Tirsdags Tip: Hallo er der hul igennem?

[caption id="attachment_1696" align="aligncenter" width="371"]Hallo er der hul igennem? Hallo er der hul igennem?[/caption] For tusind år siden var jeg til foredrag med Ann-Elisabeth Knudsen, Mit idol. Ja! jeg skal have gang i ekstra hjerneceller når jeg bruger ordet idol eller var det nu fan. Eller agurk og gulerod. Kender I det? Hvad er der med de ord? Jeg forveksler dem ALTID. Speaking of `hjernen´. Så undergår August en seriøs ombygning AS WE SPEAK! Kan godt være du kan en sang der kan drive mig til vanvid.

SMÅKAGE!

Men jeg har en søn der kan drive ALLE til vanvid. Hvad der for flertallet kan føles som en simpel bagatel. Kan få hans verden til at kollapse på mindre end 1 nanosekund. Med kollaps mener jeg. At kaste sig på gulvet. Skrigende højere end 4 teenagepiger i Dæmonen, der skal imponere 4 bebumsede teenage drenge i den bagerste vogn. Hvad er der egenligt med den. Den bagerste vogn, altså. Kan man mærke forskel når man sidder dér? Kontra i midten, eller forrest? Ingeniøren forstår det ikke.

Lad mig give et eksempel. På ombygningen. Ikke på Dæmon problematikken.

Søde lille August, sidder stille og roligt på gulvet. Han er just hjemvendt fra børneren. Foran ham på stuebordet står iPaden og kører Netflix. For tiden ser han en film om en ulv der gør hvad den kan for at komme ud og spise en havfrue, men bliver jaget væk af en haj (?). Og et glas af farmors hjemmelavede hyldeblomst saff´ ved sin side. Som han i øvrigt har brugt 5 min. på at forhandle hjem. Ganske kort forinden.

BANG!

Glasset vælter. Saftevand OVERALT! Undtagen i kop.

August: "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRHHHHHHHH IIIIIIIIIIIIIIIIRHHHHHHHHHHHH DUMME MOR!" I en slags falset.

Mor: "OKAAAAAAY!? Men skat. Vi tørrer det jo bare op! -Alt imens jeg i al hast kaster mig over bordet for at tørre op. Og hurtigere en lynet kan nå at tænke på overhovedet at være et lyn, får skænket et nyt ."

August (nu endnu højere og på gulvet): "AAAAAAAAAAAAAAAAAAARH DUMME MOR! Jeg vil IKK´ ha´ saffevand! Dumme saffevand. Jeg vil ikk´ ha´ iPad.  Dumme iPad. Jeg gider IKK´ se tegnefilm. Dumme tegnefilm. DUMME MOR!"

Mor: ?

Hvad skete der lige dér!? Til de nysgerrige, blev krisen afværget. Gammel saff´ tørret væk. Nyt saff´ blev hældt op. Og krisepsykologen sat på sagen. Det er jo bare én ud af én milliard situationer. OM DAGEN! På Honning Krukke matriklen. Det er fanme efterhånden som at leve i et minefelt. Man aner ALDRIG hvornår man træder forkert. Og BANG! Edderspændt RASENDE søn. Så var det jeg hev biblen frem! Min bibel. Den bibel som Ann-Elisabeth Knudsen har skrevet. Jeg har læst den før. Den hedder "Er der hul igennem?". Jeg tror sågar jeg har anbefalet den før. Anyhow. Jeg slår op på `Børnehavebarnet 3-6 år´. Og nu ved jeg hvad der virkelig foregik inde i hovedet på August. Tror jeg.

Ovenstående historie nu inde i hovedet på 3-årige August (skal læses uden at trække vejret. Helst):

"Dumdiduuuuum, jeg sidder lige hér og ser tegnefilm. Uha, mon ulven kommer ud til havfruen denne gang? EJ hvor spændende. Phew, der kom hajen. ARGH kan ikke så godt lide hajer. Men sikke en sej havfrue. Mmmm appelsin. Jeg elsker appelsin. Mmm saffevand. Godt jeg fik det. Næh! En ulv. Mon han nu kommer ud til havfruen? Uha det er sørme spændende.

BANG!

ÅÅÅH NEEEJ! Jeg væltede glasset. Se nu dér! Min dyrebare saft! ÅH ALTSÅ! Jeg får aldrig mere saft. In fact, jeg tror ikke der findes mere saft. I huset. Eller i verden. Faktisk! Åh gud. Det er ikke godt. TÆNK hvis jeg skal leve hele mit liv uden saft. SAAAAAAAAAAAAFT jeg må ha´ saft! ÅH NEJ ÅH NEJ ÅH NEJ!!!! Jeg får det aldrig væk. Kan man suge det op fra bordet! Nej det går ikke. Jeg kan ikke. Det er allerede på vej væk fra bordet og ned på gulvet. Og ind i iPaden. Åh nej ikke iPaden. Tænk hvis den slukker. Åh og jeg væltede selv glasset. Eller gjorde jeg? Nej jeg tror det var glasset selv der væltede. Dumme møgglas. Nu fik du min iPad til at slukke (red. iPad blev nærmest ikke ramt). IIIIH så finder jeg jo aldrig ud af om ulven fanger havfruen. Åh gud dog! Så kommer jeg aldrig i mit liv til at se mere iPad.

Mor kommer til undsætning.

Mor! Det går ikke. Skaden er sket. Du kommer ALDRIG til at kunne redde det! Jeg er doomed. Jeg har forspildt min saffevandschance. IPaden er TOT og jeg kommer ALDRIG til at se tegnefilm igen. Mit liv er SLUT!!!!

Kærlig hilsen August 3 år.

Jeg vil runde af med to citater fra bogen (som jeg i øvrigt vil anbefale at man læser). Den indeholder info om børns hjerner og udvikling, fra baby er i mave til de fylder 18 år! ATTEN ÅR!. På bare 200 sider. Jeg selv. Nøjes med at læse de relevante aldersgrupper. Så meget læsetid er der heller ikke i overskud herhjemme. Men altså herunder 2 citater fra børnehaveårene: Citat 1 (54): "Men forbindelsen mellem hukommelsen og det limbiske system (følelserne) er stadig ustabil, og vejen til en egentlig voksen, indfølende bevidsthed ligger flere år forude. Enhver børnehave er derfor tæt befolket af meterhøje magiske hovedpersoner -eller i faglig tale `egocentrikere´, om hvem alt og alle drejer sig." Citat 2 (p. 56): "En egocentriker om verdens skabelse: "Først var der ingenting...så kom jeg... så kom mor ... så kom Julia (legekammerat) ... så kom Turid (Julias mor) ...Så kom Arne (Julias far) ... og SÅ kom FAR.... HURRA!" OH DEAR! Vi må holde ud! Og slække på tøjlerne når hidsigproppen bliver FOR hidsig! Nå, men altså . Læs den lige ikk´? Eller køb den hér og så læs den. Og så har jeg fundet svaret på alle vores søvnproblemer. Baby A har hapset sig en mellemørebetændelse. Lille PUS. Altså. Og lortemor. Mig altså. I 3 dage har hun haft feber. Vi taler 39,5. I dag smuttede vi så til lægen. Havde jo egentligt tænkt at det ikke var nødvendigt. Det var jo bare tænder. PLUS vi var der i sidste uge og få grønt lys OG vi har haft 1813 i røret dobbelt op. Men søde Malene fra min mødregruppe (som os er læge) insisterede. Og nu står den på penicillin kur og smiley ordning for bettefisen. Så TAK til Malene. Til slut vil jeg i dag gerne råbe et KÆMPE HALLELUJA for farmor. Vi blev nemlig IGEN i dag redet. Redet af flyvende farmor , som i øvrigt er sat i sving med at forsøge at lære mig at sætte kommaer. En noget opad bakke øvelse, idét jeg er født det herrens år 1981 og derfor gik i (var det?) 6. klasse da man pludseligt lavede kommareglerne om. Så sku vi til at bruge `træk vejret hvor du vil kommaet´ også kendt som `det nye komma´. Indtil regeringen (eller hvem det var?) besluttede at nu måtte man selv vælge om man ville bruge det ene eller det andet. Det gamle eller det nye. By then, havde jeg fået fucked mine kommaevner komplet op. Ødelagt. Jeg er med andre ord forvirret på et højere plan og fuldstændig ude af stand til at sætte et korrekt komma. Hvor jeg, vel og mærke, VED at jeg har sat et korrekt komma. Nå! Men flyvende farmor er altså sat på opgaven. Opgaven, `at redde jer læsere fra min elendige kommasætning´. Fuldstændig som hun igen i dag har reddet mit liv, ved at komme og hjælpe med hentning af August, tømning af opper, oprydning efter aftensmad, pasning af Anna og hygge. Efter endnu en søvnløs nat. Nå nu vil jeg kværne lidt Orange is The New Black, indtil Ole Lukøje beordrer mig i seng. Klem herfra en temmelig træt Mama C - I øvrigt har jeg selv købt og betalt for bogen. Intet er sponsoreret. Alt er fra hjertet.

Følg og få updates på Karmamilli.dk Facebook ? Klik her Instagram - Klik hér Bloglovin? ? Klik her