Lykkelig med røven i vejret!

HOLY MOLY! Min Rectus Diastase er helet. Se mine før/efter billeder.

12 uger

Jeg har glædet mig som en sindssyg til at vise jer de her billeder. Det er så crazy en forskel der er sket. Jeg er pisse stolt af mig selv, og samtidig virkelig overrasket over hvor lidt der skulle til. Altså jeg troede jeg skulle i træningscenter og løbe 10 km om dagen for at få sådan et resultat. Og så viste det sig at være HELT anderledes. For min mave havde brug for noget helt andet end mavebøjninger. Og jeg vil vove den påstand, at mange kunne have gavn af, at få tjekket om deres mave er iorden. Ej men kig lige én gang til på de billeder. 10 uger er der imellem dem. Det er da for VILDT!

Men jeg mener sgu at alle burde få tjekket deres mavse. Efter jeg selv er startet forløb hos Sussi, har jeg fået virkelig mange henvendelser. Henvendelser fra medmødre (ja sågar et par mænd), der har betroet mig hvor mange fingre de har imellem deres delte mavemuskler. Og hvor mange år de har gået med det.

Selvfølgelig skal man favne sig selv og sin krop. Med hængende patværk, blævrende (måske tigerstribet) maveskind og en numse i knæhøjde. Det er ikke det jeg siger. Næh nej da. Jeg er så glad for at min numse nu rammer haserne og at brysterne skal rulles op i bh´en. Bestemt!

Dét jeg siger er, der kunne måske være en årsag til at maven, 5 år efter sidste unge har forladt ovnen, stadig ligner den huser et minimenneske på 6. måned. Én ting er forfængeligheden, en anden ting er at det rent faktisk kan være usundt at have en så svag bughinde, at indvoldende presser maven ud. For, JEP, det er det der sker. Og kig så lige på mit førbillede igen. Nu med denne info. Jeg synes faktisk det er ret klamt. Så jeg er sindssygt glad for at jeg har været under Sussis kyndige ekspertise.

Jeg har været til mit sidste tjek i fredags. Og jeg var ærlig overfor Sussi.

“Jeg har ikke fået trænet, som jeg skulle. UNDSKYLD!”

“Jeg har også haft splinten af lidt mere end jeg skulle. Nogle dage. UNDSKYLD!”

Sussi var god, jeg blev ikke skældt ud. Istedet bad hun mig smide mig på briksen, for så at jorde sine fingre dybt ned i min mave. Det gør ikke ondt. Det føles bare sært. Og hun målte. Og målte. Og ved I hvad? Det var gået pisse godt. Jeg havde ikke rykket mig det store, men det var så absolut heller ikke gået den modsatte vej. Dét kan jeg li´. Det virker det skidt. Ikke virker som i en juicekur hvor man taber sig 4 kg på 3 dage, hvorefter man tager 7 på igen. Næh, det virker som i. Det er holdbart! Jeg er fan. Det må jeg gi´ dem. Men lad os komme til det. Nedenfor har jeg, i  punktform, skrevet mine takeways ned.

Hvad har jeg fået ud af det?

 • Tjo, billedmaterialet taler vist for sig selv. Kig lige på dem én gang til (undskyld, jeg er bare så pavestolt!)
 • Stærkere bækkenbund. Uden pis (bogstaveligt talt høhø), så kan jeg nu hoppe trampolin (og nyse, og hoste) uden at sjatpisse!
 • Minimalt med ondt i ryggen. Har døjet en del med ondt i lænden. Sådan kiropraktor ondt. Og det har jeg ikke mærket til længe.
 • Jeg kan holde på en tampon (den lader vi bare stå dér). Havde egentligt sagt til Sussi at dén info nok ikke egnede sig til bloggen. Men på vej hjem tænkte jeg at der måske var andre med samme udfordring. Så hva´ faen. Jeg har ikke noget filter (når det kommer til mig selv) og tør godt sige det højt. Nu bliver tampon siddende, til jeg SELV beslutter at den skal ud.
 • Tabt mig i CM: 22 cm
 • Tabt mig i kg: 0 kg (faktisk tror jeg at jeg har taget 500gr på imellem før og efter billede)
 • Tabt mig i fingre: 11,5
Mål ved start d. 2.3.16:
Øverst = 5 fingre – Dyb – 77 cm
Midt = 6 fingre – Dyb – 77 cm – Navlebrok
Nederst = 6 fingre – Dyb – 91 cm
Mål d. 6.5.16
Øverst = 2 fingre – Shallow– 73 cm
Midt = 2 fingre – Shallow/Medium– 70 cm
Nederst = 1,5 finger – Shallow– 80 cm

Sådan en genoptræning burde være et offentligt tilbud når man havde spyttet en unge ud. Virkelig. Det synes jeg. Tænk hvor mange (dyre) operationer man kunne undgå?

Vigtigt at vide hvis man overvejer at starte på projekt `få-samlet-de-skide-mavemuskler´:

 • Splinten er vigtig, MEN den kan ikke gøre arbejdet alene. Det er øvelserne der gør hele forskellen. Splinten er udelukkende til at give ro til området og sende signaler til hjernen om at `her arbejdes der på at genopbygge noget´.
 • Hav tålmodighed, det skal nok komme
 • Slå ikke dig selv oveni hovedet hvis du glemmer nogle øvelser. Det skal indarbejdes under huden, og det tager tid.
 • Mål dig selv, se hér hvordan man gør.
 • Smut ind forbi Maven og mig og bliv målt til en af deres introaftener.
 • Tilmeld dig Maven og mig nyhedsbrevet. Så får du jævnligt gode råd til hvordan du kan ændre din adfærd og derved få samlet dine mavemuskler.

Det var alt for nu. Tusind tak for at læse med herinde >(og helt hertil) og følge min verden. I kan måske også have lyst til at læse disse (Dag for dag træningjeg har hul i maven, og maveupdate efter 6 uger) indlæg. Og skriv ENDELIG hvad I synes. Kunne godt bruge et par virtuelle highfives på denne hér.

Klem mama-flad-mave-C (og husk at følge mig på snappen, jeg har en FEST derinde. Christina-karmamilli. Is the name!)

 

Følg endelig mit daglige, helt almindelige liv, på... Instagram -hvor jeg laver en kongestory (sku du spørge fra nogen) ... Facebook ... Bloglovin

25 kommentarer

 • Malene

  Sikke et flot arbejde du har gjort. Klapsalver!!! Sejt! Jeg har to små piger og den nyeste kom for 6 mdr siden
  Min mave ser dog stadig ud som om den huser en lille baby, og fik netop testet en rectus diastase ved fys. Jeg bor i Aarhus, og overvejer onlineforløb fra maven og mig. Kender du til gode resultater vha onlineforløb??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Hej, jeg ville lige sige at jeg også har delte mavemuskeler og kan ikke bruge tamponer mere. Dejligt at hører at det ikke kun er mig som ikke kan det. .
  . Også liner jeg en som er 8 mdr henne.. Jeg vil så gerne i gang, . Dog bor jeg i Nordjylland hvor de ikke er her over.. 👎 vh Liv

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Hej Liv, du er LAAAAANGT fra den eneste! Og hey. Tamponerne!? Dem kan jeg bruge igen! YAY! Det er de små sejre der tæller. Du skal bare igang. Jeg ved de engang imellem er på road Trip i Jylland. Så kan du få målt og blive opstartet. Det er alle pengene værd! Håber du kommer retur med mavse. Mange klem C

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Er der mon en afdeling i Aarhus?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Åh det ved jeg faktisk ikke. Men jeg kan huske de talte om at de engang imellem laver sådan en tour d´ Jylland. Måske det var noget?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Melgaard

  Hej igen Kan se jeg sidst bare fikl et hej igennem ;o) Har selv købt pakken hos maven og mig og været i gang ad flere omgange, men jeg oplever at diastasen hurtigt åbner sig igen – øv! Hvad er din oplevelse, nu hvor der er gået noget tid? Oplever du, at kunne træne normalt igen, og tager du særlige hensyn ud over at lave mikrosættene?
  Så flot resultat, du har fået!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • karmamilli

   Hej Anne, tak for din kommentar. Ja det er da lidt øv. Jeg vil også sige at min kræver vedligehold, men det gør al træning vel? Og nogen gange kan jeg godt føle at den har åbnet sig igen. Men når jeg så lægger mig ned på gulvet og mærker efter. Så er der fortsat MAX 2 fingre imellem. Så den holder ret fint. Jeg har ændret træning siden før jeg var på maven og mig. Dét træning jeg laver nu er løb og så fortsætter jeg med at trække vejret korrekt:-). Og tak!!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hvordan kommer man i kontakt med hende Sussi/eller hvad er det for et forløb???

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Hej Pernille, Jamen du kan enten skrive eller ringe til Maven og Mig. Og hvis du gerne vil have Sussi, så beder du bare om hende. Bare vær opmærksom på at der kan være lidt ventetid:-).
   Du finder kontaktinfo hér: http://www.mavenogmig.dk/kontakt/
   KHC

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Melgaard

  Hej

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Du er for sej! Wuhuuu! Hvor er er det bare vildt😊😊 klart noget jeg vil overveje, hvis det sker for mig👍🏼 tænker jeg lige skal prøve det hele en gang til, altså graviditet og baby😂 Elsker din blog og tak fordi du deler!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   YAAAAY! BLiver da HELT glad i låget af din kommentar. TAK!!! Og hey held og lykke med det der gravid og baby igen. Det er pisse sjovt (og hårdt) men sjovt. TUSIND TAK FOR ROS! Det gør ALVERDEN! Og man får bare lyst til at skrive mere.
   TAK!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wow hvor er det godt gået. Min mave har siden første graviditet lignet din før-mave til trods for større vægttab. Så måske jeg skal overveje et forløb, når sidste barn er skudt ud om ca 4 måneder 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er bare så udfordrende, at dvd’n er på engelsk. Og der bliver snakket meget… Altså når man ikke lige har mulighed for at komme forbi Kat og Sussi. Der er min træning pt strandet….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Ja det kan jeg godt forstå. Jeg har ikke selv brug dvd´en, så det ved jeg ikke noget om. Ku du evt. tage en snak med Sussi? På tlf? DEt har du sikkert allerede gjort. Ellers har jeg hørt om flere der som min. bare har været glade for de simple råd der kommer med nyhedsbrevet. Og jeg mener lidt er jo bedre end ingen genoptræning:-). Alternativt må vi sgu da spare op til at de kan kan tage en tour de Jylland:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Og hey TUSIND TAK FOR AT LÆSE MED og for din kommentar. Rigtig god aften. KHC

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wauw, hvor er det vildt, Christina! Sikke en forskel. Kan godt forstå du er glad!

  Det er så fedt du viser og deler billederne fra dit forløb. Det kommer til at hjælpe rigtig mange, tror jeg.

  GODT GÅET!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Du er da bare for sød Jeanette:-). TUSIND TAK!!!!! Jeg håber virkelig os det hjælper andre end mig selv. Om ikke andet til at være opmærksomme på det:-) MEGA TAK IGEN! OG rigtig dejlig aften. //C

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Du er fisme sej! Jeg er selv gravid med andet barn, og skal helt sikkert holde øje med mausen bagefter! Jeg anede ikke noget om delte mavemuskler før jeg læste om det her, så tak for den viden. ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Du er fisme sød! MEGA TAK! Så glad for at kunne hjælpe. Jeg kendte heller ikke selv til det. Og gik gladeligt rundt og troede at alt var i strålende orden. Lige indtil jeg blev målt korrekt. Og så var det jo LANGT fra iorden. STORT TILLYKKE MED GRAVIDITETEN. Hvis du har lyst så har jeg faktisk skrevet et indlæg med gode råd til at håndtere nr to barn, overfor nr 1 barn. Vi har haft kæmpe succes med det herhjemme. Som i KÆMPE! Uanset hvad, så mega held og lykke. Og fød godt! KHC p.s. tusind tak for at læse med og for at kommentere.
   http://karmamilli.dk/10-gode-raad-til-naar-man-venter-barn-nr-2/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sia

  Wow sikke en forskel. Kan godt forstå du er stolt👌 Og jeg er i øvrigt vild med din ærlighed for selvom vi lige har fået en havetrampolin så springer jeg turen over😬

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Ja det er HELT VILDT!!! HAHA, det var godt. Var sgi lidt i tvivl om hvordan tampon delen ville blive modtaget:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Tillykke! Det er godt gået

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lykkelig med røven i vejret!