8 grunde til at puslespil er sundt!

8ae57520-8847-4e6d-900b-9ace9a107f72 Den der følelse, når man finder en brik i mængden og ved præcis hvor den skal passer, og den så gør det! Oh lord! Kender I dén? Det sker desværre ALT for sjældent, men når jeg lægger puslespil, går min verden midlertidigt i stå (på den virkelig fede måde). Det er som et drug for mig. Som en pose chips. Selvom det er sent, og jeg endnu mangler omkring 800 brikker, bliver jeg ved at sige til mig selv: "Bare én brik mere, SÅ holder jeg for idag".

Puslespil er det nye sort!

Lad mig skære det ud i pap. Jeg er normalt typen der falder i søvn, bare jeg tænker på en hovedpude. Jeg rammer drømmeland inden jeg ligger vandret. Og det kan tælles på én hånd hvor mange gange jeg er lykkedes med at se en fredagsfilm til ende, uden at sove undervejs. Eller for den sags skyld være passager i en bil og køre mere end 20 min., førend jeg sover. Som teenager var jeg sikker på at jeg havde en mild form for narkolepsi.

Men puslespil. Det er mit ‘vågen’ drug.

2dc7fea4-e09d-4ea6-813f-072204a619af Jeg tror hvis jeg gav mig lov. Og iøvrigt ikke havde to små børn. Eller et arbejde. Så ville jeg kunne holde mig vågen en hel nat udelukkende dopet på Matadormix og puslespil. Det lyder så sindssygt mormor agtigt. Og gammelt. Jeg kan godt høre det. Men hey! Vi kan jo bare bestemme at puslespil er det nye sort. Igår googlede jeg eks.: "Hvad er fordelene ved at lægge puslespil" Og så blev jeg meget klogere.

8 grunde til at puslespil er sundt

  1. Puslespil er fitness for hjernen. BUM!
  2. Puslespil udvikler hjernens evne til at se og huske mønstre, samt fremmer den logiske sans.
  3. Det er en sund måde at slappe af på. I en travl hverdag har hjernen brug for pauser, for at koble fra og fordybe sig med noget andet end det den plejer (også noget andet end devices). På dén måde kan den bedre klare spidsbelastede perioder.  Her er puslespil er super værktøj.
  4. Nogle steder bruger man puslespil til at forebygge Alzheimers. (Mega sejt!)
  5. Flere arbejdspladser har indført puslespil i fællesområderne. Både fordi det samler folk. Men også fordi det lægger op til at huske de små pauser i hverdagen. (har selv lige slæbt et 1000 brikkers krydderifoto med på job, nåede at lægge 10 brikker inden jeg gik hjem igår, er spændt på hvor meget/eller OM der er lagt noget når jeg er retur på mandag).
  6. Puslespil træner tålmodigheden. Især de rigtig svære af dem.
  7. At lægge puslespil øger koncentrationen og lærer én at tænke logisk og se både enkeltdele og helheder på samme tid.
  8. Lægger man puslespil sammen med sine børn, veninder, ægtefæller eller andet, har man kvalitetstid, der virkelig vil noget. Her kan man få nogle gode snakke om stort og småt.
972c1c27-6c9e-4fa5-b88e-1907255d4a14