Jeg vil os´ på ferie. Og til helvede med pædagogik

Ramt af Frost bølge og Device fri

Greve strand gåtur med studievennerne

Greve strand gåtur med studievennerne

UUUUHM en lækker weekend. En cocktail af sol, sand, vand, grill, hotdogs, kolde øl og gode venner. Det kan aldrig gå galt. Selvom man er blevet voksen (eller noget) og har fået børn. Afholder det på ingen måde familien Honning Krukke for at hænge ud længe, i godt lag. Det er ca. hvad vi har gjort i 30 ud af weekendens 48 timer. Jeg er fan.

Og så har Frost bølgen har ramt os. Jaja vi er omtrent ÉT ÅR bagud. Men hvem tæller. På blot en uge har vi vel set Disneys frosne skud på stammen, omkring 5 gange. I alt. Det er én om dagen. Næsten. Jeg selv har endnu ikke set den hele i én køre, men er blevet svært god til at nynne med på “Let it goooo, Let it goooo”. Og så har Annas Abe fået et navn. FINALLY. For 5 minutter siden kigger August på mig og siger “Moar, skal vi ikke kalde Annas abe for Olaf?”. “Aftale“, sagde moren. Så nu er det på plads. Vi har ellers været flere navne igennem. I flæng. Flemming, Preben, Anders, Astrid, og Ole. Don´t ask me where they came from. Men nu er vi altså endt med en Olaf og en Kirsten.

Velkommen til familien Abe Olaf.

Sporskifte. Vi har indgået en aftale herhjemme. Såkaldte Device fri timer. Jeg arbejder i Microsoft, man er vel lidt farvet af sin dagligdag i Hellerup. Så alt hvad der hedder iPad, iPhone, Windows Phone, Computer, you name it, hedder devices herhjemme. Som gennemsnitsdanskeren er flest, tjekker vi dagligt vores devices. Alt for meget. Sammenlagt med at vi i døgnet kun har omkring 4 timer med børnene (ja ok, jeg har lidt mere med Anna, men det tæller ikke). Så vi har taget konsekvensen. Device fri tid. Hver dag imellem 7.30 – 8.30 og igen imellem 17-20. Der bliver devices lagt ind på kontoret. Det er altså ikke forbudt at tale i tlf eller sende en sms. Og man kan os´ godt ringe til Honning Krukkerne. Men det er trods alt lidt mere omstændigt at vandre ind på kontoret og tjekke Facebook for ligegyldige statusser, end et hurtigt greb i lommen og et kig på skærmen. På den måde håber vi at kunne være meget mere nærværende med vores børn. Og hinanden. For ikke at tale om signalværdien. Forhåbentligt kan vi lægge et kim til, at vores kommende teenagebørn forstår at familie tid er FAMILIETID og ikke device tid:-). Jeg bliver muligvis klogere…

Faktisk har de nede i vores institution indført at man ikke må bruge sin tlf når man bringer og henter. På døren ind til børnehaven står nu dette skilt:

“Du er nu på vej ind til dagens vigtigste møde. Mødet med dit barn. Sluk din tlf:-)”

Den er god.

Håber I har haft en dejlig weekend og må I alle få en SKØN SKØN uge. Og så et stort tillykke til @slangeia der vandt vores fine Smykke giveaway med @ahjort.

God søndag og god røv.

Karma klem C

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg vil os´ på ferie. Og til helvede med pædagogik