"Hvordan bliver man ven med sådan en som dig?". Og noget om en bog.

Verdens bedste Æblekage

737e5580-115e-470b-92ee-73c252c719dd

Jeg vil nu give jer opskriften på verdens bedste æblekage. Intet over. Intet ved siden af. Original opskriften er fra et dameblad fra firserne, som min mor sirligt har sneget sig til at kopiere på arbejdet i 89. Den er fra den gang man skrev plantemagarine og gik til hjemkundskab. Jeg selv har et ganske nært forhold til kagen. Og jeg vil skyde på at jeg bagt den omtrent 80 gange. JEG.ELSKER.DEN!

Men lad os komme til æblerne. Og sagen. Jeg har modelleret original opskriften. Fjernet lidt og tilføjet noget andet. Så dén kage jeg bager har brug for følgende:

Verdens bedste æblekage

Ingredienser

Æblefyld
– ca. 5 æbler
– 1 dl sukker
– 1 tsk kanel
– evt. 40 g hakkede mandler (har jeg aldrig brugt, da jeg har nøddeallergi)
– 1,5 dl appelsinmarmelade og lidt vand (OBS skal først bruges når kagen ER i ovnen)

Dejen
– 150 g blødt smør
– 250 g sukker
– 3 æg
– 150 g mel
– 2 tsk vaniliesukker
– 1 tsk bagepulver
– 1 fintrevet gulerod
– Saften fra 1/2 appelsin

Sådan gør du

Æblefyld

  • Skyl æblerne.
  • Skær dem i mellemtynde skiver (med skræl)
  • Læg dem i en stor skål
  • Hæl 1 dl sukker og 1 tsk kanel ovenpå.
  • Bland rundt
  • Lad stå og trække imens du laver dejen

Dejen

  • Tænd ovnen på 175 gr
  • Pisk smør og sukker i ca. 3 min. Det skal være HELT blandet og gerne lidt luftigt
  • Tilsæt æggene 1 ad gangen
  • Tilsæt mel, bagepulver, vaniliesukker, revet gulerod og appelsinsaft
  • Pisk til en ensartet masse
  • Fór en bradepande (ca. 2 L) med bagepapir, eller gnid ind med smør
  • Hæld dejen i og fordel den
  • Læg æblefyldet i et mønster du synes er fint (hvis man vil have mandler på, er det nu de skal fordeles imellem æblerne)
  • Tryk æblerne let ned i dejen
  • Bag kagen i forvarmet ovn (175 gr) i 40-45 min.
  • Når der er 5 min tilbage varmer du appelsinmarmelade og 1 spsk vand i en lille gryde
  • Når kagen har bagt 40-45 min tages den ud og marmeladeblandingen fordeles jævnt ovenpå æblerne
  • Bag nu kagen yderligere 5-10 min.
  • Serveres som den er!

Velbekomme!

 

 

 

Følg endelig mit daglige, helt almindelige liv, på... Instagram -hvor jeg laver en kongestory (sku du spørge fra nogen) ... Facebook ... Bloglovin

2 kommentarer

  • Therese

    Det lyder helt mærkeligt med appelsinmarmelade. Var det en del af den originale opskrift? Kan man bruge noget andet? – er ikke den største fan af appelsinmarmelade… ellers må jeg jo prøve og se om det holder stik at det er verdens bedste æblekage! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • karmamilli

      Haha det er MEGA godt. Men det forudsætter nok at man kan lide appelsin marmelade. Original opskriften siger abrikos. Indrømmet. Det har jeg aldrig prøvet. Tilgenæld har jeg prøvet både ingefær, appelsin og citron marmelade. Og min personlige favorit er altså appelsin😜

      Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Hvordan bliver man ven med sådan en som dig?". Og noget om en bog.