Konkurrence! Vind Eyelash Extensions til en værdi af 995 kr...

10 gode råd når man venter barn nr. 2

 

WP_20150301_007 Det er ufatteligt og nærmest umuligt at forestille sig, at man kan rumme mere kærlighed i sig, og elske nr. 2 barn (eller 3, eller 4, eller 8 for den sags skyld. AL respekt til dem der kan så meget!) ligeså højt som nr. 1. Men flerbørnsmafian siger det jo. At man kan altså. Pia vores fødselsforberedelses guru, forklarede det på en ret fin måde. Egentligt var Pias pointe ment til at berolige barn nr. 1, men i virkeligheden var det mig hun beroligede. Pia siger nemlig, at alle børn fødes med deres egen lille pose af kærlighed! Åh det var da godt, tænkte jeg. For så behøves jeg ikke tage af charmetroldens daglige ration. Jeg elsker jo simpelthen den lille charmør så højt, at jeg engang imellem når han er i vugger sniger mig ind på hans værelse. Eller jeg går jo faktisk bare derind. Hvorfor snige når jeg er alene hjemme? Og kamp indånder hans tøj! NØØØØJ det dufter godt! Det er ligesom en lille bid af himlen, at dufte til sit eget barn. Er det mærkeligt? Åh hvis bare man kunne tage hans lille duft og hælde den på en dåse. Og så engang imellem lige lette lidt på låget og få et fix! Der må være penge i det skidt. Medmindre jeg selvfølgelig er den eneste mor med den slags hang.

Jeg startede på Mindful Moving til fødselsforberedelse i December. Og ud af 12 piger var vi kun 3 andengangs. Første session fik vi spørgsmålet hvad der fyldte mest i vores graviditet. Og hvor de søde førstegangs fokuserede meget på at se baby og mærke forholdet til manden vokse. Så var der ingen tvivl eller bæven i stemmen, når andengangsmødrene skulle svare. “GAD VIDE HVORDAN DEN STORE TAGER DET? Og så sent som i dag har Bastian og jeg talt om at vi glæder os til at se baby. Og igen sluttede samtalen med, “iih hvor bliver det spændende at se hvordan August reagerer”. SHEISSE han fylder meget. Den førstefødte it is. Godt nr. 2 aldrig har prøvet andet end at være nr. 2…

Men én ting er den der uhåndterlige størrelse, kærlighed, en anden ting er det praktiske. Og jeg KAN jo ikke lade være at læse en børne teoretisk bog, hvis jeg ser den. Og ligeledes tror jeg snart at Bastian har læst sig igennem hele Internettet (tænker om min mand mon er den eneste der kan bryste sig af det?!). Anyhow, så har vi da fundet frem til et par ting vi har gjort for, forhåbentligt, at få en smooth overgang fra 3 til 4…

Vores tjektliste med 10 punkter:

1. Vi har længe talt med Charmetrolden om at der var en baby i min mave. Og lagt stor vægt på at han skal være storebror. Og da vi fortalte ham det var en pige. Med STOOOOR entusiasme. Fra vores side. Kiggede han ikke engang op, men svarede bare prompte. “Dreng!”. Hmmm, den tager vi senere. Lader dog til at han har accepteret forholdende og nu glæder sig til at lillesøster kommer ud. Hvis hun da er en hun. Yup, tvivler stadig.

2. Vi har gjort meget ud af at forklare ham at baby er jævnt kedelig lige når hun kommer ud. Ville være så ærgerligt om han forventede en playmate til fodbold og fangeleg fra start…-forventningsafstemning er sgu altid en god idé

3. Vi købte en Kirsten. Faktisk købte vi 6, nu har vi 4 tilbage, de forsvinder som sokker i en vaskemaskine. Til August. Kirsten er i virkeligheden en kanin og nu bff med Charmetrolden. De kloge (har jeg læst mig til) siger at børn der har et tøjdyr el. lign. at knytte sig til, bliver bedre til at danne venskaber. Hvorfor? Have no clue… Nu har vi så købt en abe til bettepigen som vi sover med (noget med at duft af mor og far er trygt;-)). Gad vide hvad den skal hedde? Aben altså.
DSC_0079

4. Ret tidligt begyndte vi at fjerne de ting som baby skal overtage såsom seng og klapvogn. August bad selv om at komme i junior. Yay man må godt være heldig nogengange. Bugaboo klapvognen blev lavet om til barnevogn igen og stillet væk (i stedet bruger han en brugt Maclaren vi har fundet på DBA til sin lur på tur), og nøøøj man kommer langt med “Sikke en stor dreng du er nu, så du skal i store drenge klapvognen”.

5. En storebror gave til Charmetrolden. Og da han er MEGA fan af sin cykelmyg til far…-hvad er så mere oplagt end en balancecykel? Pas! Så det blev det. Og hvis du nu tænker over hvorledes man pakker sådan én ind (givetvis tænker du ikke det, but I did). Så er svaret ganske simpelt. MASSER AF TAPE! Planen er at baby har cyklen med ud til ham, på dén vis kan hun fra start score lidt billige point.
DSC_0064 DSC_0074

 

 

 

 

 

6. Planlagt det første møde imellem de nye søskende. Har en SUPER veninde der er skarp til børn, og selv har 2 + en bonus. Hun fortalte at ved første møde er det vigtigt at den store, altså August, ikke kommer ind i stuen sammen med eks. mormor og ser mor og far og baby sidde i sofaen som en lille familie. Sådan en lille mand på 2,5  kan hurtigt komme til at tænke “Nå! Det var så dét. Nu har de byttet mig ud. Gad vide hvor jeg så skal bo? Hos mormor?”. Så det vil vi gerne undgå. Vi har aftalt med mormor, at Bastian henter August hvorend han befinder sig. Og når de 2 hanner kommer hjem, vil jeg (såfremt muligt), lade baby ligge i stuen og gå ud og tage imod. Og så kan vi sammen gå ind og se på det nye familiemedlem. Herefter, skal August være den der viser frem når bedster og andre kommer på visit:-). Jow jooow, det tror jeg nok kommer til at virke.

7. Efter baby er kommet, vil vi opprioritere at have August med til så meget som muligt. Eller iallefald tilbyde ham det. Om det så er pusling, amning, putning, legning, fakkertal bare alle slags -ing. Vi har bla. købt denne skammel i Ikea til babys puslebord. Og farmor har foræret ham en dukke han kan skifte ble på, det har vi hørt også skulle virke godt.

DSC_0076

8. Baby må aldrig blive årsagen til at August begrænses. Det jeg mener er. Det skal ikke hedde sig at August skal være stille fordi baby sover, August må ikke komme ud og lege fordi baby skal ammes, August må vente med at se tv fordi baby skal pusles. Nej i stedet, kan årsagen til at August skal være stille (hvis han skal), være fordi vi ikke er i vuggestue og hjemme larmer man ikke. Eller årsagen til at han ikke skal ud og lege, kan være at vi lige skal hygge inde lidt og læse bog. Så kan vi gå ud bagefter. Bare baby ikke får skylden for at han begrænses. Get my point?

9. August og voksentid. Alene. Med én forælder. Vi har tilmeldt charmetrolden til svømning hver lørdag. Med far. Vi har læst og lært at det er vigtigt at han får tid alene med begge forældre på skift. Af ammeårsager, starter vi lige med daddy´ooo.

10. Vi tror på det og vi tror på at vi kan. For så tror August os´ på det. Jeg er ikke et sekund i tvivl om at hvis man er sikker i sin sag, så kan man flytte bjerge. Man får jo heller ikke jobbet hvis man går ind til en samtale, og tvivler på om man nu os kan udfylde det. Chefen kan mærke det og det kan det store barn os.

Indtil videre har det virket til UG og kryds og bolle. Så so far so good. Jeg håber at I også kan få glæde af den simple liste ovenfor, til en smooth transition:-).

NYD NYD NYYYYYD denne dejlige torsdag! Jeg knuselsker den allerede og har smilet til de første 3 fremmede jeg har mødt! Åh det føles rart når de så smiler tilbage.

Grib en ekstra latte på job, tag 5 min. pause i solen, eller bare gør noget godt for dig selv!

Karma kram C

Følg og få updates på Karmamilli.dk:
Facebook ? Klik her
Instagram – Klik hér
Bloglovin? ? Klik her

 

Følg endelig mit daglige, helt almindelige liv, på... Instagram -hvor jeg laver en kongestory (sku du spørge fra nogen) ... Facebook ... Bloglovin

12 kommentarer

 • Heidi

  Jeg er først faldet over din blog i dag, netop med dette indlæg. Og TAK! Punkt 6 og 8 havde jeg ikke tænkt over på den måde, så nu føler jeg mig bedre klædt på 🙂
  Vi har en pige fra april 15 og venter en lillebror til maj 17. Min datter går meget op i maven, lillebror, hans ting, baby osv.
  Jeg kæmper bare med følelsen af, at hun skal klare sig mere selv. Her hjælper din artikel mig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Velkommen til Heidi. Så hyggeligt at du har fundet det, og jeg er pisse stolt over at du er faldet over ét af de indlæg jeg har lagt allermest krudt i, og som for mig giver SINDSSYGT god mening! Stadigvæk! Og STORT tillykke med at du venter dig:-). Det bliver fantastisk. Jeg har 2 år og 8 mdr imellem mine. Det fungerer så godt! Og hun skal nok blive mere selvstændig. Det kommer! Plus hun er en pige. De rykker sgu hurtigere til det med tøj (siger moren der STADIG klæder sin dreng på 4,5 på om morgenen). Og ellers bliver hun det helt af sig selv når lillebror kommer. De vil jo gerne de små. Skriv ENDELIG hvordan det kommer til at gå. Elsker at følge med.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nøj, I lyder til at være godt forberedt! Mit barn er 1 år, og når jeg tænker tanker om nr 2, er det her en lækker huskeseddel 🙂 jeg vil gerne dele en lille historie: Jeg er nemlig storstoresøster til to drenge, og da jeg var 4 år og den yngste skulle komme til verden proklamerede jeg, at min mor godt kunne glemme det der med en dreng mere. Da han så var kommet, benægtede jeg, at jeg nogensinde havde ønsket andet end en lillebror mere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig god liste, Christina! Selvom at vi må vente på at Rasmus kan blive storebror så er jeg blevet klogere!
  Det sjove er at Rasmus faktisk er begyndt med at han gerne vil have en lillesøster…!! Det må vi så arbejde på 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • karmamilli

   FEEEDT, håber så meget at det virker, både for os og for andre!!! JAAAA flere småsøstre!:-). Og fedt han bare lægger bestilling ind;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Endnu engang en masse brugbare facts.
  Men shiit hvordan mon Tilde følte det at blive storesøster for vi hoppede da vist i nogen af fælderne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • karmamilli

   Åh tak:-). Håber vitterligt de kan bruges derude af nogen. Og haha, vi er sgu heller ikke perfekte! Og kommer HELT sikkert til at falde i én af fælderne. man er vel bare menneske. Men så længe man gør sit bedste, så kan man jo ikke gøre det bedre:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min bror og svigerinde snakkede meget med deres store dreng om at der skulle komme en baby. Han var knap 3 da han blev storebror. Han fik sin egen baby dukke som han tog sig af. Han ELSKER sin lillebror helt op til månen. Faktisk er det ifølge ham selv HANS baby, hans James! Nogle gange sover de sammen mens han ligger og holder om ham (lillebror fylder 1 om en uge). Jeg tror det er gået så nemt netop fordi de har involveret ham og fokuseret meget på ham og at han blev storebror hvilket er en sej og stor ting at være 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • karmamilli

   Åh hvor er det dejligt at høre Tine. Super fedt at blive bekræftet I at det rent faktisk virker at gøre de rigtige ting fra start, om ikke andet, iallefald tænke over hvad man gør:-). Og det lyder da til at din svigerinde og bror har fået sig nogle utroligt søde og kærlige søskende. Det er min drøm! Hav en skøn dag i solen:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fin liste, tak for den. ☺ Især det der m ikke at give den bette skylden for at den store begrænses, skal prøves af.
  Inspireret af dig lod vi far hente storesøster, mens mormor og morfar blev tilbage i venteværelset, da hun skulle se lillesøster for første gang for 3 uger siden. Bagefter lod vi hende præsentere den bette for bedsteforældrene. Det fungerede fint – og hun er jævnaldrende m August. ☺ Hun er lidt mere interesseret i lillesøster end jeg havde forventet. Vil meget gerne kramme, kysse, ae og holde i hånd. Så her er det indtil videre gået rigtig godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • karmamilli

   Fantastisk at høre Pouline! Og mega fedt at høre at det lader til at virke godt! Glæder os til vi kan prøve det af. Snart

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konkurrence! Vind Eyelash Extensions til en værdi af 995 kr...