Malaga Moments

Fordelene ved at være skilsmissebarn

skilsmisse v2

Lige før ferien ville skæbnen at jeg udgav et indlæg om at være skilsmissebarn. Det er komplet subjektivt og tager 110% udgangspunkt i egne erfaringer. Det er ærligt og har, som jeg elsker, en pointe og et par råd med på vejen. Har du læst det endnu?

Ellers find det hér.

I ferien har jeg så tænkt da jeg fik en del meget søde og tankevækkende kommentarer med på vejen efter indlægget. Især én ramte mig. En veninde jeg har, sagde tak for at give hende ro i maven over noget af det hun og hendes familie bekymrer sig allermest om. Deres skilsmisse. Om de gør det godt nok. Efter at have læst min liste kunne hun sætte checkmark ved det meste. Og det gav hende en ro. Det gav mig lyst til at lave en ny liste. En liste over fordelene ved at være skilsmissebarn. Jeg har denne gang talt med andre skilsmissebørn. Som nu er voksne. Og det er der kommet følgende ud af. For der er aldrig noget der er så skidt, at det ikke er godt for et eller andet. Den er selvfølgelig ikke generisk eller den komplette og eneste sandhed. Vi er jo heldigvis forskellige. Men den er baseret på virkelige hændelser.

Håber den kan bruges. Og måske skabe lidt ro hos jer der står i situationen.

Bedsteforældrene
Man har 4 sæt bedster (oftest). Det er fedt! På alle måder.

Rummelig:
Man får en unik mulighed for at få dybere indsigt i 2 forskellige måder at være familie. Med andre ord, man finder ud af at man både kan spise sin torskerogn med remoulade og med mayonnaise. Så der er længere imellem mobbende sætninger som “Ej se lige ham dér…, sådan kan man da ikke gøre!!! TSK”. For man har allerede som barn lært at folk er forskellige, som folk er flest.

Venner
Man knytter stærke bånd til vennerne, da de kan agere stabil base når der er høj søgang på hjemmebanen. Man skal ikke undervurdere værdien af stærke venskaber. Dem har man oftest selv valgt, og de kan vare et helt liv.

Tilpasnings-/Omstillingsparat
Man bliver god til at omstille sig og tilpasse sig nye forhold, da der jævnligt er skift imellem forskellige familier. Det gør det betydeligt nemmere at tage store beslutninger, såsom “Lad os købe et hus”, “Jamen så holder vi da ferie i Buenos Aires, jeg booker billetter med det samme”, eller “Nå, var der lukket på den restaurant? Super, så finder vi da bare en anden. Den var sikkert også dårlig”.

Selvstændighed
Jeg vil vove den påstand at man som skilsmissebarn, oftest udvikler en sund selvstændighed. Måske fordi forældrenes fokus er et andet sted, for en periode, og derfor knap så meget på om barnet nu agerer korrekt. Måske fordi opdragelsen ikke er 100% synkroniseret imellem de to skilsmisseforældre og det så bliver op til barnet at tage ansvar og stilling til hvad der er rigtigt og forkert. Måske fordi man tidligere skal lære at tage bussen imellem de to parter. Alene. PAS. Men jeg tror på det.

Husk nu, denne liste er min personlige liste (og så dem jeg har spurgt om input, off course). Så der kan givetvis sidde nogen derude og tænke “jeg er da overhovedet ikke omstillingsparat”. “Nej nej, det er heller ikke sikkert at man bliver det”. Min pointe er, en skilsmisse er ikke kun en dårlig ting for barnets udvikling. Så hold fokus på det.

Rigtig god mandag.

Klem Mama C

Vidste du, i øvrigt, at jeg er nomineret til Årets bedste Blog om Børn? Og kan du lide hvad du læser og synes min blog gør en forskel for børn og deres familier? Så giv ENDELIG Karmamilli en stemme til Børn i Byen prisen hér Åh jeg ville blive glad. Kan bruge HVER og ÈN af dem.

Følg og få updates på Karmamilli.dk
Facebook ? Klik her
Instagram – Klik hér
Bloglovin? ? Klik her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Malaga Moments