Siden sidst #1

Blondiner med tatoveringer. Er de så dumme rockere?

blondes-2

`Ingeniører går i stumpecowboybukser (og ja det er meningen jeg ikke har skrevet jeans), hvide tennissokker og HELT indsnørrede kondisko (ja kondisko)´

`Blondiner er dumme og uintelligente mennesker´

‘Alle med tatoveringer er rockere eller sømænd.’

Alle muslimer er terrorister.’

Stop så. Jeg er godt nok ikke muslim (eller terrorist), men jeg har venner der er det. Muslimer altså. Og de er så langt fra terrorisme som alle andre fornuftige mennesker. Jeg har en kæmpetatoo, og jeg er ikke rocker. Jeg går sjældent i jeans, til trods for min kandidatgrad, og jeg ville aldrig kategorisere mig selv som uintelligent, selvom jeg er blond.

Den anden dag faldt en gruppe gode veninder og jeg i snak om at blive puttet i bås. Det var egentligt én af de andre der åbnede ballet, og diskussionen. Men den ramte lige ind dér, hvor det gør allermest ondt på mig.

I blondine båsen!

En bås jeg i mange år er blevet sat i.

Og jeg HADEDE DET! There I said it.

Jeg HADEDE at blive placeret i en kasse, udelukkende baseret på ydre faktorer som min hårfarve(???)!

ARHMEN, herregud da. I hvilket årti lever vi? Hvordan kan vi fortsat sætte lighedstegn imellem intelligens og hårfarve? Og tatoveringer og rockere? Og muslimer og terrorisme?

Det kan sætte mit pis så gevaldigt meget i kog, at jeg fløjter.

Det er så utroligt nedladende at blive kaldt uintelligent. Og jeg har flere gange oplevet at jeg skulle kæmpe mig opad på den sociale `du-kan-noget´ rangstige, hvis jeg trådte ind i et selskab jeg ikke kendte i forevejen. Man starter på en eller anden måde i minus.

Jeg er blondine. Jeg er glad i låget. Og en spasmager. Jeg havde også engang virkelig gode (og store) bryster (nu, not so much).

Men det gør mig kraftstejlme ikke dum. Eller påvirker min IQ iøvrigt. Hverken den sociale eller matematiske.

Det burde ikke være nødvendigt, men jeg har sådan behov for at understrege at jeg er matematisk student, har læst en 1-årig hh, og efterfølgende sluttet af med en civilingingeniøruddannelse med et 10 tal i mit speciale om forretningsudvikling og international forandringsledelse for Grundfos. Og så har jeg deltaget i Danmarksmesterskaberne i rejepilning.

BOO YAH!

Og hold så kaje! Der er så mange lynende intelligente mennesker derude. Intelligens kommer i mange former og farver. Men én ting er stensikkert.

Intelligens har INTET med hårfarve eller andre kropsdele at gøre.

Jeg kan primært udtale mig om blondine båsen, så lad mig lige slå et ekstra slag på tønden for den.

Selvom din blondine joke kommer af et godt hjerte, så overvej lige en ekstra gang om du rent faktisk kunne komme til at såre nogen med den.

Det gør mere ondt end du aner. Og det tager en lang kamp at rive sig selv ud af en boks man er født med.

Og til alle de andre båse? Lad os nu tage de generelle briller af, og se det smukke nuancerede verdensbillede vi i virkeligheden lever i. Og lade de mennesker vi omgiver os med definere sig selv, og ikke føle vi bør gøre det for dem.

BUM! Og god onsdag.

 

Følg endelig mit daglige, helt almindelige liv, på... Instagram -hvor jeg laver en kongestory (sku du spørge fra nogen) ... Facebook ... Bloglovin

4 kommentarer

 • Lika

  Jeg kender en, der sætter ufatteligt mange lighedstegn mellem de mærkeligste ting. Og jo mere, jeg prøver at spørge vedkommende ud, jo færre fornuftige svar kommer der ud. Well, jeg har egentlig opgivet og forsøger at fokusere på noget andet og det hjælper.

  Tak for et fint oplæg – jeg er vild med de facts du kommer med. Især den om rejepilning 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Haha Rejepilning er min ypperste fun fact:-) Og puha, det lyder som en opad bakke samtale… god plan at fokusere på noget andet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg giver dig fuldstændig ret folk har det med at generalisere – man undrer sig virkelig meget.

  Man skulle tro vi var blevet klogere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Ja ikk´?! Sært at holdninger og kasser ikke følger med i samme hastighed som trends og tendenser.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Siden sidst #1