YOLO

Rom på 4 dage

Jeg har lavet en film… For selvom vi kun var afsted i 4 dage. Har jeg virkelig mange billeder og små videoer. For mange til dette indlæg. Så jeg har lavet en film. Og lagt den på youtube. Man kan se den nedenfor. Og så kan man ellers læse om hvad vi så på de fire dage lige efter (og se de billeder der ikke var plads til i videoen). Happy reading.

Dag 1 -torsdag d. 7 februar 2019

Vi landede i Ciampino lufthavn i Rom kl. 12.30 cirka. Tog en shuttle bus til Termini (Roms hovedbanegård) omkring 35 min. i køretid. Herfra tog vi metroen til Lepanto, og var fremme hvor vi skulle bo omkring kl 15 (idet vi kludrede lidt rundt på hovedbanegården og ledte efter en bus, som den sure mand i informationen havde anbefalet os, inden vi besluttede os for metro). Ergo kan man godt gøre det hurtigere. Vi lagde vores ting fra os. Fik et kort bad, og drog ud i Roms gader i den vidunderlige tidlige foråssol.

Langs Tiberen i Trastevere

Vi startede med at gå langs Tiberen ned til Trastevere hvor vi spiste en lady og vagabonden ret på Grazia Y Graziella. Herefter krydsede vi Tiberen og fandt en lille café hvor jeg fik en cafe latte og vi fik facetimet med ungerne.

Bastian blev skidtmads, og smuttede tilbage på værelset. Jeg nød min kaffe og læste i `Turen går til Rom´, førend jeg pakkede mig sammen og trissede ned igennem de nu mørke gader i Rom.

Jeg fandt Pantheon, den absolut (spørger du mig) smukkeste og vildeste bygning i Rom. Jeg fik shoppet lidt kosmetik i min yndlingsbutik Kiko Milano (som ikke fås hjemme i Danmark), fandt et lille supermarked og købte ost, skinke, Grissini og cola. Hvorefter jeg vendte snuden hjemad til Bastian, ad små hyggelige gader, med rygsækken stramt spændt på ryggen, og hænderne i et godt greb om tlf og pung i lommen.

Dag 2 -Fredag d. 8 februar 2019

Vi havde valgt overnatning uden morgenmad, fordi vi synes det er tophyggeligt at finde en lokal café at starte dagen på. Og heldet var med os, blot 100m fra vores værelse lå en lokal café (Antico Café Ruschena). Vi stillede os i baren, bestilte to kaffe, to friskpressede juice og en lille croissant med skinke og ost til mig. For dagen før havde jeg fundet ud af (ved et tilfælde) at man betaler halv pris hvis man står i baren og ikke sætter sig ved et bord. Fanme et smart fif. #selvtak.

Vi krydsede Tiberen og gik direkte ned til den Spanske Trappe, forbi Trevi Fontænen hvor vi smed en mønt i vandet. Og videre til den store og smukke Piazza Navona med sæbeboble show og gademusikanter. Herfra fandt vi Pantheon, hvor vi nød solen på en trappesten, inden vi gik ind i den magiske bygning (som jeg i øvrigt skrev min 2. g´s opgave om).


Fra Pantheon fandt vi den hyggeligste restaurant, La Sagrestia, (anbefalet af min svigerinde der har boet i Rom -TAK!). Hun havde skrevet at de havde gode antipasti, pizza, pasta og dessert. Alligevel var jeg rebelsk og bestilte en risotto. Det skulle jeg ikke have gjort. Den bør man gå uden om, det var mere kogte basmatiris med champignoner og smør end det var risotto. Pyt. Vi fulgte i stedet reglerne (altså min svigerindes) og bestilte en pizza. Og den var dælme god! Vi rundede af med to desserter, en Tiramisú og en Creme Caramel. MUMS! Den får en anbefaling fra os.

Herfra gik vi til Forum Romanum, på vejen tømte Bastian en tøjbutik, vi rundede værelset (to gange) den ene gang for at stille ting og den anden gang fordi jeg ikke kunne finde mit visakort. (DOH!). Det lå til info i den anden jakkelomme. Men imod Forum Romanum gik vi, for at opleve ruinerne, og se Colosseum. WOW! Til info, forsøgte vi hele tiden at gå af de små veje, og ikke kun af den store Corso (igen et tip fra svigerinde -tak), samt kun at bruge et fysisk kort i stedet for Google Maps. Til trods for at Bastian i starten syntes jeg var fjollet, blev det for ham os lidt en sport kun at bruge fysiske kort.

Efter Colosseum gik vi udenfor bymurene for at finde en restaurant der hedder La Carbonara. Og hold nu magle! Den fortjener nærmest et selvstændigt indlæg. Jeg er vild med Carbonara og har altid været det. Bastian har af selvsamme årsag lært sig selv at lave den efter originalopskriften. Og det gør han godt. Virkelig godt. MEN! Der var desværre ikke plads, så vi fik lov at vente i baren hvor vi købte en drink. Jeg fik en Gin Zin (mener jeg den hed), HOLY CRAP den var god! Efter tyve minutter blev vi vist til vores bord af den sødeste tjener. Og selvfølgelig skulle jeg have en Carbonara. Og hold FAST den var god. Hvis man kan være starstruck af en ret. Så var jeg det. Både Bastian og jeg er blevet enige om at vi skal tilbage til Rom. Simpelthen for at spise der igen. Needles to say, at vi varmt anbefaler den videre.

Trætte og mætte, gik vi hjem igennem byen og mærkede Rom by night.

Dag 3 – Lørdag d. 8 februar 2019

Morgenkaffe foran Pantheon i Roms BEDSTE kaffebar ´Tazza d´oro´ (lige ved Pantheon). Tip: Køb kaffen to go og en croissant og sæt jer på trappen foran Pantheon. Så meget bedre og billigere end at sidde på en af de svinedyre fortovscaféer med stressede tjenere, englændere og dårlig betjening.

På tredje dagen gik vi Forum Romanum og videre for at finde Bocca del Veritas. Men køen var for lang, så vi nappede blot et foto udefra. Det siges at mænd der skulle giftes i gamle dage tog deres kommende koner med til munden, bad dem stikke hånden derind og så blev de stillet spørgsmål. Hvis de løj, ville hånden blive hugget af.

Herfra gik vi den fineste tur op til botanisk have og en smuk udsigt over Rom, for at finde Roms mest berømte nøglehul hvorigennem man kan se Peterskirken. Man finder på den Piazza dei Cavalieri di Malta på Aventinerhøjen.

Vi gik ned af Aventinerhøjen på den anden side igennem det hyggeligste kvarter, med de smukkeste huse, komplet stilhed og fine Romerske små haver. 

Videre gik det til Roms svar på Torvehallerne, Mercato Testaccio. Vi fik et glas vin et plastikvinglas og en kold øl, imens vi ventede på vores take away lasagne og Gnocchi. Klart et besøg værd. Der er meget få turister, og rigtig mange italienere.

På vej retur til vores værelse, rundede vi Pyramiden.

Efter næsten 60 km i benene på blot tre dage var vi trætte og smuttede hjem for at få en lur -På vejen så vi den fineste solnedgang over Tiberen med udsigt til Peters Kirken. Timingen var mere held end forstand.

Den sidste aften bestilte vi bord på L´Orso 80, hvor vi spiste os mætte i Antipasti (virkelig godt), en spaghetti til deling og min Creme Caramel til dessert (det er en ting at jeg altid skal have, uanset hvor i verden jeg spiser og man kan bestille det).

Dag 4 – Søndag d. 9 februar 2019

Vi sov igen længe, som alle de andre dage, da det for os er en ligeså vigtig del af at være uden børn. At sove igennem. Kl 10.30 skulle vi være ude af værelset, men kunne lade kuffert stå. Så det gjorde vi og gik ned på caféen 100m derfra og fik en lækker morgenkaffe. Det siges at man ikke kan gå ind på en café og få dårlig kaffe nogen steder i Italien. We second that one.

Vi gik langs Tiberen og ned til Peterskirken, forbi borgen i Trastevere. Vi skulle igennem to security checks for at komme ind på pladsen. Om det er sådan hver dag eller blot om søndagen hvor paven holder sin tale, det ved vi ikke. Vi nåede en tur ind i den enorme og virkeligt imponerende Peterskirke. Og kl 11.52 stod vi klar med min nyindkøbte selfiestang og fik vores selfie med selveste paven.


Tak for denne gang Rom. Det var ikke den sidste!

ps jeg har fået en del tips og navne på restauranter fra veninder og familie der har boet i Rom. jeg har fået lov at dele hele den liste, så det gør jeg inden længe.

Lidt praktiske informationer

Vi fløj med

Ryan Air og betalte godt 1200kr T/R for to personer (inkl. indchecket baggage)

Vi boede

I Rooms in Rome. Det var ikke et decideret hotel, nok mere sådan B&B agtigt. Tilgengæld lå det hamrende godt, den gamle italienske ejer var super venlig, der var pænt og rent. Og så var det halv pris af alt andet jeg kunne finde i Rom. Ergo har man ikke brug for fancy pancy, men blot et pænt og rent sted at sove, der ligger centralt. Så kan jeg varmt anbefale det.

 

 

Følg endelig mit daglige, helt almindelige liv, på... Instagram -hvor jeg laver en kongestory (sku du spørge fra nogen) ... Facebook ... Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

YOLO