Hvis børn kunne bestemme i et køkken...

Alle burde have en Hanne!

20120726-IMG_103726.7 2012, kl 7 AM! Efter 3 dage med veer. Ja der står TRE dage! Fik jeg ENDELIG lov at få en poppestue på Hvidovre. Til trods for stadig kun 2 cm åben #lorteveer #virkedeikkeenskid. Den søde kvinde der tog imod os, viste os ned ad gangen. Dér! Lige dér. Foran mig. Kommer Hanne gående. Med opsat hår og lidt for meget make-up (undskyld, min dømmekraft har muligvis været lidt ude af trit på daværende tidspunkt, hun var faktisk ganske pæn). Valsende ned ad modtagegangen. Kvinden jeg har under min ene arm. Altså hende der tog imod os, siger:

“Det er Hanne, hun skal være din jordemoder”

Mig (rigtig meget inde i mig selv -heldigvis)

“You are kiddin, right? Det kan hun da ikke! Man kan da ikke være god til at skyde børn ud. Når man ikke er fodformet og i øvrigt har make up på” (igen UNDSKYLD jeg var sgu nok lidt ved siden af mig selv)

Mit vand begyndte at sive. F.I.N.A.L.L.Y. Den nål ku alligevel noget. God beslutning. Efter 3 dage.

Med Hanne under den ene arm og Bastian under den anden, bliver jeg slæbt ned på stue 3.

Taget i betragtning af at jeg kun var 2 cm åben, kan man ikke bebrejde Hanne i at tænke, at det nok ikke blev i hendes vagt jeg skulle blive nogens mor.

Men den assumption blev gjort til skamme, blot 2 timer og 57 min. senere.

PLOP! Og ud kom August! Eller altså ikke sådan helt bare plop. Det er det jo ikke. Sådan rigtigt. Nok mere pres, av for helvede, pres… you do the math.

Ja sgu, for det gør pisse ondt! Men hold op hvor er det nu os´ NAJS når det er slut.

Og ved I hvad?

Hanne var fan´me den bedste jordemoder jeg kunne tænke mig! Hun læste mig på sekundet. Vidste præcis hvad jeg havde brug for OG IKKE BRUG FOR. Var der nok, men heller ikke for meget. Og så skrev hun ovenikøbet i min journal at jeg var noget af en ferm poppemaskine. HANNE! Jeg skylder dig en tak. Igen. Du fik også et par ord med på vejen i dette indlæg. Hvor jeg i øvrigt er i gang med at bage kanelsnegle til jordemødrene på Herlev og min (på det tidspunkt) foranstående fødsel med Anna.

I går faldt jeg så tilfældigt i snak med en forælder i August´s børner. Hun er læge. På Hvidovre. Og hun ville for intet i verden have lyst til at arbejde bare én dag på fødegangen. Med det umenneskelige pres de knokler under. Skiftende arbejdstider. Komplet uforudsigelige arbejdsdage og mængder. Og alt for lidt tid til det de bare rigtig gerne vil. Hjælpe børn til verden.

Måske jeg var heldig. Måske jeg føder hurtigt (når først vandet er tappet). Begge mine fødsler havde jeg min jordemoder ved min side. Under hele turen. Og det var rart! Hvad jeg kan forstå i medierne og på medmødre. Så er det bare LANGT fra altid tilfældet.

En flok søde jordemødre er nu gået sammen og har produceret denne (noget lange video. Bær over. De er jordemødre. Ikke Artdirectors). De vil så gerne have I ser den. Man må gerne spole lidt. Budskabet er enkelt og godt.

Det er for hårdt for både jordemødre og fødende som forholdene er nu.

Hvis I har lyst til, eller har en holdning til. Så del og like gerne denne FB side Jordmødre for livet. Og skulle I være på de sociale medier? Så brug #jordmødreforlivet for den gode sag.

Hav en rigtig god dag. Og husk at rose din jordemoder. Tag evt. en lille pose slik med til dem. De bliver så VANVITTIGT glade. Man kan læse lidt om min fødsel med Anna hér. Syn´s man sådan noget er sjovt.

Klem Mama C

8 kommentarer

 • Elham

  Jeg har været jordemoder i 15 år nioget kan med sikkerhed sige at der findes ingen som Hanne gylche. Hun var min mentor da jeg studerede til jordemoder. Alt hvad jeg har lært har jeg fra hende. Idag kan jeg stolt sige at jeg er en kyndig jordemoder men kan kun takke Hanne for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karmamilli

   Os dig? Ej hvor er det altså vildt! Jeg håber INDERLIGT at én af jer vil hilse Hanne og give hende den største krammer og high five fra mig!!! Bedre findes altså ikke:-).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasha

  Hanne ER verdens bedste jordemoder!
  Hun var med hele vejen da jeg fødte min søn – og ville ikke ha undværet hende overhovedet!
  Og heldigvis er vi på en lettere indviklet måde også i familie – men det er en anden snak 🙂

  Men ja Hanne er udentvivl møg hamrende dygtig og verdens skønneste væsen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karmamilli

   Whut? Du har os´ haft Hanne? Vildt:-). Mega hyggeligt. Havde ikke troet jeg skulle høre fra andre der har været så heldige at have hende med sig under armen.
   SEJT! Tak for kommentar og klem herfra.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne er fantastisk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karmamilli

   Du kender Hanne??? Åh så må du hilse! Mange gange. Og fortælle at hun hjalp min førstefødte til verden. KLEM C

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne Gylche Ørenborg

   Kære Christina og Bertil og øvrige. Tak for jeres fine ord. De varmer dybt i mit hjerte. Det giver energi til at fortsætte efter 37 år i faget og på trods af belastede arbejdsvilkår. Jeg håber alle artikler, videofilm, interviews mm. får politikere til at indse, man ikke ustraffet kan bryde et løfte (lover penge man ikke får) uden det får konsekvenser for patientbehandlingen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karmamilli

   Kæreste Hanne, Hvor er det da helt vidunderligt at mit indlæg skulle nå hele vejen frem til dig! Og ja, du kan tro jeg krydser ben og arme sammen med jer. Og selv tak! Kæmpe stort selv tak! Og knus fra hele familien (som jo er blevet et medlem rigere siden du hjalp August til verden). TAK!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis børn kunne bestemme i et køkken...