Husker du alenetid opad?

Anerkendelse

 

Jeg gjorde det i ungernes gamle institution i Brønshøj. Fordi vi var ret glade for den. Og fordi vi var ret glade for de voksnes arbejde.

Nu har jeg gjort det igen. I Annas `nye´ børnehave. Forklaring følger længere nede….

Og grunden til at jeg vælger at skrive et indlæg om det. Er ikke for at høste roser eller blive kaldt overskudsmor. For jeg er ikke en overskudsmor (den snak kan vi tage en anden dag).

Nej grunden til jeg skriver, er meget større end det.


Jeg vil så gerne opfordre alle til at give anerkendelse. Give anerkendelse til dem vi synes gør det godt.

Jeg prøver at huske det hver dag på job, og overfor børnene, og veninderne, og volleymedspillerne. Lige at rose, sige tak, sige godt arbejde, eller hvad der nu passer til situationen.

Og nu er det ikke sådan at jeg finder på og smålyver, i anerkendelsens tjeneste. Oh no, anerkendelse har kun den helt rigtige virkning, hvis den er ægte. Og min troværdighed skulle også gerne være intakt og fremtidssikret nogle år endnu.

Shake n´ bake som anerkendelse

Det jeg idag har gjort, som jeg også gjorde i Brønshøj, var at jeg havde bagt en kage. Eller altså Anna havde bagt en kage. En shake n´ bake, for the record. Ungerne havde pyntet den til uigenkendelighed, og jeg havde skrevet et postkort til de voksne i Annas institution.

På postkortet stod der TAK!

Tak, til alle de voksne. Tak fordi de passer på vores børn. Tak fordi de altid har en vinkearm. Tak fordi de smiler hver morgen. Tak fordi de kan navnene på alle ungerne. Bare tak.

Og hér kommer en vigtig pointe. For dette indlæg handler ikke om at jeg skal roses eller anerkendes for min handling. Det handler om at opfordre til at vi alle sammen husker på at anerkende dem vi omgiver os med.

For som mennesker vokser vi af anerkendelse. Vi bliver stolte og vores selvværd og -tillid får et boost. Vi bliver bedre til det vi gør.

Derfor afleverede jeg også kagen helt anonymt imorges.

Jeg havde ikke underskrevet kortet. Den eneste grund til at jeg blev nødt til at involvere en enkelt pædagog (i al hemmelighed), var fordi jeg ikke ANER hvor personalestuen er henne.

Og om I bager en shake n´ bake, køber en pakke Merci, skriver et brev, giver en high five eller sender en rosende email. Det er fuldstændig ligegyldigt. Det virker! Det lover jeg.

I skrivende stund har vi kage nummer to i ovnen (stadig shake n´ bake og ikke i overført betydning. tsk.), idet August syntes at hans voksne i skolen OGSÅ havde fortjent en ´Bare fordi kage´.

 

Følg endelig mit daglige, helt almindelige liv, på... Instagram -hvor jeg laver en kongestory (sku du spørge fra nogen) ... Facebook ... Bloglovin

5 kommentarer

 • Jeg arbejder på boenhed for psykisk og psykisk udfordrede borgere, og vi har også flere pårørende der bare er så søde til at give en hånd med, hvis der er noget praktisk – eller fx give lidt lækkert og et fint kort. Og det er jo nemlig absolut ikke en nødvendighed, men dejligt er det jo, at de værdsætter hvad arbejde vi udfører (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er så vigtigt! Og som pædagog bliver man (jeg) så glad for den anerkendelse, anonym eller ej, hjemmegjort eller ej.
  Jeg har lige skrevet lidt om det på min blog også 😝 i forbindelse med skift fra vuggestue til børnehave.

  Vi har altid lidt med til dem på stuen til jul og påske, samt ferie snolder til personalestuen til sommerferien.

  Og det kan godt være jeg gør for meget ud af det, men som du selv siger – tanken tæller 👍🏼😊
  God bagning!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Man kan aldrig gøre for meget ud af det!!!! Og man skal slet ikke gå ned på skumfiduser. Tusind tak for kommentar.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Det er en fin tanke og jeg har også altid gjort det. En stor skål slik til jul og sommerferien og da min søn kom i folkeskolen fik lærerne vin og snack og et kort til jul og sommer. Efter han er kommet i udskolingen gør jeg det ikke mere.
  Eneste udfordring med bagt kage kan være at mange jeg kender der arbejder med børn helst ikke spiser noget børn har bagt eller lavet. Jeg arbejder på en skole og kender faktisk ikke nogen der gør det – mig selv incl. Men det kan jo være St dine børns voksne er mindre sarte. Tanken er fin. Jeg ville bare vælge slik, chokolade eller noget andet indpakket end anden gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Tak for kommentar og det er en fin og fair pointe du har. Og helt bestemt også noget jeg overvejede. Alligevel besluttede jeg mig for at målet var vigtigere end midlet og at igennem en hjemmebagt kage, som børnene havde deltaget i at lave, ville flest mennesker fået noget godt ud af det bette projekt. Og hvis det så hænder at der er en eller flere der ikke vil spise det. Så er det helt A okay med mig. For lige her tænker jeg at det er tanken der tæller. Og det faktum at børnene i processen spurgte hvorfor vi bagte kage til de voksne. Og at vi derfor endte med at have en ret god snak om at anerkende. Så håber lidt jeg har lært mine børn noget igennem øvelsen.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Husker du alenetid opad?