Kan I lide min nye header og `hej´

15 tips til når du skal løbe Vasaloppet

vasa

Nu har jeg jo lige været igennem det der Vasaløb. Og der gik ikke mere end 10 min. efter jeg krydsede målstregen (efter 10 timer og 51 min.), førend jeg befandt mig i bussen på vej hen til badefaciliteterne, i snak med en anden dansker. Til hvem jeg pludseligt hører mig selv sige:

“….næste gang jeg skal løbe Vasa….”

!?!?!?!?!?!?!?! WTF!?!?!

Næste gan… hvad!!?

Min underbevidsthed var allerde dér fast besluttet på, at det skulle vi igen. Åbenbart.

Så med måsen godt plantet på bagsædet af Marie og Rudis folkevogn (dagen derpå), ifærd med at æde os igennem 800km af det svenske landskab, forfattede vi i fællesskab en liste af gode råd til næste gang nogen skal løbe en Vasa.

Tag godt imod dem. Vores 15 gode råd til Vasaloppet:

 1. La´ vær!
 2. La´ vær!
 3.  La´ vær!Og hvis du alligevel tænker at du gør det så….
 4. Træn for satan. TRÆN! Og husk overkroppen!!!
 5. Vælg tøj der sidder tæt, men som du kan bevæge dig i.
 6. Vanterne!! De er virkelig vigtige!!! Vælg med omhu.
 7. Huen skal sidde godt fast på hovedet (og gerne være svedtransporterende) og ikke lirke sig op når du bevæger dig. Det bliver du sindssyg af ganske hurtigt (been there, done that, got the t-shirt). Og du skal være i selskab med den i omtrent 10 timer.
 8. Klip alle tånegle så langt i bund som muligt. Jeg ved at ordet tånegle i sig selv lyder lidt klamt (eller er det mig?). Men for faen, vi har dem allesammen. og du DØR (eller dine tæer gør) hvis ikke du har nailet (haha) dem helt i bund.
 9. Kend dit udstyr (her tænker jeg ski, støvler, og stave). Brug gerne længere stave end du regner med. Det giver et længere afsæt.
 10. Maden undervejs. Test inden hvad der virker for dig. Er det energibarer, eller gel!?
 11. Tænk ruten igennem, og forbered dig mentalt.
 12. Hav styr på det praktiske på selve løbsdagen (såsom hvor lægger man taskenm hvor gør man af overtøjet, hvad tid er man klar, etc.), spørg gerne nogle garvede til råds.
 13. Det må ikke være en option at udgå. SKULLE det blive nødvendigt, finder du ud af det når du står i det. Lad være med at bruge for meget krudt på at give din hjerne den mulighed at arbejde med.
 14. Hav nogle at gennemføre med.Og vigtigst af alt….
 15. Det er VILJEN DER BÆRER DIG IGENNEM!

Ellers vil jeg bare gerne ønske dig en fremragende tur!

Og spørg endelig hvis der er noget du er i tvivl om.

Vil I læse om mit Vasaløb? Så find det HER.

 

 

 

Følg endelig mit daglige, helt almindelige liv, på... Instagram -hvor jeg laver en kongestory (sku du spørge fra nogen) ... Facebook ... Bloglovin

2 kommentarer

 • Julie

  Okay.. så nu ser jeg mit Facebook feed flyde over med venner der erklar til vasaløbet nu – som i at de skal løbe det i denne weekend.. Hvad er forskellen i forhold til det som I løb?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Havning

   Godt du spørger. Hele denne uge står i Vasa´ens tegn i Sverige. Der er nye løb (alle tv-transmitterede), hver dag. Der er pigevasa, halvvasa, natvasa, vasaloppet, vasaloppet oppet spor, etc. Vasaloppet (det originale, hvor der er medalje overrækkelse til de første) det løbes imorgen tidlig og er 90 km. Der løber de (mener jeg) omkring 14.000 løbere på én gang.

   Jeg løb det der hedder Vasaloppet Oppet Spor (åbent spor), komplet samme 90 km, bare en uge inden. Der er ingen præmieoverrækkelse. Og vi løb 5000.

   Men ellers er stort set alt andet identisk. Der er noget med at man skal kvalificere sig til at stå langt fremme i feltet til det originale vasalop og det kan jo påvirke ens tid. Hvor i Oppet Spor er det først til mølle.

   Og så er det markant billigere at få startnummer til Vasaloppet Oppet Spor, end til det Orginale Vasalop.

   Gav det overhovedet mening?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg elsker, at I skriver kommentarer til mine indlæg! Så SKRIV SKRIV SKRIV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan I lide min nye header og `hej´