. Jeg har altid været super diskret med det af en eller anden årsag. Som barn syntes jeg faktisk det var pinlig. Nu synes jeg mest det er irriterende. Men for en god ordens skyld kan jeg da godt lige remse op hvad jeg ikke kan tåle:

 • Birkepollen
 • Græspollen
 • Kat
 • Marsvin
 • Hamster
 • Kanin
 • Fersken
 • Nektarin
 • Mandler
 • Hasselnødder
 • Valnødder
 • Kirsebær
 • Ærter
 •  …og sikkert flere ting jeg ikke kan komme i tanke om

Når jeg bliver eksponeret for ovenstående, er reaktionen forskellig. Ved pollen og dyr er det løbeøjne og vejrtrækning (aka astma). Ved madvarer, starter det med kløe og rødme omkring og i mund, og bliver jeg ved at spise det, sætter det sig på vejrtrækningen. Intet kriminelt. Altså det sker i etaper, så man når at stoppe i tide.

Hjernen tænker: “IDIOT!? Hvorfor æder du et birketræ!?”

Madvarerne er jeg allergisk overfor fordi jeg har det man kalder ,en KRYDSallergi. Det betyder groft sagt at det i bund og grund er pollen jeg er allergisk overfor. For der er et enzym (tror jeg det er) i birkepollen, og inde i æbler findes der altså et tilsvarende enzym, IKKE det samme, men et der ligner 98%. Så kroppen TROR altså at jeg spiser birkepollen, og tænker “IDIOT?!”.
Så jeg er faktisk (i teorien) slet ikke allergisk overfor æble. Giver det mening? Det er også derfor gensplejsede æbler er geniale for allergikere, for så kan man dyrke dem UDEN det enzym. Og samme årsag forklarer også, hvorfor man som allergikker kan tåle nogen sorter frem for nogle andre.

Okay, det blev verdens længste forklaring. Hvis I stadig er med so far, tager jeg hatten af.

Men VIRKER biopaten? Og hvad med Lagkagehuset?

Og så til status på den kur biopaten har givet mig; jeg må ikke spise sukker, hvede, alkohol og mælkeprodukter i 6 uger. Jeg er altså på en detox af kroppen der skal gøre den i stand til at bekæmpe det der høfeber.

Den første dag efter biopat fik jeg en VOLDSOM allergisk reaktion (åbenbart normalt at det går helt amok og blusser op).

De næste tre dage var FRYGTELIGE jeg kunne ikke tænke på andet end Matador Mix og Snøfler. Og så havde jeg en KODYL hovedpine.

Men på 5. dagen vågnede jeg op helt let i krop og i hoved. Jeg mærker at jeg er markant mere frisk, og har ikke den der altoverskyggende træthed i kroppen konstant. Jeg er mere glad (det kunne jeg åbenbart godt blive) og min lunte er længere. Plus jeg har tabt et lille kilo.

Og nej, jeg fik ikke min træstamme og min kaffe på Lagkagehuset, det virkede sgu lidt dumt.

Men hvordan tester jeg om det virker?

I teorien kan jeg spise et æble nu, men har ikke helt mod på det. Så når jeg er færdig med detox har jeg tænkt mig at spise en mandel og et æble, OG så nærmer græspollen sæsonen sig jo også, så jeg skal ud og slå græs for alle pengene. På den måde får vi et ret klart billede af om noget er forandret.

Jeg holder jeg opdateret. Så stay tuned. Isære story på Instagram lægger jeg en del op (abe emoji med hænder for øjnene), og det er helt sikkert også dér jeg vil have jer med når jeg spiser min første mandel om en måneds tid.

ps. jeg spiser stadig en allergipille hver morgen. In case you wonder.

pps. spørg endelig hvis I har noget I vil vide?

ppps. husk jeg ikke er læge jeg har bare haft allergi i 37 år.

ppps. man kan se en liste af krydsallergier hér.

 

Følg endelig mit daglige, helt almindelige liv, på... Instagram -hvor jeg laver en kongestory (sku du spørge fra nogen) ... Facebook ... Bloglovin

2 kommentarer

 • Sisse

  Spændende! Glæder mig til at følge resultatet 😊 jeg er selv multiallergiker og går og overvejer at prøve biopat men er noget skeptisk 😁 det vil jo være for godt til at være sandt at man bliver allergifri 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Spændende med din biopat 🙂
  Får helt lyst til selv at prøve.
  Men godt hvis du får det bedre, så er det jo en nem løsning med biopaten 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Update på hackerangreb!