Når baby skriver ønskelisten

4 lækre opskrifter med tørret frugt

EC9

– Venligst sponsoreret af Earth Control

Familiens favoritter

“Øøhhøøøøm har du mere af det der julekonfekt”
– Mogens om figenkonfekten med mandler og espresso

“Moaaaar, må jeg ikke nok få noget mere slik?”
– August om tørrede dadler og abrikoser (I kid you not)

“De der mandler skat! Hvor mange har du fået af dem?”
– Bastian

“OMG jeg forudser en addiction;-)”
– Gravid, meget sød veninde på Instagram om al konfekten

Kommentarer der har ramt mig siden sidste indlæg om Earth Controls julekonfekt. Det er altså ikke kun mig (og min mor) der er solgt. Just saying! Har du en favorit?

Anywho.

Jeg skal ikke beskyldes for at være MADblogger. Men en madGLADblogger. Dét vil jeg gerne være. Jeg laver altså heller ikke selv mine opskrifter. Gør alle madbloggere virkelig det? Der må da være nogen der stjæler lidt. Bare lidt. Jeg gør. Og så sender jeg creditten videre. Så! Tak mor. Tak Birgit (som ingen ved hvem er -det hedder den bare. Kyllingen altså? Måske det er Holgers kone?). Og tak Fit på 100 dage. Fælles for dem alle. Opskrifterne altså. De indeholder lækre sager fra Earth Control.

Salaterne er min andel af juleaftensbordet i år. Birgits kylling har jeg brug for, på 2. juledagen. Når kroppen skriger på andet end flæskesteg og kartofler. Og Brownien? Hele tiden kinda. Ikk`?

Begge salater kan med fordel laves om formiddagen, når de skal spises om aftenen. De bliver stjerne lækre af, at få lov at trække. Og går man ind for mindre madspild, smager de os´ vidunderligt dagen efter (siger min mor). Måske sammen med Birgit?

TIP: Er du, som mig, (desværre) allergisk overfor mandler? Har jeg testet (de skide dyre) abrikos kerner, som stedfortræder. Det virker. De både ligner og smager. Tilgengæld klør munden ikke bagefter.

Hvidkålssalat med tørrede figner og saltede mandler (4 pers)

EC11

Dressing:
1 spsk Balsamico eddike med figen/æble
3 spsk olivenolie
1/2 fed hvidløg -presset
Salt og peber

Salat
1/4 fint snittet hvidkålshoved (spidskål kan bruges)
150 gr. groft hakkede figner feks. fra Earth Control
20 gr. groft hakkede ristede saltede mandler feks. fra Earth Control

EC7

Ingredienser hvidkålssalat

This is how you do it…:
Rør dressingen sammen i en stor skål.
Bland snittet hvidkål, hakkede figner og halvdelen af de hakkede mandler ned i dressingen.
Anret på et muselmalet (vigtigt) fad. Drys med resten af mandlerne.
Tag et billede til Instagram. #karmamilli #earthcontrol (det sidste var bare noget jeg selv fandt på)

Rødkålssalat med tørrede figner og valnødder (4 pers)

EC9

Dressing:
2 spsk Balsamico eddike
3 spsk olivenolie
1 lille fed hvidløg -presset
Salt og peber

Salat
1/4 fint snittet rødkålshoved
150 gr. groft hakkede figner feks. fra Earth Control
1 æble groft skåret
1 appelsin skåret groft
Evt. groft hakkede valnødder

Ingredienser rødkålssalat

Ingredienser rødkålssalat

This is how you do it…:
Rør dressingen sammen i en stor skål.
Bland rødkål, figner, æble, appelsin og halvdelen af valnødderne, med dressingen.
Anret på et fad. Drys med resten af valnødderne.

Birgits kylling med tørrede abrikoser og mandler

EC15

(jaaaa dén havde du ikke set komme. Men rygter vil vide at det er RET så lækkert)

1 Kylling
1 Løg
1 Spsk Honning
25 gr. Smør
2 dl brødkrummer
1 dl groft hakkede mandler
1 dl groft hakkede tørrede abrikoser
Salt og Peber

Ingredienser til Birgit

Ingredienser til Birgit

This is how you do it…:
Løget skæres i både og sauteres (at letbrune i fedtstof på pande ved høj varme i kort tid)
Honning og smør smeltes i en gryde
Hæld brødkrummer, mandler og løg ned i gryden
Bland det hele sammen

Bland det hele

Bland det hele

Og prop ind i nummi på Birgit

Op i nummi

Fyld godt op

Gnid Birgit ind i groft salt og peber

Stegetid: 1 time ved 180gr alm ovn. Gerne i en stegeso (in case, 1/2 time m. låg og 1/2 time uden). Slut evt. af med grill i 5 min. for sprødt skind.

Brownie med dadler, inspireret fra Fit på 100 dage. (modificeret en lille smule)

EC5

Ingredienser

EC1

Ingredienser brownie

1 æg
2 æggehvider
1/2 moden banan
4 udblødte dadler
50gr 85% chokolade
2 spsk kokosolie (stuetemperatur)
2 spsk kokos
3 måleskeer HUSK
2 spsk kakaopulver

This is how you do it…:
Pisk æg og æggehvider lette og luftige.

Luftige æg

Luftige æg

Smelt chokolade og kokosolie over vandbad.

Kokosolie og chokolade smeltes

Kokosolie og chokolade smeltes

Vend forsigtigt den smeltede chokolade og kokosolie i æggemassen. Lidt ad gangen.

Vendes forsigtigt sammen

Vendes forsigtigt sammen

Blend dadler og banan til en fin ensartet masse.
Bland det forsigtigt i ægge-chokolade-kokos massen.
Blend kokosmel, HUSK og kakaopulver
Tilsæt den tørre blanding lidt ad gangen til massen, under omrøring.
Hæld dejen i en springform med bagepapir.

Bagetid: 30-40 min. ved 170 gr. alm. ovn. Den må gerne være klæ.

 Håber altså at I får en helt igennem, herlig jul! Måske I kunne bruge mine opskrifter. Ellers vil jeg foreslå at man tager den nemme løsning og hapser Earth Controls julekonfekt med hjem fra supermarkedets grønt- og frugtafdeling. Det smager pisse godt!

Klem på jer alle og må I få en hvid jul.

/Mama C

HOV!

HOV!

Behind the scenes #multitaskingmom

Behind the scenes #multitaskingmom

2 kommentarer

  • Camilla Berg

    Ser læks ud.
    Sylvester og jeg lavede dadelkugler forleden, helt uden sukker og fedt. Mums de var gode og de faldt i god jord hos både mor og søn. Kan klart anbefales.
    God jul søde

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Karmamilli

      Åh ja jeg så dem godt. Jeg må få opskriften af dig. Snarest. Har stadig VIRKELIG mange dadler på lager.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når baby skriver ønskelisten