Trodsalderen -jeg åbner lige en rødvin....

Dit bedste trick til konflikter og overgange?

Konflikter og overgange børnDet er puttetid, man forsøger at gøre sit bedste for at få en blid overgang fra aftensmaden til putningen. Man er allerede indstillet på at der kommer en konflikt, og netop derfor forsøger man sit bedste på at undgå den.

Hver aften. Rabalder og magtkampe.

“Jeg er ikke TRÆÆÆÆÆT!” vrisser barnet.

En hermetisk lukket mund når tandbørsten nærmer sig.

Børn der løber væk og gemmer sig under diverse senge, sofaer og andre skjulesteder.

Og man er selv mere end træt. Man sidder mentalt allerede i sofaen, med benene oppe og en behagelig ro om ørene, velvidende at alle børn sover. Man skal BARE lige vinde dagens sidste kamp, løbe den sidste marathon. Og SÅ har man fri.

Men alt imens at kampen kører på sit højeste, kan mig-tiden i sofaen godt føles MEGET langt væk. Og gode råd er dyre.

I den virksomhed jeg har med min partner in crime, Loui, er vi i skrivende stund ifærd med at udvikle et produkt der kan hjælpe til lige netop de peak situationer der opstår ved overgange. Men vi har brug for jeres hjælp.

Vi har brug for jeres vildeste tricks.

For lige at kickstarte jeres hjerner kommer jeg her med et par eksempler:

TIL TANDBØRSTNINGEN:

  • Idag skal vi stå på ét ben imens vi børster tænder. Kan du det?
  • Idag skal vi lege et farligt dyr der både brøler og knurrer, imens vi børster tænder.

TIL AFTENSMADEN:

  • Idag skiftes vi til at vælge hvad hele bordet skal spise. Far starter eks. og vælger at alle smager på majsene (og så spiser alle majs), og sådan kører vi bordet rundt.
  • Blindsmagningen. Man lukker øjnene og ser om man kan få mad op på sin gaffel, ind i munden, og så skal man gætte hvad det er.

TIL BADET:

  • Få den voksne til at gemme ting i vandet, imens barnet har lukkede øjne, hvorefter barnet skal finde tingen.
  • Få læst eventyr under badet.

STIK MIG JERES ALLERBEDSTE TRICK(S) SOM VIRKER HOS JER:-).

Hvis de er mega gode (som jeg tænker de er), vil vi tage dem med i produktet.

 

Følg endelig mit daglige, helt almindelige liv, på... Instagram -hvor jeg laver en kongestory (sku du spørge fra nogen) ... Facebook ... Bloglovin

7 kommentarer

  • Tina

    Jeg har altid brugt rim, remser og små sange til børn fra de er baby og op.
    Sange om at børste tænder, rim om at sove, rydde op og lignende.
    Indøves disse rim, remser og sange fra børnene er ganske små, så bliver pligter sjove og ikke til konflikter, samtidig er gevinsten at hvis ens børn lærer rim, remser og små sange udenad, så styrkes deres læsefærdigheder, idet det styrker højre-venstre hjernedels samarbejde:-)
    Held og lykke med jeres videre planer:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

    “Hvis du gør det, så må du se Paw Patrol!!”
    Nå det var ikke lige det I ledte efter?? 😂😂 jamen så kan jeg ikke hjælpe! (Høhøhø synes selv jeg er sjov lige nu 🤦🏻‍♀️)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christina Havning

      Haha, jamen tak:-). Paw Patrol går aldrig af mode.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    Nej. Alle hverdagssituationer skal ikke være en leg og fest og undgåelse af konflikt. Det lærer børn at løbe om hjørnet med forældrene – og de mærker hvor bange forældrene er for konflikt. Børn er ikke bange for konflikter – de bruger dem til at sætte grænser og prøve grænser af – øvelse der er naturlig og nødvendig. En del af livet og skal ikke undgås. Konflikter er en del af øvelsen i at løsrive sig gradvist og trygt fra sine forældre. Hvordan skal de ellers lære det? Hvis forældrene signalerer at konflikter er farlige og vi skal undgå at blive midlertidigt sure på hinanden, lærer de ikke at løsrive sig. Man får nogle meget dependente børn – måske.
    Derudover er jeg uenig i opfattelsen af at alt skal være en cirkus kunst. Det er simpelthen forkert at lære børn at alt er en “leg”. Der er forskel på leg og pligter. Og sjov og alvor. Hvis grænsen ikke er tydelig, lærer de ikke rutinen omkring noget hverdags/praktisk, og de vil have svært ved mange “trivielle” situationer i deres voksenliv. Hvorfor skal jeg gå på arbejde, hvis vi ikke skal noget “sjovt” derhenne? Når man blander leg og pligter for meget, vi børn heller ikke lære at skelne mellem “hvornår mor vil noget af lyst/leg med mig” og “når mor bare vil lege og det er kvalitetstid”.
    Så jeg er dybt uenig i begge holdninger og samtidig bekymret at folk fejlagtigt lytter til denne platform, for jeg kan ikke læse nogen steder, at der er psykologisk:pædagogisk faktuel viden bag disse tiltag? Mvh børnepsykologen

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christina Havning

      Tak for input – det sætter vi stor pris på. For vi er langt hen ad vejen enige.

      Vores udgangspunkt er at vi gerne vil inspirere til nærvær – nærvær i hverdagen og dermed også de daglige gøremål. Vi tror på at børn har det bedst når de dagligt mærker nærvær fra de voksne der står dem nærmest. Det styrker deres selvværd og gør dem stærke i relationer til andre.

      Når det er sagt, er vi enige i at konflikter ligeledes er – og bør være – en del af et børne liv. Dem har vi på ingen måde til formål at fjerne.

      De input vi efterspørger skal bruges som en del af et produkt der gør det nemmere for børn at forstå og få overblik over dagens gøremål og SKAL situationer. Tips skal bruges til at skabe inspiration til nærvær i situationer hvor det kan ende i den modsatte grøft med store skænderier hvor børns hjerner kollapser og ikke længere er modtagelige for beskeder.
      Nogle dage er der overskud – både i børn og voksnes hoveder til at sætte hårdt mod hårdt – andre gange rækker overskuddet ikke og SKAL situationer kan bedre løses ved at bruge andre midler end skæld ud. Eks. “Når du har taget tøjet på fortæller jeg en historie fra dengang jeg var barn”.

      Forældre-rollen har mange facetter og I en travl hverdag, vil vi så hjertens gerne viderebringe inspiration og hjælp til at få nærværet frem i hverdagen.

      Vi følger gerne op med et kald hvis det kunne have din interesse.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Malene

      Ok fair og godt svar – fedt at I kan tage input både når den er positiv og mere kritisk. Var det en idé at løbe jeres forslag igennem en psykolog/pædagog eller lign.? Måske bare lige for at sikre den faglige del? Forstår sagtens den gode intention men kan ikke lige se hvor I får jeres ideer fra – fraset erfaring fra egen hverdag

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christina Havning

      Tak:-). Det er altid godt med feedback, uanset om den er positiv eller mere kritisk. Og super god ide, vi har faktisk allerede aftaler med eksperter der både gennemser produkter, og understøtter vores praksis med teori. Og igen tak, vi er oprigtigt glade for al dialog der kan sætte tankerne igang og tingene i perspektiv. Bidrag gerne yderligere hvis du har lyst og tid? Og god aften herfra.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trodsalderen -jeg åbner lige en rødvin....