Genbrugsjul

…et koncept vi kører med i år. Jeg elsker jul. Virkelig. Helt ind i hjertet elsker. Jeg elsker alt ved julen. Hyggen. Maden. Småkagerne. Hemmelighederne. De små hyggelige løgne om nisser og julemænd. Gaverne. Lysene. Min fødselsdag. Ris a la manden. Musikken. Alles! Men den er satme os dyr. Og hvert år ender jeg med at have svært ved at skrive min ønskeseddel. Så for et par år siden lavede vi et julegavebudget. Voksengaver 200kr og børnegaver 100kr. Sådan blev det og det overholdt vi. Sidste år fik vores børn genbrugslegetøj og de var vilde med det. For julen skal i min optik handle om at være sammen. Vise kærlighed. Og dyrke nærværet. Og det behøves ikke at ruinere os. I år har vi udvidet konceptet. Både for at skåne vores økonomi. Men i ligeså høj grad for at skåne miljøet.

Vi har indført genbrugsjul.

Hvad betyder det?

Vi er ikke hellige omkring det. Men vi kører efter tesen:

"Kan det genbruges, bør det genbruges"

Og et spil Ludo bliver sgu da ikke dårligere af, at nogle andre er blevet slået hjem i det før os? Og mine børn er vant til at lege med dukkevogne, lego og puslespil i børnehaven, som har været igennem de første 800 hænder. THEY DONT CARE! Måske de store børn gør. Men mine børn er stadig så små, at de er ligeGLADE. Så vi opdrager dem med at genbrug er godt. Selvfølgelig er der gaver der ikke kan genbruges, som cremer, mad og underbukser. Og de skal selvfølgelig ikke være brugte. Så gaverne hos os bliver i år, i det omfang det er muligt, enten genbrug eller købt fra en startup. For jeg vil tusind gange hellere skåne miljøet og støtte en sej iværksætter, end at poste flere penge i gigantiske konglomerater som Lego og Disney. Selvom jeg os synes de er seje. You get the picture.

Selv juletræet er genbrug

Eller det bliver til genbrug. Næste år. I år er det købt. Men i potte. Så planen er at vi efter jul stiller det i haven. Og så tager vi det sgu ind igen næste jul. JEG KAN LI´ DET! Kan I? ps lytter lige nu til min yndlingsjulesang, som sjovt nok passer ret godt til temaet.

ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU!

https://www.youtube.com/watch?v=yXQViqx6GMY